Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Siyahı Renklendirme

eyup_ceza

🌱Yeni Üye🌱
scale-484x363

Arkadaşlar Siyah dışında bir rengi farklı renklere çevirebiliyorum ama siyah olmuyor biir yolu varmı acaba?Teşekkürler..

Benzer konular

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
ctrl+u (hue/saturation) ayarlarla oynarsan rengini değiştirebilirsin. diğer renklerde ki gibi kolay olmaz tabii :) (ışığını fazla verirsen renk açılır parlaklıkla filan da oynarsan istediğin sonucu alabilirsin)

eyup_ceza

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle teşekkürler o yöntemi biliyorum ama daha profesyonel bir çözüm arıyorum...

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
pardon bu profesyönel olmayan bir yöntem mi? nedir profesyönel peki? o zaman tekrardan çiz ve renklendir. bak bu çok profesyönel oldu.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Böyle bir resmi bozulmadan profesyonel şekilde ancak tdoganın dediği gibi hue/saturation ile yapabilirsin. Biraz uğraşırsan istediğin rengi yakalarsın.

eyup_ceza

🌱Yeni Üye🌱
pardon bu profesyönel olmayan bir yöntem mi? nedir profesyönel peki? o zaman tekrardan çiz ve renklendir. bak bu çok profesyönel oldu.

ya nasıl tepki bu ben söylediğin şeye amele yöntemimi dedim? Söylediğin Yöntemde Beyaza yakın olan renkler değişiyo siyah kalıyor. neyse yinede Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

erdogangf

🌱Yeni Üye🌱
Bu şekilde olur mu

siyah305renklendir.jpg

bu şekilde olur ise ne yaptığımı anlatabilirim. üzerinde çok çalışma fırsatım olmadı. biraz daha özenilerek seçim yapılırsa daha iyi sonuç verir.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
zLAuw.jpg

Dediğiniz siyah yerler zaten gölgedir. Oraya ışık vurmadığından dolayı bu şekilde görülüyor. Arabanın rengi beyaz olsaydı durum böyle olmayacaktı elbette. Fakat bu görsel ile bunu yapabilirsiniz.

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
umarım photo shopta layerleri kullanma ve mod farklılıklarının ne olduğunun bliyorsundur.

Resmin öncelikle greyscaladan kurtar ve RGB yap. Sonra ilk layer i aç. nereyi renklendireceksen orayı hassas olarak seç boş bir layer gel ve seçili alanı istediğin renk ile doldur. Layer modlarından altlarda color seçeneği var. yeni layer in modunu color yap. Daha sonra istediğin hassas ayarlamalrı yapabilirsin. Umarım istediğin sonucu alırsın.

Onur DAL

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşların söylediği yöntemler dışında bunu fırça(brush) aracıyla da yapabilirsin.fırça aracını seçtiğinde üst menünün altında fırça aracı ile ilgili özel ayarları göreceksin.orada mod kısmına gelip "color'u" seç ve daha sonra ön plan rengini istediğin renk yap ve fırçayla kaportayı boyamaya başla ve rengin değiştiğini göreceksin.tabi kaportayı seçim alanı haline getirerek ve fırça yumuşaklığını düzgünce ayarlayarak fırça aracı ile daha iyi boyamalar yapabilirsin.umarım faydalı olur.kolay gelsin.saygılarımla...

karmax.jpg

Son düzenleme: