Neler yeni

Sırt payı kaç mm olmalıdır???

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar yaklaşık 500 sayfalık bir dergi yapılacak.
Sayfalar için sırt payını kaç mm vermemiz gerekiyor. Bazı kitaplarda falan görüyorum yazıları okuyabilmek için sayfaları ortadan iyice ayırmak gerekiyor. Bu gibi sorunlar olmaması için yardımlarınızı bekliyorum.

İşin özelliklerini daha detaylı yaziim.

iç sayfalar 90 gr. kuşe olacak. (500 sayfa)
Sayfaları photoshop da çalışıp pdf e çevirecez ve daha sonra montajı yapılacak.
Ebat: A4
Sırt: Amerikan sırt

Sayfalara dışardan kesilme ihtimaline karşı 5 mm taşırma ve içerden kesilme ihtimaline karşıda 5-10 mm arası çalışma alanı payı bırakılacak.

Herkese iyi çalışmalar...

Benzer konular

...Elite....

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Matbacınıza sorsanız daha kesin sonuç olur ama; 500 sayfalık 90gr. bir dergi için tahmini 3,5 cm. sırt payı yeter diye düşünyorum. İyi çalışmalar..

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
matbaacıya sordum 1 cm vermen yeterli dedi ama benim hiç içime sinmedi.Ben afiş yaparken bile taşırmayla beraber 1,5 cm pay veriyorum.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
sırt konusunda matbaa baz alınmalı. cevap tutarsız geliyorsa üsteleyiniz belki kafası başka bir yerde kalmıştır.

whampir19

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kesinlikle matbacıdan alınması gerekilen bir bilgi biz ne dersek yakın cevablar olur hesaplamak kolay değil ben matbaadayken bu tür şeylerde gerekirse 500 adet kağıdı toplayıp presletip ölçüyordum en doğrusu budur tahminen hiç bişey söyleyemem

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
matbaacıya sordum 1 cm vermen yeterli dedi ama benim hiç içime sinmedi.Ben afiş yaparken bile taşırmayla beraber 1,5 cm pay veriyorum.

Öncelikle afişe verdiğin payın bununla hiç bir alakası yok.
90 gr. kağıdın bile kendi içinde oynamaları olduğunu düşünürsen en mantıklısı arkadaşların dediği gibi kapağı takacak olan matbaaya sorman.

Ayrıca matbaan 1 cmde diretmeye devam ederse bence bir top (500 tane yani)
90 gr kağıdı bi gösteriver kendisine. Arkadaşın dediği gibi onu presleyip baksın.

Gerçi iç sayfaların doğru olduktan sonra en fazla kapak tekrar basılır ama ne gerek var stres olmaya dimi :)

Kolay gelsin...