Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sınav Dershanesi ve Dilimizin katledilişi.

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
İşin özüne bakılırsa bu katledilişi bizler yani meslektaşlarımız yapmıyormu? Örnek Olarak Mesela bir efiş çalışmasında bir bebek kullanıyorsunuz.O bebeğe bir düşünce bulutu ekliyorsunuz. O düşünce bulutunun içinde "X mamasını çok SEVİYOYUM" yazıyorsunuz.Bir bebeğin düşünce bulutuna öyle bir sözcük eklemek her tasarımcının aklından geçer.

Şunu demek istiyorum.Bunları bizler yapıyoruz.Tv reklam tasarımcısı, matbaa tasarımcısı, tabela tasarımcısı vs vs.. Ben böyle birşey yapmam ben kesinlikle yapmam demeyin.O tasarımıda yapan bir meslektaşımız.O anın şartları öyle gerektirdiği için o tasarımı yapmış olabilir.

Nasılki bu platformda bi tasarımı eleştirirken o fontu kullanmasaydın iyi olurdu, şu resmi kullanmadıysan iyi olurdu gibi temennilerde bulunuyorsanız bence aynı düşünceyle de
bu çalışmayı yorumlayın.

Unutmayın bugün burada olan yarında sizin başınıza gelebilir...

genau

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
enris.deviantart.com
parmağıma değil, gösterdiğime bakın durumu olmuş azcık. dilimizin katledilişinin sahnesi nerde? sokak ağzının yanında olan, oooooooooks abatması mı? durum dil değil. türkçenin katledilişi kavramı çok sosyalojik bir olay. mesleki yanı çok derin bir konu. bu örneğin altında yatan etik dışı konu, farklı olabilmek adına feda edilenler...ortada bir tasarım var mı yok mu, bir komposizyon var mı yok sorusu çözüme götürmezki bizi..bu işlerin varlığı kadar analizlerimizde çok sakat bizim..

sınavın sektörel anlamda eğitimden kazandığı paranın bir emperyal yanına zaten dokumayalım..dilden önce hakarete uğran para kaygısı var...sorun dilimize gelene kadar, 3 kuruş ucuza iş yaptırabilmek için bin takla atan para sahiplerine...mantık sakat...sonuçta türkçeyi korumak için elimizden geleni yapıyoruz ama bu lanet global dünya süreci karmaşa ve kaos hali kültürleri ezerken dilleride öğütüyor...

Son düzenleme:

pacp10

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ekranlardaki çocuk ve gençlik dizilerindeki konuşmalara dikkat ettinizmi hiç? Havada uçuşan yüzlerce argo izleyen herkesin ağzında ve bu afiş aklı sıra aynı dili konuşuyoruz imajı vermeye çalışmış ama olmaz olamaaaaaaaz. Hiç sevimli değil

sync_up

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sınav Dergisi Dershanelerinin grafik tasarım ekibini tanırım. Bu ekibin çıkardığı işleri de gayet iyi bilirim. Bu işleri takip eden kişiyi de tanırım. Zannediyorum bu çalışma orada ismi yazan kişi tarafından yapılmış ve Sınav Dergisi Dershanelerinde öğrenim gören arkadaşlara yönelik hazırlanmış bir afiş. Ancak bu şekilde bir afişte dahi olsun isminin kullanılması ve bu afişe yönelik herhangi bir uyarı ve engelleme yapılmaması gerçekten de hayret verici bir durum.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ama böyle bir afiş tasarımı ve tasarım dili kullanacağıma Word programında düz yazıyla tasarım yapmayı yeğlerim.

Türkçemiz ve tasarım hayatımız adına böyle bir örneği bizimle paylaştığınız ve eleştiriye açtığınız için teşekkür ederim...

Ali KASAPOĞLU

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.alikasapoglu.com
Bir dershane afişinde olmaması gereken bir laubalilik söz konusu,esefle kınıyorum...
Merak etmeyin amerikanın ağzı mayonezli obez beberide şöyle yazıyor msnde ;
i am @ home,
i die 4 you,
go 2 home
onlar bizden de tuhaf..
ha bi'de bunun Türkçe'ye uyarlanmış muadilide var;
Napi10?

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
merhaba arkadaşlar göbeğimizi AB ve ABD ye bağladıgımız ve istesekte çekip kurtaramadığımız bir sistemin içinde hangi politakacı gelirse gelsin hangi darbe yapılırsa yapılsın bu iletişim araçları (tv sinema radyo)oldugu sürece illaki bu adamlardan etkileniyoruz soruyorum size kaçımız acaba Mehmet Akif in şiirlerini hiç bir lugat kullanmadan okuyabiliyor anlıyabiliyor eğitimini almadan okuyabilecek anlıyacak arkadaş sayısı sanırım çok fazla değildir. Türkçemizi bende destekliyorum tabiki türkçem benim özüm ama bu gidişatı değiştirecek ve adamlardan etkilenmiycek bir sistem yok bu dünyada sanırım saygılarla .....

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
niclerimize bakarmısınız hangimizin nicki yada ismi anlaşılır biçimde..nedir? yeni bir dil mi yaratmaya çalışıyorsunuz?..adınızdan yada soyadınızdan memnun mu değilsiniz?..bence ilk önce kendimizde arayalım sorunu, çünkü dilimizi en doğru şekilde kullanmanın yolu ilk önce kendi konuşmamızı ve yazım tarzımızı düzeltmekle olacak..bana çok trajikomik geliyor bu niclerimiz..

'war' olduğunu yazmıştı bir arkadaşım aslında bu kelimenin 'var' olduğunu bile bile..

dilimizi vücudumuz olarak düşünürsek, ona ne kadar doğru şeyler katarsak gelişir ve sağlıklı yaşar..
ama yanlışlar katmayı sürdürürsek ve katanlara da sesimizi çıkartmassak..
vücutta tarif edilemez hücreler oluşur..kısaca bunun adı da kanserdir maalesef..

saygılarımla..

Son düzenleme: