Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
krdlnnan arkadaşım ilginden dolayı teşekkürler. iyi çalışmalar. başarılar.

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba arkadaşlar. serigrafi için kullanılan emülsiyon içine katalizör katıldıktan sonra nasıl saklanılmalı ki daha sonra kullanılabilinsin. bu konuda arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. herkese iyi çalışmalar.

ustamay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
diazoyu kattıktan sonra ışık lamayacak bir şekilde serin yerde saklamalısın ama kullancağın zaman diyazoyu gerekli miktarda katıp karıştır daha sağlıklı öbür türlü kısa sürede tüketemiyeceksen lakı bu senin pozlama süreni değiştirebilir

ustamay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kalıp pozlamak yani ışık süresini havadaki nemden tutunda kullanılan laka kadar hatta ışığın kalıba yakınlığı her şey deyiştirir

standart olarak bakıldığında
70 * 125 lik bir şasede (ışıklı Masa) ışık ile kalıp arasındaki mesafe 60 cm yeterlidir
lanbaların beyaz ışık vermesi önemlidir sarı kırmızı ışıklar pozlama yapmaz
hassas tramlı kalıplar için kalıbı kuruturken karanlık oda kullanılması en iyisidir

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
diazoyu kattıktan sonra ışık lamayacak bir şekilde serin yerde saklamalısın ama kullancağın zaman diyazoyu gerekli miktarda katıp karıştır daha sağlıklı öbür türlü kısa sürede tüketemiyeceksen lakı bu senin pozlama süreni değiştirebilir

cevabın için sağol arkadaşım. karanlık yerde saklıyorum. fakat bir kaç gün aradan geçtikten sonra kuruyor. yeterince serin o lmadığından mı acaba. iyi çalışmalar.

krem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar hassaslandırıcıyı emülsiyon ile karıştırdığımdan bu yana yaklaşık olarak üç ay geçti pozlama yaptıktan sonra kalıbı suda tuttuğum zaman yazılar bozuluyor kulandığım emülsiyon bozulmuş olabilir mi acaba o şekilde 4 Kg.ma yakın emülsiyon lak var elimde atsam yazık olacak pahalı bir malzeme. Acaba tekrar hassaslandırıcı karıştırsam olurmu. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekürler.

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ah ah üniversitedeyken serigrafi dersinden geçicem diye tinerle kafayı bulmuştum:(zevkli olmasının yanı sıra çok zor hele o rakleyi çekerken sınıfça kas yapmıştık:)bilgiler için teşekkürler volkan konun beni o günlere götürdü ...:p

hos_cocukss22

🌱Yeni Üye🌱
Gerçi aradan çok uzun zaman geçmiş ama ben genede yazmak istedim. işin hassaslık derecesine göre verilecek ışık ayarlanır...Tabikide zaman çok önemlidir.

ilkeali

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkürler, Bilgiye ulaşmak ne zor bu dünyada... Kaç okul dolaşipta aradığı bilgileri yeterince bulamamış biri olarak, bu tür paylaşımlara öylesine seviniyorumki anlatamam.

Bilgi Tekellerin ellerinde sömürü aracı değil, bizlerin ellerinde hayati güzelleştirme aracı olmalı..

Çok teşekkürler...

kesanmurat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
uzak durun para kazandırmaz ziyan olursunuz