Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

şirketimiz için hazırladığım kartvizit

dahinuro

🌱Yeni Üye🌱
kendi şirketimizin pazarlama bölümü için hazırladığım ve şu an kullandığımız kartvizitin ön yüzü
rcsDw.jpg

kendi şirketimizin pazarlama bölümü için hazırladığım ve şu an kullandığımız kartvizitin arka yüzü
WkZOs.jpg

Son düzenleme:

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
şirketinizi hiç ama hiç kurumsal göstermiyor.
Merdiven altı bir işletme kartını andırıyor.
8x5 cm lik alana bir broüşürü sığdırma çabası.

Bu iş yapılırken kimler müdahale etti bilemem ama başarısız bir çalışma. (Tasarım olarak)
Amacına hizmet eder mi? Orasını bilemem ama sizin müşteri porföyünüz size bu tarz kartlar ile geri dönüş sağlıyor ise amacını sağlamıştır.

Eline sağlık

Nur

👑Efsanevi Grafiker👑
Çıfıt çarşısı gibi :eek: Oldukça itici!

Mükemmel kartvizit tasarımı için mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken 3 temel ipucunu sıralamaya başlayalım:

1. DOĞRU ÖLÇÜLER

Herhangi bir kartvizi elinize alıp ölçmeniz bile yeterli ama eğer hemen bir ölçü lazımsa 5 x 9 cm ideal bir ölçüdür.

Mutlaka Kesim Payı Verin: Bu ebata ek olarak, tasarımınıza her yandan en az 3′er mm daha eklemeyi unutmayın.

Söz çalışma şablonundan açılmışken, baskıya göndereceğiniz işlerinizde çözünürlük 300 dpi olmalı ve renk modu olarak CMYK seçilmeli.

2. BİLGİLER

Bilgileri mümkün olduğunca kısa tutun. 12 – 14 arasında bir punto seçin. Fontunuz okunaklı olsun, çok kalın ya da çok ince fontlardan kaçının.

Eğer kartviziti Photoshop’ta hazırlıyorsanız, metninizi önce Illustrator’da hazırlayıp sonra Photoshop’a aktarırsanız daha okunaklı bir metin elde edersiniz.

3. YARATICILIK

Yaratıcı olun. Söylemesi kolay. Peki nasıl yaratıcı olunur? Yeniliklere açık olun. İnternet elinizin altında. Biraz ilham toplamak için dünyanın dört bir yanındaki kartvizit örneklerine birkaç dakikada ulaşabilirsiniz. Dikdörtgen dışındaki biçimleri deneyebilirsiniz. Kartın bir yüzünü bilgi diğer yüzünü ise kartvizit sahibinin işini yansıtacak bir espri için ayırabilirsiniz.

Web sitesi tasarımınızla kartvizit tasarımınızın parallellik göstermesi hem tutarlı hem estetik bir davranış olur.

Örnek
72fdda1e97c55ccc936935d2ecb15053.png

(Alıntıdır)

Not: Bu bilgiler her tasarım için geçerli olmamakla birlikte daima tasarımcının inisiyatifindedir. Fakat sizin tasarımınızın elle tutulur bir tarafı ne yazık ki yok.

Son düzenleme:

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
kendi şirketimizin pazarlama bölümü için hazırladığım ve şu an kullandığımız kartvizitin ön yüzü

kendi şirketimizin pazarlama bölümü için hazırladığım ve şu an kullandığımız kartvizitin arka yüzü

Google'da
great business card design
successfull business card samples
successfull business card design

gibi kelimelerle arama yapın. Kartvizitleri inceleyin.

Ve bu araştırmanız ışığında kartvizitinizi tekrar tasarlamayı deneyin.

mahonii1987

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
meettomy.site
kartvizit mi bu bilmiyorum görünce farklı şeyler algıladım ve direk sayfayı kapatma gereği duydum sonra tekrar geri geldim belki bi faydam dokunur diye ama bir an önce değiştirmelisiniz sadelik ön planda olmadı çok araştırmalısınız sitede bir çok kartvizit örnekleri var incelemenizi şiddetle tavsiye ediyorum kolay gelsin iyi çalışmalar

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bence siz en iyisi kendi işinizi yapın. İşinizi, kriterlerinizi, konumunuzu vb. önemsiyorsanız bu işi de ilgili alanlara bırakın!

ahuramazda

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
nur hanımın ağzına sağlık, baya düzgün şekilde anlatmış ...

bunların üzerine fazla söylenecek bir şey yok, lakin ufak bi örnekte ben vereyim ... 9x5 cm 300dpi baskıya hazır bi kartvizit örneği (web sitemde satıyorum)

• Beğen
Tepkiler: Nur

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Kelimeler boğazımda düğümlendi....

Lütfen önce araştırma yapalım...

thematrax19

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kartivizitten çok broşür olarak kullanılması daha mantıklı ;)

dahinuro

🌱Yeni Üye🌱
ne bombardımana tutuldum yahu. ilgi görmek güzel birşey, olumlu olsada olmasada. verdiğiniz tavsiyeler benim için çok önemli. teşekkürler.

WHooBAY

🌱Yeni Üye🌱
Bu tasarımı unutup, başka bir tasarıma ya da tasarımcıya bırakmalısın.

Mukadderat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İlgi görmek güzel şey olumlu olsa da olmasa da

ama;

Üzgünüm hiç olmamış.

"Bir çiğnem sakızın varsa da erbabına çiğnet"
diye boşuna dememişler.

Bence de siz bu işi bilen birilerine devredin.

• Beğen
Tepkiler: Nur

dahinuro

🌱Yeni Üye🌱
uyy sıkıldım yav. arkadaşlar daha yorum yapmayın. merak insanın yenemediği duygularından biridir. yoksa açtığım bu konuya dönüp bakmam. sizin bu yazdıklarınız ancak moral bozar. sizin bu beğenmediğiniz kartı hazırlayan ben sayısını bile hatırlamadığım gazete reklamı, broşür, katalog, branda, davetiye, starbox, vitrin görsel cam folyoları, tv reklam tasarımı (4 adet-az sayıda olduğu için bunun adetini hatırlıyorum), avcı dergisinde tam sayfa haber, gazete köşe yazısı, afişler, menu resimli, eski kullandığımız kartvizitler. bunların hepsini de işyerlerimiz için kullandım. ben aile şirketinin ortaklarından biriyim. bazen kendime soruyorum ben bu kadar tanıtım tasarımını yoğun iş hayatıma nasıl sığdırdım diye. şirketimizi yakından tanımak isterseniz www.ardaav.com / www.pamcoltd.com sitelerine bakabilirsiniz. her ne kadar moralimi bozsanızda küçük bi espri yapayım burda bile bi reklam yaptım. neyse mağazaların resimlerini görmek isterseniz siteden facebook sayfasına girip bakabilirsiniz. ben kuralları sevmem. taklitçiliği sevmem. bu yüzden hazırladığım tasarımlara müşteri picassonun tablosuna bakar gibi bakar. ertesi gün arayıp mal ister. siz grafiker gibi bakarsınız müşteri şaşırarak, tutkuyla, heyecanla, güvenle bakar. tavsiyem sizde sadelikten vazgeçin. içinizden ne geliyorsa onu yapın. uyy yazmayın yahu. parmaklarım uyuştu. gene size cevap yazmayım burdan. uyy sıkıldım. siteleri gezin ne demek istediğimi anlarsınız.

Son düzenleme:

AlperAkbiyik1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şirketinizi hiç ama hiç kurumsal göstermiyor.
Merdiven altı bir işletme kartını andırıyor.
8x5 cm lik alana bir broüşürü sığdırma çabası.

Bu iş yapılırken kimler müdahale etti bilemem ama başarısız bir çalışma. (Tasarım olarak)
Amacına hizmet eder mi? Orasını bilemem ama sizin müşteri porföyünüz size bu tarz kartlar ile geri dönüş sağlıyor ise amacını sağlamıştır.

Eline sağlık

: Alkis:: Alkis:: Alkis:: Alkis:: Alkis:: Alkis:

biem

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
uyy sıkıldım yav. arkadaşlar daha yorum yapmayın. merak insanın yenemediği duygularından biridir. yoksa açtığım bu konuya dönüp bakmam. sizin bu yazdıklarınız ancak moral bozar. sizin bu beğenmediğiniz kartı hazırlayan ben sayısını bile hatırlamadığım gazete reklamı, broşür, katalog, branda, davetiye, starbox, vitrin görsel cam folyoları, tv reklam tasarımı (4 adet-az sayıda olduğu için bunun adetini hatırlıyorum), avcı dergisinde tam sayfa haber, gazete köşe yazısı, afişler, menu resimli, eski kullandığımız kartvizitler. bunların hepsini de işyerlerimiz için kullandım. ben aile şirketinin ortaklarından biriyim. bazen kendime soruyorum ben bu kadar tanıtım tasarımını yoğun iş hayatıma nasıl sığdırdım diye. şirketimizi yakından tanımak isterseniz www.ardaav.com / www.pamcoltd.com sitelerine bakabilirsiniz. her ne kadar moralimi bozsanızda küçük bi espri yapayım burda bile bi reklam yaptım. neyse mağazaların resimlerini görmek isterseniz siteden facebook sayfasına girip bakabilirsiniz. ben kuralları sevmem. taklitçiliği sevmem. bu yüzden hazırladığım tasarımlara müşteri picassonun tablosuna bakar gibi bakar. ertesi gün arayıp mal ister. siz grafiker gibi bakarsınız müşteri şaşırarak, tutkuyla, heyecanla, güvenle bakar. tavsiyem sizde sadelikten vazgeçin. içinizden ne geliyorsa onu yapın. uyy yazmayın yahu. parmaklarım uyuştu. gene size cevap yazmayım burdan. uyy sıkıldım. siteleri gezin ne demek istediğimi anlarsınız.

:surprised::surprised::surprised::surprised::surprised::surprised::surprised:

AlperAkbiyik1

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Bahsettiğin tasarımların çoğunu yorum yazan grafikerlerde yapıo tamam sadelikten kaçınıosun ama bukadar da sadelikten uzaklaşma eğer bu tasarımı görüp müşteri okey veriosa yap ama hiç bişeyden anlamayan birisi bile inan bana bu beğenmez üstünede küfür eder kendini boş yere savunuyorsun....

Mukadderat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

Eleştiriye tahammül zor iştir. Herkesin sizin her işinizi beğenmesi olanaksızdır. Ben kesinlikle moral bozmak için yazmam.

Siz "reklam reklamdır iyisi kötüsü olmaz" diye bakabilirsiniz konuya.

Buradaki herkes aynı fikirde olsaydı ne kadar tekdüze bir site olurdu.

Kuralları sevmem demişsiniz.

Ama unuttuğunuz bir şey var örnek verdiğiniz Picasso tabloları da belli kurallara göre yapılmıştır. Ne anlatıyor diye baktığınızda açık-koyu, denge, sadelik ve coşkuyu, ahenkli bir şekilde tabloya nasıl aksettirdiğini görebilirsiniz. Yoksa ağzı burnu bir yerde insan figürleri çizmek çok da zor olmasa gerek. O zaman herkes Picasso olurdu.

Neyse konu fazla uzamasın.
Siz başarılı çalışmalarınıza devam edin.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
ne bombardımana tutuldum yahu. ilgi görmek güzel birşey, olumlu olsada olmasada. verdiğiniz tavsiyeler benim için çok önemli. teşekkürler.

verilen olumsuz tepkilere ters tepki değilde olumlu tepki vermek ve tavsiyeleri dikkate almakta bir başlangıç sayılır. bu konuda sizi tebrik ederim...