Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sorum işverenlere

ahmet-i-nur

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
birde şu olay var küçük illerde tecrübeli eleman alırlar başka matbacıdan çıktıysan oradan çıkarılmış diye almazlar ee tecrübeli adam nasıl olacak merak ediyom

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu konuyu III. İzmir buluşmasında tartıştık aslında.. Kesin ve net çözümler bizden geçmediği gibi.. Bizlerin yapacağı çok şey var..

İş yerlerinin taktiği şu olmalı minimalist düşünceyle hareket edersek 1 Tecrübeli Grafiker yanına 1 Yetişecek grafiker alma zorunluğu olmalı. Bu iş veren açısındanda ileriye dönük bir yatırım olacakıtır aslında.

Grafikerlerinde şu düşünceyi güdmeleri gerekir: Yanına gelen çaylağı yetiştir yetiştir ki arkadan gelenlerin önü açılsın birikimini aktarmaktan korkma.. Çaylak grafikerde Öğren durmadan öğren salma kendini ve maddi olarak beklentin olmasın iş vereninden sen öğrencisin hala...

Bu kısa bir kaç teori uygulamaya dönüşebilirse ama dikkat bu bir zincir dir bir halkanın bile kopmaması gerekir.. Eminim büyük bir değişim süreci başlar...

mizoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cok önemli bir konuya değinmişşsin,aramadığım etmediğim yer kalmadı,fakat bulamadım grafik programlarına oldukca hakımım,dergiden tutunda en ufağından bir kartvizite kadar bir cok tasarımım oldu ve bunları baskıya ben hazırladım matbaaya,matbaa tecrubem yok fakat işin baskıya nasıl hazırlanacağını biliyorum ajansta calıstım daha önce ama gelin görünkü görüşmeye gittiğim her matbaa aynı seyı soruyor (daha önce matbaada çalıştınmı veya matbaa tecrüben varmı) doğal olarak hayır diyorsun,bu nedenle galiba ölene kadar matbaada çalışmak kısmet olmayacak:S

souwa

🌱Yeni Üye🌱
matbaa tecrüben olmamana rağmen ve yeteneğine güvenip bu kadar büyük bi hırsla bu tecrübeyi edinmek için forum dahi açabiliyosan, patronlarla inatlaşmayı bırak.. "tecrübeliyim" deyip geç.. :) ayrıca o işyerinde çalışabilecek bi grafikerin alacağı ücreti tahmin edip % 20 daha düşük bi ücrete çalışırım dedin mi, hiçbiri tecrübeyi dahi aklına getirmez:)

electronwarrior

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlla ki istiyorsan "Tecrübeliyim" diyerek işe gireceksin korkmayacaksın.

grafipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evt bir de öle deyip de denemek var. ztn az çok tecrübem var ama bazı patronlar onu bile yeterli görmiyor:((((

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İlla ki istiyorsan "Tecrübeliyim" diyerek işe gireceksin korkmayacaksın.

Nasıl yani? Korkmayarak tecrübesizliğiniz ortaya çıkmayacakmı? Hem yalancı durumuna düşeceksiniz, hemde daha kariyeriniz başlamadan kötü sonuçlanacak. Ve bu ordada kalmayacak iş veren çevresine bunu muhakak iletecek. Başka bir iş ararken bunu duyan biri sizi düşünse bile o saatten sonra alırmı sanıyorsunuz işe?

Biz grafikerler hakkımızı armakta, şikayet etmekte özgürüz kendimizide savunup şikayet ederiz. Bu durumda iş verenlerde bizden şikayetçi olucak.Uzlaşma varken neden kargaşa?

Gülsüm ÖZER

🏆Pro Tasarımcı🏆
Nasıl yani? Korkmayarak tecrübesizliğiniz ortaya çıkmayacakmı? Hem yalancı durumuna düşeceksiniz, hemde daha kariyeriniz başlamadan kötü sonuçlanacak. Ve bu ordada kalmayacak iş veren çevresine bunu muhakak iletecek. Başka bir iş ararken bunu duyan biri sizi düşünse bile o saatten sonra alırmı sanıyorsunuz işe?

Biz grafikerler hakkımızı armakta, şikayet etmekte özgürüz kendimizide savunup şikayet ederiz. Bu durumda iş verenlerde bizden şikayetçi olucak.Uzlaşma varken neden kargaşa?

Çok haklısınız im.art size katılıyorum ama tecrübeli olduğunu söyleyip çalışanların sayısı da küçümsenecek kadar değil...