Bu tip calismalar tek bir kisiye malolmus calismalar olmaz genellikle. En az 3-5 kisinin, CD siydi, AD siydi, Grafikeriydi, Photographeriydi imzasi vardir bu calismanin altinda. Ozellikle global ajanslarda bazen birisi cinli digeri fransiz oburu de rus olabilir bu ekibin. Ben milliyetlerle grafik tasarimi gucu arasinda bi baglanti olabilecegini dusunmuyorum. Global ajanslara calisan bir cok Turk grafiker de mevcut zaten.
Katılıyorum Yalniz soyle bir durum mevcut. Turkiye'debu tip bir afisi veya konsepti olusturacak butcenin altina bi cok insan elini koymayacagindan genelde below the line calisan bir ajansla anlasilir. Lastiklerinizi alir goturursunuz. Ajansin florasanlarinin altinda 3 tane lastigi ustuste koyup resimler cekilir. dequpe edilip altina kirmizi bir BG atilir. Biraz drop shadow biraz out glow. dunyanin en super lastigi gibi bir slogan bulundumu is tamamdir.
Genel Müşteri Bakışı..Maliyet ucuz slogan büyük) Ozetle demek istedigim bu konuda sorgulanmasi gereken reklamcidan cok reklamveren.
Tokat manyağı yapalım) Calismaya gelince 1.deki konsepti bi 10 sene once sanirim pirelli (belki ufak bir ihtimal de olsa fulda) kullanmisti. hatta tv reklamlari bile vardi. 2. calisma da cok yabanci gelmedi bana. Ama hatirlayamadim nereden hatirladigimi. Belki bir hatirlayan cikar...
Bana GoodYe..r firması gibi geldi..benzer bir çalışmasını hala arıyorum.. Ve sevgili creedwar ve (vs.) Volkan Tekin.
Ben tartismanizi cok net anlayamadim ama anladigim kadarina kendi adima sunu soyleyebilirim, elimden geldigince sektordeki basarili calismalari sagda solda nerde olursa olsun bulup degerlendirmeye calisiyorum.
bizimkisi ayrı yerlerden çıktı..bende patladı) Kimin yaptigina bakmayi cogunda dusunmuyorum bile. Ama bana katkisi oldugunu dusunuyorum. Ve Volkan Tekini de hic usenmeden her gun buraya bu orneklerden 3 er 5 er tane koydugu icin minnetle aniyorum. Creedwar yazinda belirttigin arkadaslarinin arasinda olmaktan gurur duyuyorum. Daimi olsun kardesim.