Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Skew Özelliği Yardım

warosh

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar photoshop ta skew özelliğiyle objemizin herhangi bir köşesinden istediğimiz gibi sürükleyebiliyoruz. Ayı işlemi ıllustrator de nasıl yapabilirim. (Shear Tool ile yapınca bütün köşeleri eşit sürükleniyor. Benim istediğim tek bir köşesini hareket ettirmektir)
---Saygılarla ! :)

Benzer konular

DesingI

🌱Yeni Üye🌱
Her program da aynı özellik olsa idi zaten ayrı ayrı programlar olmazdı. Seçtiğin objenin bütün köşelere uygulanmasında bir sorun olmaz. Elimizde tüm noktalara müdahale edebileceğimiz Direct Selection Tool var. İstediğin yeri işlemi uyguladığın gibi bırakırsın diğerlerini noktaya müdahale ederek düzeltirsin.

warosh

🌱Yeni Üye🌱
Her program da aynı özellik olsa idi zaten ayrı ayrı programlar olmazdı. Seçtiğin objenin bütün köşelere uygulanmasında bir sorun olmaz. Elimizde tüm noktalara müdahale edebileceğimiz Direct Selection Tool var. İstediğin yeri işlemi uyguladığın gibi bırakırsın diğerlerini noktaya müdahale ederek düzeltirsin.

Her program da aynı özellik olsa idi zaten ayrı ayrı programlar olmazdı. (Onu biliyorum zaten bu açıklamayı yapman gereksiz olmuş dostum.)

Seçtiğin objenin bütün köşelere uygulanmasında bir sorun olmaz. (Ben bütün köşelerinin oynamasını bir sorun olarak ifade etmedim.)

Direct Selelction Tool: Nokta düzenleme aracı aklıma gelmedi çünkü ıllustrator de iyi değilim kendimi geliştiriyorum. Ben corel kullanıyorum. Söylemen iyi oldu eyvallah dostum.

Ama benim istdiğim photoshop taki gibi free transform yapıp tek bir köşesini müdahale etmektir. Adobe Illustrator de böyle birşey var mı?

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ama benim istdiğim photoshop taki gibi free transform yapıp tek bir köşesini müdahale etmektir. Adobe Illustrator de böyle birşey var mı?

Free transform seçeneği DesingI'nın da bahsettiği gibi Direct Selection Tool (Kısa yolu A) ile veya daha da detaya girmek istersen bir kare çizip üzerinde Mesh Tool ile (Kısa Yolu U) daha gerçekçi ve daha detaylı uygulamalar yapabilirsin. Aşağıda bir örnek var.

Ha bunlarda değilse, yapmak istediğin bir uygulama mutlaka vardır, görselini eklersin üzerinden tekrar konuşuruz.

pbqub.jpg

warosh

🌱Yeni Üye🌱
Free transform seçeneği DesingI'nın da bahsettiği gibi Direct Selection Tool (Kısa yolu A) ile veya daha da detaya girmek istersen bir kare çizip üzerinde Mesh Tool ile (Kısa Yolu U) daha gerçekçi ve daha detaylı uygulamalar yapabilirsin. Aşağıda bir örnek var.

Ha bunlarda değilse, yapmak istediğin bir uygulama mutlaka vardır, görselini eklersin üzerinden tekrar konuşuruz.

Hocam bu arada Mesh Tool u kullanamadım. Ama ona daha sonra bakıcam