Hasan arkadaşım hangi firmadasın? Bana özelden mesaj atabilisin.
Ben de uzun süre Antalya'da açık hava reklam piyasasında çalıştım.Çalışman güzel.Bir huyum var, grafiker meslektaşlarıma hassaım.
Sana birşey söyleyeyim mi, açık hava reklamında, hele hele tabelada tecrübem bana çok kısa bir sürede şunu öğretti:
1- Gayet sade olacak
2- Tasarım yapmak için uğraşmayacaksın.
3- Firmanın ismini veya yaptığı işi (duruma göre) devasa boyutta yazacaksın, gerisi ayrıntıdır , unutmayacaksın.
Bu minvalde sana tavsiyem, müşterinin yüzüne bak, sonra ekrana bir dikdörtgen çiz.Müşterinin yüzüne tekrar manalı manalı bak ve dikdörtgenin içini kırmızı ile doldur.RGB çalış hatta, böylece "bu kırmızı soluk mu ne" deyip, sen cmyk idi ekran idi izah edeken "çakaaaaaaaaal, beni mi yiyon len" der gibi bakmasınlar sana.
Sonra o sade kırmızı zeinin içine kocaman beyaz yazıyla "bilmemne kasap" diye yaz.Az biraz düşünüp aya atılmış ilk adım havalarında yazıyı çoğaltıp siyah yap ve beyazın arkasına al, kenarlardan taşan sert gölge olayı yani..
Bu iş bitmiştir.Müşteri seni bağrına basacaktır.Bir de eğer kasapsa gerçekten, şöyle besili bi dana resmi bulup (mümkünse objektife bakan pozundan) tabelanın bir yanına oturtursan var ya..Senden kral grafiker yok.Ama böyle tasarım masarım diye uğraşırsan, daha çoook soğursun bu işten.Soğuk hava deposu gibi olursun.