Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Şeffaf topun içine nasıl resim koyuyolar?

mahmutkahraman

🌱Yeni Üye🌱
103557213972324.jpg

arkadaslar bu resmi nasıl yapıyolar.bi kere denedim ama çok ugrastırıyo we tam sonuc alamadım..yuvarlak topun içine ağaç yerine baska resim koycam ama o yuvarlak şeffaf bombeli yuwarlak nasıl yapılır?şimdiden tşkr ederim.

Benzer konular

mahmutkahraman

🌱Yeni Üye🌱
kusura bakmayın flood yapıyorum ama kimse yardımcı olamayacak mı? bilen yok mu?

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Aslında bu clipping mask konusunu ders yapmanın zamanı geldi.Sürekli bu konuda sorular geliyor.En kısa zamanda hazırlayacağım ama kısa bir bilgi olarak;

-Ağaç resminin olduğu katmanını ,şeffaf dairenin olduğu katmanın üstüne yerleştir.Sonra Ağaç katmanı seçiliyken ;Layer >> Create Clipping Mask (Alt + Ctrl + G) yaparsan ağaç kısmının sadece daire kadar olan kısmı gözkür.

-Move Tool ile ağaç katmanında iken ağaç resmini istediğin yere taşıyabilirsin.

mahmutkahraman

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım saol bilgilerin için ama ben resmi o yuwarlaga geçirmeyi biliyorum.sadece parlak cam küreyi nasıl yaparım onu soruyorum.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Aslında bu clipping mask konusunu ders yapmanın zamanı geldi.Sürekli bu konuda sorular geliyor.En kısa zamanda hazırlayacağım ama kısa bir bilgi olarak;

-Ağaç resminin olduğu katmanını ,şeffaf dairenin olduğu katmanın üstüne yerleştir.Sonra Ağaç katmanı seçiliyken ;Layer >> Create Clipping Mask (Alt + Ctrl + G) yaparsan ağaç kısmının sadece daire kadar olan kısmı gözkür.

-Move Tool ile ağaç katmanında iken ağaç resmini istediğin yere taşıyabilirsin.

Ali Emre, zamanı gelmiş geçmiş bile:p

https://www.grafikerler.net/photoshop-dersleri-clipping-mask-t41608.html

arkadaşım saol bilgilerin için ama ben resmi o yuwarlaga geçirmeyi biliyorum.sadece parlak cam küreyi nasıl yaparım onu soruyorum.

küre yapyıktan sonra parlak cam yapalım; bunun için bir daire çiziyoruz, yen layer üzerine beyaz renk tonu verdım

27713883.png

79618408.png

Blending Mode : Overlay, Opacity - % 40

29790288.png

daha sonra bir daire daha çiziyorum, biraz daha büyük. ilkdaire üzerine Delete tuşu basıyoruz. Ctrl + D (seçim iptal etmek için)

92923314.png

Son düzenleme:

musti_47

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşın göstermiş olduğu yöntem doğru.Kürenin içine gayet güzel bir şekilde almış resmi ama kürenin saydam zeminini göstermek için ek olarak brush kullanmış gösterilen örnekte. Duman brushunuda kullanırsan istediğini elde edersin...

ZirZoop

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
resme dikakt edersen zaten yuvarlak ve renkli bir resim üzerinde kenerlarda ışık war rengi açik işin ince ayrıntısı orda onu yapıp üstüne gösterilen gradiend yolunu uygularsan iyi bir sonuç alirsin

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com