Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Söyle ruhum !

a.g.s.l

👑Efsanevi Grafiker👑

Yazılmışlıklar ve yaşanmışlıklar - 2

d1xo6.jpg

*

-Söyle ruhum söyle, hiç yenildin mi böyle...düşmemek için hiç atladın mı söyle !

- Söylüyorum ruhun olduğum ey faniiii!çok yenildim o kadarda çok baş aşağı atladım.ama yeniden doğdum.çünkü güçlü olmak için bi sebebim vardı.seni yaşatmak...

- Konuştun ey ruh haykırdın içindeki çığlıkları..daha çok sesin çıktı bu sefer haykırdın masmavi gökyüzüne....yemyeşil yeryüzüne bembeyaz düşlerine haykırdın..nedensizce kayıpsızca kimsesizce...söyle ruhum söyle sen hiç susma Herşeye inat..!!

- Sen öğrettin ruhuna toprağı sulamayı,ara sıra penceresi kapanmış kerpiç evlerden çıkıp o
nitelediğin masmavi gökyüzüne bakmayı,untulmuşları hatırlamayı.ama ruhuna sahip olduğum
fani ;artık çığlık atmayı,doyasıya haykırmayı bıraktım .meher şimdi anladım beni yaşatan sen,
seni yaşatan benmişim diye...

- İki başka kalp de aynı duyguları hissetmekmiş şu AŞK diye bahsettikleri şey..."öznesi yüklemi olmayan bir cümle" anlamlandırmak mümkün olmayan olamayan birşey..Sonunu bilemeyeceğin bir kurgu..yüreğinde volkanlar patlıyorsa eger o zaman işte söyle ruhum diyebiliyorsun korkusuzca söyle artık diye içten içe haykırıyorsun..Yağ yağmur ! yüreğindeki baharı bekleyen cemre taneleri gibi yağ yağmur....! bigün olucak ki gökkuşağı cıkıcak o yere düşen tanelerden...işte ancak o zaman açıcak yüreğinde çiçekler.

- AŞK da ne fani..yoksa siz fanilerin yeryüzüne yaydığı salgın bi hastalık mı?o ne bana da öğret.ancak usulca okuduğum sözlerinden bir sevgi karmaşası olduğunu anlıyorum.sevmek sevebilmek korkusuzca aşk dediğin...söyle fani aşk sevgiyse mutluluksa neden diğer faniler ağlıyorlar neden gülmüoyorlar.söylesene ey faniii bu hastalığın ilacı varmı.

- O hastalığa ne ilaç bulunur ...nede tavsiyeler.Yüreğine ve aklına girdiyse eger zordur ona yenilmek ..için ilk başlarda düğüm düğümlerle başlar sonra bakmıssın kördüğümlere dönüşmüş ömürün sürecinde hep o düğümlerlerle uğrasırsın...anlarsın ki sevgi bile emek ister..güç ister...güçsüzken
güçlü gözükmek yakarda kavurur insanı ey fani...kum saati biter..dünya durur yinede bu AŞK
dedikleri hiç bitmez hep kalır hayatın izlerinde.yüreklerin akıl odalarında...

- Anladım ya da anlamadım.bilemiyorum fani.bi yaramı. merhem sürsem geçermi.sana zarar verirmi.tamam anlatma sus sus!anladığım fanusdan çıkan bir balığın okyanuslarda sığınacak bi kuytu araması gibi...sen sevilmeyi öğret bana.sevmeyi değil.çünkü sevmek ağlatırmış.ben hüzünlenmek istemiorum.ağlamak istemiorum.çünkü biliorum ki ben ağlarsam sende ağlarsın.sende hüzünlenirsin.
Eğer bir seçim verilirse fani ruhuna ait olsuğum kuytuyu seveyimm yalnızca...

- Ahhh ruh anlatabılsem keşke ama yaşamalısın sen ! korkusuzca sonunu düşünmeden....belki üzülüceksin ama unutma kanadından yeniden doğan anka kususun sen....

- Sen anlatamadın sandın fani.oysa öyle anlattınki...ferhatıda anlattın şirinide.mecnunuda anlattın leylayı da.sen romeo yu anlattın.julieti de.anladım anladım şimdi.aşk ağlattığı gibi güldürürmüş, gülümsetirmiş.sonsuzluğu kapatan derin bi çukurmuş.ancak itiraf etmeliyim ki ey fani;ben aşkı çok
iyi tanıyordum.hatırlarmısın bir keresinde delicesine aşık olmuşdun.günlerce aç kaldın.ama beni doyurdun.işte o zaman anlamıştım fani aşk,suya ihtiyacı olan bi toprakmış...

- Ey ruhum...Anlatamasamda anlarsın
bilirim..çünkü aşkın o hırçın ve korkusuzca dalgalarında yüzerken kıyıdan beni izliyordun sen ruhum..ben giderken kulağıma "yalnızda ayağa kalkabilirsin"diyordun.Bak kalktım mı kalkmadım mı bilemiyorum artık ama ...ey ruhum bildiğim tek şey hala içimde yanan bişeylerin olması ve hala
sezen aksu parçalarında içimdeki o şeyin gittikçe çoğaldıgını ve büyüdüğünü hissetmek ..Aşk dedikleri şey o dediğin susuz toprak misali suyu olmadan yaşayamaz. bazende bir sezen aksu şarkısı gibi
yangın yeri olmadan ...!

-Her toprak su alır önemli olan suyun miktarı değilmidir fani. işte sen topraksın bense su..su verdikçe dahası mükemmel oluveriyorsun.ancak aşk dediğiniz siz fanilerin suyun içinde iki hidrojen bir oksijenden ibaret..

Belkide...

Bir gün yolda yürüyordum ruhum ...
gri kaldırım taşlarının arasından bir şarkı duydum, kalbim acıdı...
Hepsi Bu kadarmış aşkın anlamı !

*

Sevgiler arkadaşlar ...

Sinem ALGAN (a.g.s.l )

Not:Şahsıma ait'tir.
Alıntı değildir.

Cts, 22:17 ·​

Son düzenleme:

MiRaY GÜÇLÜ

👑Efsanevi Grafiker👑
aşk ağlattığı gibi güldürürmüş, gülümsetirmiş.

Yüreğine sağlık sinemcim....
Paylaşımın için teşekkürler....

sevgiden-iz

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok güzel çok içli bir paylaşım teşekkürler. :crying: :crying: :crying: :crying:

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
Sinemcim yüreğine, kalemine sağlık.
Bu güzel satırları bizimle paylaştığın için teşekkür ederim:)

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑

-Söyle ruhum söyle, hiç yenildin mi böyle...düşmemek için hiç atladın mı söyle !

- Söylüyorum ruhun olduğum ey faniiii!çok yenildim o kadarda çok baş aşağı atladım.ama yeniden doğdum.çünkü güçlü olmak için bi sebebim vardı.seni yaşatmak...

...

- İki başka kalp de aynı duyguları hissetmekmiş şu AŞK diye bahsettikleri şey..."öznesi yüklemi olmayan bir cümle" anlamlandırmak mümkün olmayan olamayan birşey..Sonunu bilemeyeceğin bir kurgu..yüreğinde volkanlar patlıyorsa eger o zaman işte söyle ruhum diyebiliyorsun korkusuzca söyle artık diye içten içe haykırıyorsun..Yağ yağmur ! yüreğindeki baharı bekleyen cemre taneleri gibi yağ yağmur....! bigün olucak ki gökkuşağı cıkıcak o yere düşen tanelerden...işte ancak o zaman açıcak yüreğinde çiçekler.

...

- O hastalığa ne ilaç bulunur ...nede tavsiyeler.Yüreğine ve aklına girdiyse eger zordur ona yenilmek ..için ilk başlarda düğüm düğümlerle başlar sonra bakmıssın kördüğümlere dönüşmüş ömürün sürecinde hep o düğümlerlerle uğrasırsın...anlarsın ki sevgi bile emek ister..güç ister...güçsüzken
güçlü gözükmek yakarda kavurur insanı ey fani...kum saati biter..dünya durur yinede bu AŞK
dedikleri hiç bitmez hep kalır hayatın izlerinde.yüreklerin akıl odalarında...

...

- Ahhh ruh anlatabılsem keşke ama yaşamalısın sen ! korkusuzca sonunu düşünmeden....belki üzülüceksin ama unutma kanadından yeniden doğan anka kususun sen....

...

- Ey ruhum...Anlatamasamda anlarsın
bilirim..çünkü aşkın o hırçın ve korkusuzca dalgalarında yüzerken kıyıdan beni izliyordun sen ruhum..ben giderken kulağıma "yalnızda ayağa kalkabilirsin"diyordun.Bak kalktım mı kalkmadım mı bilemiyorum artık ama ...ey ruhum bildiğim tek şey hala içimde yanan bişeylerin olması ve hala
sezen aksu parçalarında içimdeki o şeyin gittikçe çoğaldıgını ve büyüdüğünü hissetmek ..Aşk dedikleri şey o dediğin susuz toprak misali suyu olmadan yaşayamaz. bazende bir sezen aksu şarkısı gibi
yangın yeri olmadan ...!

-Her toprak su alır önemli olan suyun miktarı değilmidir fani. işte sen topraksın bense su..su verdikçe dahası mükemmel oluveriyorsun.ancak aşk dediğiniz siz fanilerin suyun içinde iki hidrojen bir oksijenden ibaret..

Belkide...

Bir gün yolda yürüyordum ruhum ...
gri kaldırım taşlarının arasından bir şarkı duydum, kalbim acıdı...
Hepsi Bu kadarmış aşkın anlamı !

Sana seni anlatmak isterdim sayfalarca.Yüreğimde yaşattığın yangını,sevgini,özlemini,aşkını,acıyı,nefreti, ama ne mümkün...

Anlatılmayacak kadar mükemmel bi yazı.İçime işledi canımı bi daha yaktı alev alev.Doldu gözlerim.Boğazım düğümlendi.Yüreğine Duygularına sağlık...
Her bir satırını harfini içime kazıya kazıya okudum...Başka diyecek bişeyim yok.

Harikasın:)

a.g.s.l

👑Efsanevi Grafiker👑
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim Arkadaşlar
O kadar değerli ve anlamlı ki yazdığınız tüm yorumlar...
Okuyan ve yorum yazan herkesin o güzel yüreğine sağlık :)

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
İki başka kalp de aynı duyguları hissetmekmiş şu AŞK diye bahsettikleri şey..."öznesi yüklemi olmayan bir cümle" anlamlandırmak mümkün olmayan olamayan birşey..Sonunu bilemeyeceğin bir kurgu..yüreğinde volkanlar patlıyorsa eger o zaman işte söyle ruhum diyebiliyorsun korkusuzca söyle artık diye içten içe haykırıyorsun..Yağ yağmur ! yüreğindeki baharı bekleyen cemre taneleri gibi yağ yağmur....! bigün olucak ki gökkuşağı cıkıcak o yere düşen tanelerden...işte ancak o zaman açıcak yüreğinde çiçekler.

yüreğine sağlık kuzucum çok güzel ve çok anlamlı satırlar...:)

a.g.s.l

👑Efsanevi Grafiker👑
Teşekkürler arkadaşlar :)