Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sizce Hala Grafikerler için Mac mi?

tuvenan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
- Mac'lerdeki 128 bitlik veri hızına karşılık pc'ler daha yeni 64 bite ulaşabildi.
- Network sistemlerde, Mac sizin için bir kabustur (Active Directory, VPN vs.) hesap ayarlarını yaparken canınız çıkar ve yapamazsınız, kendi başlarına bırakıp local çalıştırırsınız.
- Mac kullanıcılarına GTA, Net for speed, Battlefield vs. kelimeleri ne kadar yabancı.
;)

mithat57

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bir PCyi toplamak veya sistem kurmak/format atmak, musluğu kullanmak ne kadar zorsa o kadar zor. Ne teknik servisi ne de başka bir işlem gerektirmiyor. Ayrıca eskiyan parçaları söküp yerine yenilerini takmakta bir o kadar kolay. Neden virüs bulaşmasından veya format atmaktan bu kadar korkuyorsunuz? Bırakın bulaşsın. Bilgisayar bu, bozulur, düşer, klavyesine çay dökülür, herşey olur. korkmayın bozulacak die, bozulsun. Format atmak gerekli programları yüklemek sadece 1 saat. Ayrıca benim kullandığım bilgisayarı (pc) ben 1 yıldır formatlamadım, virüs de bulaşmadı. Yani yapmanız gereken bilgisayarı kullanırken biraz dikkatli davranmak, güncel antivirüs programları kullanmak vb...

Bu arada ne için macinosh??

selinay_22

🌱Yeni Üye🌱
mac in pc out

mac 'in yerini hiç bişey tutmaz arkadaşlar
pc den mac e geçtim ve bütün programlarını sorunsuz kullanabiliyorsunuz herkeze tavsiye ederim hele imac ler harika :smile:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben Pc ve Mac kullanıcısıyım..
Tasarımcılığın Cevabı makinada değildir..Tasarımı yapacak kişinin bağlı olduğu tek ürün hayalgücüdür. Hayalgücünüz yoksa, makinalardan hiçbirşey beklemeyin..
Apple Macintosh (mac): Grafik kullanıcı arabilimi (graphical user interface) ile hipermedyayı kitlesel pazara tanıtan bilgisayarlardır..Kullanım kolaylığı, yüksek çözünürlüğü (resulation) ve tasarım, canlandırma (animation), program yazma yazılımında (authoring software) sunduğu olanak çeşitliliği ile grafiker, sanatçı ve hipermedya programcılarının Ağırlıklı olarak seçtiği bir donanımdır.
Apple macintosh ilk grafiksel kullanıcı arabirimini, ilk resim ve çizim programlarını, ilk masaüstü yayıncılık sistemini ve hipermedya uygulamasını sunmuş bilgisayardır.
Pc mi Mac mi..Tabiki Mac ama alım zorluğundan Pc kullanmak durumundayız..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
mac'ler, sadece işinizi yapabilmenize olanak sağlar... stabil sistemlerdir. donanım açısından zannedilenin aksine pc ile aynı parçalara sahip gibi görünse de aslında bu gerçeği yansıtmamaktadır. Tüm donanım apple için özel spariştir... Ayrıca evet adobe CS leriyle hem mac hem pc için aynı alt yapıyı sunmakta ancak, bu gün şirketinize ya da çalıştığınız yere tanıtım ya da seminer aracılığı ile gelen adobe yetkilileri çantalarından "macbook pro" larını çıkarırlar. :)

cangok

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Herkese selam...

Mac deki msn de müşterilerimden birini, bir süreliğine engellemiştim. Engeli kaldirmak istdeğimde bunu yapamadim. Engellediğim kişinin engelini kaldırma işlemini yaptığımda, kişi üzerindeki engel işareti kalkmıyor. Kişi özelliklerinden bakıldığında engelli de görünmüyor. Ne yaptıysam bir türlü engelli görünümünü kaldıramıyorum. Ve kişinin listesinde de görünmüyorum...

İlginç olan başka bir tarafı da başka bir Mac yada Pc de kişi iletişime açık görünüyor. Kendi makinamdaki msn programını kaldırıp yeniden yükledim yine bir değişiklik yok.

Konu hakkında bilgisi olan var mıı?

aynı sorun bende de vardı yaklaşık 1 senedir mac msn fln kullanmıyorum sorun kalmadı : ) mac de msn e girmekten bıktım genel bir sorun illaki çözülür ama nezaman..

Sadece grafik yapacam sınırlıyım diyorsan Mac kullan..Herzaman sınırı zorlarım yenilikleri severim diyorsan Pc kullan..

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
İlkin macleri çok beğenirdim fakat pclerin (güncel ve doğru hazırlanıp editlenmiş) performans yönünden çok güçlendiklerini görünce yeniden Pc dedim. Lakin şu an hem amd hem intel olarak en yüksek düzeylerden 2 Pc ile çalışıyorum. (core i7 8 çekirdek -6gb / Amd x6 6 çekirdek - 4GB) ama biliyormusunuz artık anlıyorum ki eğer makinayı açıp iş yapmak istiyorsanız tek alternatifiniz Mac. 100lerce sorunla uğraşıyorum her gün. Kardeşim fişini takacan çalışacak makina o kadar:)

Performansdan ziyade stabilite ve güven önemliyse pc bir alternatif bile değil. Aynı yazılımlar pc de sorun çıkartırken macde hiç sorun olmuyor. Bİnlerce dolar pc ye veriyorsunuz hala aynı yavaşlık. Mesela amd makinam 2 gündür alakasız yere yavaş. Neden yavaş? virüs yok hiç bir sorun yok. 1 aylık format temiz bilinçli kurulum, sadeleştirilmiş windows 7 ama yine yavaş. Alıp atasım geliyor bazen pencereden.

Eğer bilgisayara 3000 Tl ve üstünü ayırabiliyorsanız video efekt/kurgu ve 3d ile uğraşmayacaksanız kesinlikle bir imac alın.

uğraşacaksanız da mac pro alın. Evinizde yada iş yerinizde asgari 6-7 sene tam performans kullanabilceğiniz makinanız olsun.

cangok

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
pc de şu an yazdıgın cümleyi okudum bunun için mac imi açmam bile emin ol..bu sınırlı olmaksa keşke cevabınızı okumasaydım bile...''grafik yapacam'' nedemek ayrıca : ) ''yenilikleri severim sınırı zorlarım ''dediğin şey msn e girmek internette takılmak mı yani... senin o yüzden mi pc yani :) yanmışız :)
sınırla bilmemneyle hiç alakası yok pc yada mac kullanmanın...
uzun zaman kullandım yorumum ortada diğer yazan arkadaşların da ortada istemeyen kullanmasın parası olmayan kullanmasın napim..pc de de aynı işler yapılıyor ama farkı konuştuk sadece (merak eden arkadaşlar ve konuyu başlatan arkadaş için) Yanlız senin yazdığın bu cümlede ve başka bir konudan alıntı yapmış olmanı aşağılama olarak alıyorum yada kendi çapınızda sırf cevap vermiş olmak için ve muhtemelen iyi bir mac sahibi olmayınışınızın/olamayışınızın ve aynı zamanda grafiker olmanız (bilmiyorum çalışmalarınızı üniversite okuyup okumadıgınızı yoksa sadece kurs ve hobi mi takılıyorsunuz fln) arasında kalan boşluktan çıkan öfkeniz ile cevap yazmışsınız ama ajanslar da artık genelde mac kullanım durumunu soruyor bilginize... cevap yazarken kişisel hislerinizi yansıtmazsanız sevinirim mac mi pc mi tartışılıyor sadece tecrüben varsa paylaşırsın havadan dolma cümlelerle hiçkimseye faydan olmaz sınırlıyım diyorsan mac kullan sadece graFİK yapıcam diyorsan bilmemneyle olmaz saygılar.

tecrübemin olmadığını nerden çıkardın ?
ben şurdan mezun oldum şöyle şöyle ajanslarda çalıştım bak şuandada şukadar para kazanıyorum tarzında bi adam değilim öncelikle bunu belirtim..böyle bir kasıntıya gerek yok..
ayrıca ben kimseyi aşağılamadım böyle bir kompleksin varsa ötesi berisi beni bağlamaz..
ben sadece bir örnek verdim..örneğimde hedefine cuk oturdu..Mac'inde bir sorun oluşmuş ve 1 yıldır çözememişsin çözemeyeceğini anlayınca onu kullanmamaya karar vermişsin..
Pc'de böyle bir durum yok..sorunlar aynı saat içerisinde çözülür oturup kendiliğinden düzelmesi beklenmez..
Ayrıca ajanslardan bahsetmişsin Mac kullanım durumunu soruyorlar diye..Şunu belirtmek isterim çalıştığım Ajanslara şahsi nazım geçiyor ben Mac kullanmam bana Pc alın diye..
tutup başka bir siteden örnek vermedim yine burdan senin mac'i övdüğün siteden yine senin sorununu belirttiğin bir örnek verdim..
''parası olmayan kullanmasın napim.''iyi bir mac sahibi olmayınışınızın/olamayışınızın''bilmiyorum çalışmalarınızı üniversite okuyup okumadıgınızı'' gibi cümleler kullanmışsın..paramda var ünw.de okudum ben falanım filanım cinsini hissettiren..tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır diye buna derim ben..
saygılar

Son düzenleme:

barbeTo

🌱Yeni Üye🌱
PC mi :S sacmalltan baska bişe deil ...... lütfen karsılastrıma veya kıyaslama yapmayalım ya ... ayıp oluo :) tabi ki MAC !!!

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆
nedir bu mac ve pc kapışması hiç anlamış değilim.
cevap çok basit aslında bu tamamen kişiye bağlı durum. senelerdir mac kullanıyorum iş hayatımda evimde ise pc ikiside benim için aynı işlemi görüyor. çok fark görmüyorum arada.

yani elbette biri biraz daha lüx olabilir ama şöyle düşünelim resim dersinde iki öğrenci biri en kaliteli en pahalı boyalara sahip diğeri ise kalitesiz ve ucuz boyalara şimdi biri kaliteli olanına sahip diye üstünlük teşkil ediyor mu sizce? o ne yaparsa daha mı başarılı? yoksa durum tamamen kişinin yeteniğene ve uygulamasına mı bağlı? diğeri o ucuz boyalarla çok yetenlekli ve harikalar yaratan bir öğrenci de olabilir. işte bunun aynısı bizler içinde geçerli..

graphichd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kişiye bağlılık olayı mecburiyetle alakalı, teknik servisiydi, korsan kullanımıydı filan millet pc ye yönleniyor. Eee birazda tabanla ilgili, mac kullanım çok az ülkemizde. Gerek sağlamlık olsun gerek internet güvenliği olsun pc nin mac e yaklaşamayacağını düşşünüyorum. Avrupa da böyle düşünüyor olacak ki, ajanlarındaki mac kullanım oranı pc oranla epey bir yüksek.

Burak OZYURT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
13 yıldır mac kullanıyorum ama askerde, komutanım grafiker olduğum için benden takvim istedi...bende hayır yapamam demedim ilk defa askerde karsılastığım yani basına oturdugum Pc de ve hiç bilmediğim excel de takvim yapıp renkli çıkıs alıp maketimi yapıp bölük komutanıma sunmustum...olay takvimi benim yapmamdı excel veya PC değildi...

Sonic!

🌱Yeni Üye🌱
İşin açığı bana, birtanesi tamami ile yetiyor diyemem. yaklaşık 10 senelik pc kullanıcısıyım. ve 1 senedir de mac kullanıyorum.grafik programları ve tablet performansında bence mac çok stabil çalışıyor. windows da stabil çalışıyor ama tablet performansı biraz sıkıntılı geldi bana. yada ben ayarlarını tam anlamı ile yapamamış olabilirim. multimedia olarak ise kesinlikle PC lider bunu kabul etmek lazım. mac ile multimedia içeriği hazırlarken en rahat pc ile tüketebilmemiz çok ilginç bir ilişki değilmi sizcede :D BEn ikisindende memnunum.

doghan

🏆Pro Tasarımcı🏆
yıllardır pc kullanıyorum mac almak istediğimde bile gerek grafiker arkadaşlar gerekse bilgisayarcı arkadaşlar hep caydırdı
gerek evde gerekse iş yerinde kullandığım bilgisayarlardaki en ufak bir sorunda bile kendim müdehale etmedim arkadaşlar sağ olsun :)

fakat şimdi çalıştığım şirkette Mac mecburiyetim var acaba diyorum gerek sistem olarak gerekse program olarak çok sıkıntı çekermiyim

APPLE imac (i3)