Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Styles Sorunu (Hecelere renk atama)

aragon_987

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba. Hocam bir paragraf içindeki kelimelere ait hecelere renk sitili atayabiliyormuyuz? Örnek olarak "başlayacaktı..." kelimesinde baş-sarı, la-mavi, ya-sarı, cak-mavi, tı-sarı şeklinde renk verebiliyor muyuz? Bunun için ne yapmamız gerekir?
Teşekkürler...

Benzer konular

aragon_987

🌱Yeni Üye🌱
O kadar arkadaş okumuş ama cevap gelmediğine göre sanırım böyle bir style yok. Keşke olsaydı...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Böyle bir şey var tabii anahtar kelime nested style.

Paragraf sitllerinde göreceğin drop caps and nested style bunun yeri.

Konuyla ilgili nette bolca türkçe yazı ve video var konuyu araştırabilirsin.

aragon_987

🌱Yeni Üye🌱
Böyle bir şey var tabii anahtar kelime nested style.

Paragraf sitllerinde göreceğin drop caps and nested style bunun yeri.

Konuyla ilgili nette bolca türkçe yazı ve video var konuyu araştırabilirsin.

Hocam cevabınız için teşekkürler ama nette o kadar aradım dediğim hususla ilgili kaynak bulamadım. Dediğiniz yerden birçok ayar yapılıyor ama hecelemeye göre renk atamasını yapamadım...Bunun bir yolu varsa anlatabilirseniz sevinirim...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Harfe, kelimeye, cümleye ve herhangi bir işaretçiye göre ayrılıyor ama heceye göre bende deneme yapmadım. Belki harf ve işaretçi koyarak halledebilirsiniz.

aragon_987

🌱Yeni Üye🌱
Harfe, kelimeye, cümleye ve herhangi bir işaretçiye göre ayrılıyor ama heceye göre bende deneme yapmadım. Belki harf ve işaretçi koyarak halledebilirsiniz.

Teşekkürler hocam. Bazen 1. sınıflara yönelik hikayelerde hece renklendirme gerekebiliyor. Metindeki heceleri tek tek renklendirmek uzun sürdüğü için acaba bunu style ile halledebilir miyiz diye düşünmüştüm. Belki yeni sürümlerde bu özellik olur.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşekkürler hocam. Bazen 1. sınıflara yönelik hikayelerde hece renklendirme gerekebiliyor. Metindeki heceleri tek tek renklendirmek uzun sürdüğü için acaba bunu style ile halledebilir miyiz diye düşünmüştüm. Belki yeni sürümlerde bu özellik olur.

Karakter stilinde, kelimeler birbirine ( next style ) ile bağlanmıyor. Karakter stili yapılıp paragraf stilinde kulanmak gerekiyor

karakter stili yapıldığında ve bu karakter stili paragraf stilinde yeni nested stilleri olarak atandığında dediğiniz oluyor ben yaptım ama tek harfli heceleri ayrıca tanımlamak ( harf olarak ) gerekiyor..ama bu usul sabit heceli kelimelerde iş görür .. Yani paragrafta mesela 10 adet ( ba şar mak ) varsa. Eğer hecelenecek başka farklı kelimeler varsa yeni paragraf stilleri yapmak lazım Ayrıca hecelerinde sabit bir konumda olması lazım..Çünkü tanımlarken 1.ci 2. ci 3. cü kelime, harf , sayı gibi tanımlamak gerekiyor. ya da bu da paragraf stili yapmadan doğrudan heceleri seçip renk için yapılan karakter stillerinin üstüne tıklayarak renklendirmek lazım.. .

aragon_987

🌱Yeni Üye🌱
Karakter stilinde, kelimeler birbirine ( next style ) ile bağlanmıyor. Karakter stili yapılıp paragraf stilinde kulanmak gerekiyor

karakter stili yapıldığında ve bu karakter stili paragraf stilinde yeni nested stilleri olarak atandığında dediğiniz oluyor ben yaptım ama tek harfli heceleri ayrıca tanımlamak ( harf olarak ) gerekiyor..ama bu usul sabit heceli kelimelerde iş görür .. Yani paragrafta mesela 10 adet ( ba şar mak ) varsa. Eğer hecelenecek başka farklı kelimeler varsa yeni paragraf stilleri yapmak lazım Ayrıca hecelerinde sabit bir konumda olması lazım..Çünkü tanımlarken 1.ci 2. ci 3. cü kelime, harf , sayı gibi tanımlamak gerekiyor. ya da bu da paragraf stili yapmadan doğrudan heceleri seçip renk için yapılan karakter stillerinin üstüne tıklayarak renklendirmek lazım.. .

Çok teşekkürler hocam. Anlaşılan şu an için en pratiği tek tek heceleri renklendirmek. Ama dediğim gibi Indesign'in yeni sürümlerinde belki hecelere yönelik bu dediğim özellikte olur. İyi çalışmalar....