Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sizce matbaa öğretmenliği okuyup Çok başarılı bir grafiker olabilir miyim?

brhmdkz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Genel olarak verilen mesaj : "Güç içinde :)"...
Evet doğrusu da bu. Ben de Gazi Üniversitesi Matbaa Öğretmenliğ'i mezunuyum ve şimdi sektörde çalışıyorum. Öğretmenlik hayal. Ama sektör çok geniş bir yelpazeye yayılmış durumda. Dijital baskıdan, matbaa işlerine kadar bir çok alan var. Zaman içerisinde uzmanlık alanını belirleyip o yönde ilerlemek en doğru tercih olur. Çünkü işin içerisine girdikçe anlıyorsunuz tercih ettiğiniz mesleğin büyüklüğünü...

rekpaosman

🌱Yeni Üye🌱
:no::no::no::emo1:ya grafiker olmak için napmalıyım

mhmt şhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence olursunuz çünkü grafik tasarım işini yapan herkez matbaadaki tüm detayları rengin nasıl çıkıcağını baskının nereye nasıl geleceğini bilmeli ve daha sayamadığım tüm detayları matbaada öğrenilmektedir iyi bir grafiker sadece güzel tasarımlar yapmakla kalmaz işin sonuna kadar bilmelidir yani iş müşteriye kusursuz teslim edilene kadar:) bu arada aramıza hoşgeldiniz...

deex

🌱Yeni Üye🌱
ben matbaa öğr. okuyorum ağırlıklı olarak eğitim dersleri alıyorsun...nihayetinde eğitim fakültesi... iyi bir grafiker olmak için çalışmak lazım olay sende bitio sonuçta kendini geliştirmene bağlı herşey...ama okulll öghhhhh:S gelmeden önce bi düşün derim :)

redeath333

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bence bir matbaada staj almak daha mantıklı ;) ama başka seçenek yoksa matbaa öğretmenliğide okunulabilir,grafikerlikte asla sınır yok..her şey olabilir..

femu_3010

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence gerek yok ögretmenliğe falan
herkes grafiker olmaz çogu matbaa ögretmenleri
enter tuşunu bilmiyor

larana

🏆Pro Tasarımcı🏆
bişey anlamadım ben bu işten!!!
grafik tasarım okuyorsan zaten üniversitede grafik tasarım bölümüne tereddütsüz girebilirsin. hatta okulun sana değişmediyse hala 40 puan verecektir. ama sen matbaa okumak istiyorsan sanırım 10 puan kırıyorlar ama yine de okuyabiliyorsun.

grafishop

👑Efsanevi Grafiker👑
Çok iyi bir grafiker olup olamayacağını biz bilemeyiz, bu senin elinde canım...
Ama bunu okudugun bölümle bağlamanın da hiç bir anlamı yok, ne okursan oku çabaladığın sürece en iyi şekilde grafiker olabilirsin...

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
grafiker olmak okulla yada okuduğun bölümle alakalı değil tamamen senin yaratıcılığına kalmış birşey onun için okul sadece sana temel bilgileri verir ve senin yaratıcılığına hiçbir katkıda bulunmaz. benim tavsiyem okula değil kendine bakmalısın ilk önce ve kendini geliştirmelisin her konuda :) saygılar... emeğe saygı

Tsubasa Ohzora

🌱Yeni Üye🌱
Yüksek okullarda 4 yıllıktır... Eyvallah Eğitim faktültesi diyelim...
Matbaa bölümünde okuyorsunuz, grafik ana bölünümünüz degil...ek bilgi olarak veriyor... okulladan aldiginiz diplomada "GRAFİKER" yazmiyacak... Tabi günümüzde program kurslari ilede grafiker olunduğu idda ediliyor.Elbette grafiker olursunuz. Basarili bir grafiker olmaktan bahsediyorsunuz. Benim size sundugum daha garantili bir yoldu. Başarı için dogru yoldan giderseniz zaman kısalacaktır...
google' da birşey ararken karşıma cıktı
bu yazıyı okudum üye oldum
eski bir konuymuş anladıgım kadarıyla
herkes bu konuda yorum yapar fakat bilen oldugunu sanmıyorum
herkes kafasına göre yorum yapar
öncelikle grafikerlik eğitim ögretim gerektiren bir iştir
egitimi alınmadan olmaz diyorum (sanat,estetik,bilgi)
2 yetenek (kişisel beceri)
3 hayal gücü
4 iş bilgisi (araç gereç kullanımı)
5 genel kültür
bunların 5 i bir noktada toplanıyorsa ona grafiker deniyor (akademik olarak)
üniversitelerde sorun ögretim görevlilerine bu tanımı yapacaklar...
kurslar cıkmış şimdi iş garantili ıvır zıvır diyorlar
katılmıyorum bakkal dükkanı gibi her yere acılacak bir iş haline gelmemeli
oradan bir sertifaka alan adam yeteneklidir
iş yapar saygım sonsuz
anca kartvizit yapar web sayfası yapar kendi çapında para kazanır
bu işleri ilerletmek isteyen arkadaşlara tavsiyem okulunu bitirmeden bu işde başarılı olacagınızı sanmıyorum...
grafikerlik matbaa ögretmenliğinde olunmaz veya 3-5 aylık özel kurslarla olunmaz
Güzel Sanat Fakultelerinde Bu işin Eğitimiyle + Sektörde Çalışmayla olunur...
bu kadar ögüt verdikten sonra
kendimi tanıtayım

Balıkesir Üniversitesi
Grafik Tasarım Mezunuyum
Marmara Üniversitesi
Matbaa Ögretmenliği halen okumaktayım

serkansanli

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.sanliajans.com
ben matbaa öğretmenliği mezunuyum. okulu bitireli 10 sene oldu. Şu an bir matbaada
baskı öncesi sorumlusuyum. İstersen hem çok iyi bir grafiker hemde idareci olabilirsin........

hanen

🌱Yeni Üye🌱
Bu grafikerlikte iş var mı? Bn anadolu imamhatip lise 3 ögrncisiyim kendi alanımla ilgili bölümlere gitmek istemiyorum, grafik tasarımı gibi bölümler ilgimi cekiyor, bu bölümü grafikerlik okumak istiyorum da bu bölümde iş yok diyor aklım epey karışık biri yardımcı olursa cok sevinirim :)

Grafikerlikle ilgili el yetenegi ve hayal gücü geniş insanlar basarılı oluyormuş, benimde el yetenegim var (cok olmasada:) ) =) sizce bende olabilrmiyim grafiker ?