hocam, yapacağınız işe göre makine almanızı tavsiye ederim, bende yeni girdim bu işlere 1.5 sene oldu, aynı sizin gibi şahin'e bineyim önce dedim, 128+ kafalı bi makine aldım ikinci el, ekonomikti hemde, ama kasasıyla beraber 1 ton olan makineyi nakliye etmek, indirip kaldırmak kolay iş değil, zırt pırt makine değiştirmek işkence yani, bana iyi bi tecrübe oldu, makinem geldi kuruldu, sektöre yabancı olduğumdan ilk baskılarda hüsrandı resmen, sonra makinenin dilini çözdük güzel baskılar yaptık 128+'la...
borcu biter bitmez yeni makine arayışına giriştim. İşim gereği kaliteli, afiş, branda folyo baskıları yapıyorum, tabela imal etmiyorum yani, aylarca araştırdım.
Epson kafada karar kıldım, çift kafalı epson aldım, ama birsürü epson satıcısı var, sonuçta epson olduktan sonra hepsi aynı kalite baskı yapar ama gövde bakımından 2e firmasından pheton marka makine aldım, hem çok ağır değil, hem kokusuz, hem kaliteli...
Eskiden iş çıkaramam yetiştiremem korkum vardı, şimdi iş gelsede bassak diyorum, en kaliteli işlerin hakkını veriyor, maliyeti de uygun.
Şimdi sizin yerinizde olsam ben, Amerika'yı yeniden keşfetmek yerine direk kaliteli baskıyı tercih ederim, epson makinelerin gövdelerine iyi bak, diğer markalardaki makineleride inceledim, plastik gibi zenne bi duruşları var, kimsiinde sarma/toplama aparati bile yok...
Uzun lafın kısası, atı koşturan nallarıdır
İyi makine alacaksın en az 5 sene gö türecek seni.