Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

[Soru] - Yazı özellikleri için klavye kısayolları

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba,

cs4'de bir yazının regular veya bold ayarlarını yapmanın klavye kısayolunu bulamadım. Kısayol tanımlama menüsünde de text in bu seçeneklerini göremiyorum...

Benzer konular

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Indesign CS4 sürümünde text alanına yazdığınız yazıyı seçip;

Komut+Shift+B tuş kısaltması ile " Bold "
Komut+Shift+I tuş kısaltması ile " Italic "

fontu ilgili biçimlerine dönüştürebilirsiniz.

Saygılar...

Not: Bu tuş kısaltmaları Macintosh bilgisayardaki Indesign programı içindir.

salih_kent

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sağolun Melih Bey,

PC de de aynı tuşlar işe yarıyor...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar daah detaylı cevap weren :(

Melih beyin dediği kısayollar command yerine ctrl tuşuyla ps'de kullanılabilir. Ya da edit altındaki shorcuts menüsünden gerekli ayarlamalar yapılabilir. Ama gelişmiş paragraf ve karakter stilleri sunan ID'de kanımca yüzlerce kısayol kullanılması pek gereksizdir. Ben örneğin metinlerde bir tek harf büyüklükleri Başlık hepsi büyük, küçük gibi kısayollar veriyorum. Onun dışında tüm işlerimi paragraf stilleri ve ona bir kısayol vererek yapıyorum. Bu hem işi çok çabuklaştırıyor hem de bir değişim gerektiğinde mucizevi bir şekilde çabucak hallediyor.

aysun_duygu

🌱Yeni Üye🌱
Indesign programında üst ve alt simgenin kısayol tuşunu yazabilir misiniz? Bir de matematiksel işlemleri hangi programda yapıyorsunuz. Biz daha önceden Page Maker 6.5 kullanıyorduk. Matematiksel işlemleri Equation programında yapıyorduk. Indesign CS3 programına geçtik. Matematiksel işlemleri hangi programda yapmalıyız?