Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

suçmu cezamı

graffi3D

♾️Grafik Gurusu♾️
evet herkes bir noktada buluşabiliyor haklısın bu konuda :)

ve bu arada yorumuna canı gönülden katılıyorum :)
bu arada benim discovery de yırtıcılar var :D:D yargısız infaz
bu arada yırtıcılar diğer hayvanları öldürdüğü için suçlumudur yoksa cezayı veren canlılarmıdır
eğer cezayı veren canlılar ise diğerlerinin ne suçu vardır :D
diğerlerinin suçu yoksa o zaman onlarda suç işliyorlar
ayy bu çok karıştıı :D:D:D

E ama siz doğal dengeyi karıştırdınız işin içine :D bu durumda en zavallı olanlar parazitler ve bitkiler çünkü onlar hiçbir canlı öldüremiyor ( istisnalar hariç :D )
Ve en suçlu olanlar da malesef biz insanlar :S bunu kabul etmek gerekir bence, etmeyen de yoktur sanırsam :D

Bir saniye. Şimdi çernobil bulaşırsa ve bilgisayarın ölürse bu işlenen suçu değiştirir.

I. durumda , sadece haneye tecavüz suçu vardır.
II. durumda ise, bir cinayet! :D

Sen yargıçsın. Suçlu olan virüsü yargılıyorsun. Her iki durumda da suçlu olduğu için, bu sefer sen ona bir ceza vererek sen suç işliyorsun.

Bu sefer ben devreye giriyorum ve seni yargılıyorum:

- Suçluya ceza vererek bir suç işledin. Ama suçlu işlediği suçtan dolayı bu cezayı hakediyordu. Cezayı birinin vermesi gerekirdi. Ceza vererek sen de bir suç işledin. Ama işlenen suçun tekrarlanmasını istemediğin için işlediğin bu suç benim kanımca suç değildir. Sen doğru olanı yaptın.

Onlarca, yüzlerce hatta binlerce masum insanın canına kıyan bir canlı bombayı tam göğsünden vurarak asla cinayet işlemiş olmazsın!!! Bu da başka bir boyutu. =)

Hee bak burada katıldım işte sana :D ama genede bir yerlerde karşılığı verilmemiş suçlar hala daha var

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
Bir saniye. Şimdi çernobil bulaşırsa ve bilgisayarın ölürse bu işlenen suçu değiştirir.

I. durumda , sadece haneye tecavüz suçu vardır.
II. durumda ise, bir cinayet! :D

Sen yargıçsın. Suçlu olan virüsü yargılıyorsun. Her iki durumda da suçlu olduğu için, bu sefer sen ona bir ceza vererek sen suç işliyorsun.

Bu sefer ben devreye giriyorum ve seni yargılıyorum:

- Suçluya ceza vererek bir suç işledin. Ama suçlu işlediği suçtan dolayı bu cezayı hakediyordu. Cezayı birinin vermesi gerekirdi. Ceza vererek sen de bir suç işledin. Ama işlenen suçun tekrarlanmasını istemediğin için işlediğin bu suç benim kanımca suç değildir. Sen doğru olanı yaptın.

Onlarca, yüzlerce hatta binlerce masum insanın canına kıyan bir canlı bombayı tam göğsünden vurarak asla cinayet işlemiş olmazsın!!! Bu da başka bir boyutu. =)

ama burada da tek taraflı yargılama var senin anlatımıa göre
gerçek yargılamada onuda savunan biri yada birileri olması gerekmiyormu
yani hala yargısız infaz yapıyor ve suçlu duruma düşünüyoruz :)
aslında ilk yapmamız gereken suçu ve cezayı ayırlamıyız diye düşünüyoruz yoksa bu işin içinden asla çıkamayız gibime geliyor :D:D

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
ama burada da tek taraflı yargılama var senin anlatımıa göre
gerçek yargılamada onuda savunan biri yada birileri olması gerekmiyormu
yani hala yargısız infaz yapıyor ve suçlu duruma düşünüyoruz :)
aslında ilk yapmamız gereken suçu ve cezayı ayırlamıyız diye düşünüyoruz yoksa bu işin içinden asla çıkamayız gibime geliyor :D:D

İnternetten çıkmak zorunda kalmıştım da. Döndüm şimdi. Suçluyu unutmuşum. :)

Virüsten bahsediyorduk. Virüsler yaşam savaşı veriyor olabilirler, fakat unutmayalım ki onlar suç makineleri. Suç işlemek için varlar. Onlardan suçu neden işledin diye savunma beklemek yersizdir. Ama gerçek dünyada zaman zaman sorgulamak gerekmektedir.

Suçun neden işlendiği önemli değil. Suç suçtur. Ancak savunmanın alınması gerekir. Sebebi de , bana göre o suçu gerçekten onun işleyip işlemediğini anlamak. Ya da ona zorla mı yaptırıldı, kendi mi istedi? Zorla yaptırıldıysa asıl suçlu yakalanan suçlu değildir. Ama o da en az azmettiren kadar suçludur. Suçun ağırlığına göre, cezanın hafifliği değişebilir. :smile:

( Ne laflar bunlar. amanaman :D :D )

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
İnternetten çıkmak zorunda kalmıştım da. Döndüm şimdi. Suçluyu unutmuşum. :)

Virüsten bahsediyorduk. Virüsler yaşam savaşı veriyor olabilirler, fakat unutmayalım ki onlar suç makineleri. Suç işlemek için varlar. Onlardan suçu neden işledin diye savunma beklemek yersizdir. Ama gerçek dünyada zaman zaman sorgulamak gerekmektedir.

Suçun neden işlendiği önemli değil. Suç suçtur. Ancak savunmanın alınması gerekir. Sebebi de , bana göre o suçu gerçekten onun işleyip işlemediğini anlamak. Ya da ona zorla mı yaptırıldı, kendi mi istedi? Zorla yaptırıldıysa asıl suçlu yakalanan suçlu değildir. Ama o da en az azmettiren kadar suçludur. Suçun ağırlığına göre, cezanın hafifliği değişebilir. :smile:

( Ne laflar bunlar. amanaman :D :D )

deniz bu laflar nereden geliyor böyle seni felsefeci yapmak lazımmş :D:D

şimdi gelelim konuya virüsten bahsediyorduk tamam
şimdi virüsün yaptığı bize göre suç ve onlar birer suç makinesi ama birde onların tarafından bakmak lazım ya onların yaptıkları onlara göre bir suç değilde doğal birşey ise yani bana göre doğal olan birşey başkasına göre suç olabilir :p
o zaman benim özgürlüğümü kısıtlamaya giderler yani ceza vermeye kalkarlar bende buna karşı gelirim ortaya savaş çıkar :D:D
(sonra sonuç format :D:D yaa ben çarnobilsem :D:D )
neyse fazla uzatmadan şöyle söyliyeyim birine göre doğal olan birşey başkasına göre suç olabilir o zaman burada doğal hayatında yaşayanmı suçludur yoksa onun doğal hayatına karışanmı suçludur :D:D

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
deniz bu laflar nereden geliyor böyle seni felsefeci yapmak lazımmş :D:D

şimdi gelelim konuya virüsten bahsediyorduk tamam
şimdi virüsün yaptığı bize göre suç ve onlar birer suç makinesi ama birde onların tarafından bakmak lazım ya onların yaptıkları onlara göre bir suç değilde doğal birşey ise yani bana göre doğal olan birşey başkasına göre suç olabilir :p
o zaman benim özgürlüğümü kısıtlamaya giderler yani ceza vermeye kalkarlar bende buna karşı gelirim ortaya savaş çıkar :D:D
(sonra sonuç format :D:D yaa ben çarnobilsem :D:D )
neyse fazla uzatmadan şöyle söyliyeyim birine göre doğal olan birşey başkasına göre suç olabilir o zaman burada doğal hayatında yaşayanmı suçludur yoksa onun doğal hayatına karışanmı suçludur :D:D

:D Oyy kafam durdu. 12 ye 12 kala. :p

Yani olabilir ama virüsler için geçerli olamaz. Gerçekten yaşamaya çalıştıkları falan yok. Bir bomba yok etmek için atılırken , bombanın yaşam mücadelesi verdiğini düşünebilir misin? :D

Bence biz saptırmaya başladık olayı. Lütfen hizaya gelelim. :D Birinin yaptığı herhangi bir şeyden bahsetmiyoruz. Neleri suç diye etiketlediğimize dikkat etmemiz gerekir. Benim bahsettiğim bariz suçlar. Hırsızlık, yankesicilik , cinayetler vs... :)

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
tamam o zaman şöyle söyliyelim bi insan ekmek çalıyor yada para çalıyor yada birini öldürüyor
mesela çalmak ihtiyacı olduğu için çalıyorsa ekmek karnını doyurmak para çocuğunu doktara götürmek okula göndermek yada ihtiyaçlarını karşılayabilmek vs gibi çok uzar
birini öldürmek= savaştasınız ve birini öldürüyorsunuz suçmu = savaş suçları var
hırsızın birini gece yatak odanızda görüyorsunuz ve adamı silahınızla öldürüyorsunuz ama adam silahsız= suçmu evet kanunlara göre öldürmek suç ama hızsızlıkta suç ceza kime _?:S:S

yani suçu suçluyu ayırırken ceza verirken hiç bir zaman açık bir görüşlülükle bakılmadan ceza veriyor bu nedenlede cezayı verende suçlu neden çünkü olaya diğer taraftan bakmıyor yani bi nevi yargısız infaz :S:S bazende olaya fazla diğer taraftan bakıyor ve bu seferte tam tersi suçlu ceza vermiş oluyor ceza verecek olan kişi suçlu duruma düşüyor
yani tekrar bir karışıklık :D:D

d3niz

UI Pilot
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.d3niz.com
tamam o zaman şöyle söyliyelim bi insan ekmek çalıyor yada para çalıyor yada birini öldürüyor
mesela çalmak ihtiyacı olduğu için çalıyorsa ekmek karnını doyurmak para çocuğunu doktara götürmek okula göndermek yada ihtiyaçlarını karşılayabilmek vs gibi çok uzar
birini öldürmek= savaştasınız ve birini öldürüyorsunuz suçmu = savaş suçları var
hırsızın birini gece yatak odanızda görüyorsunuz ve adamı silahınızla öldürüyorsunuz ama adam silahsız= suçmu evet kanunlara göre öldürmek suç ama hızsızlıkta suç ceza kime _?:S:S

yani suçu suçluyu ayırırken ceza verirken hiç bir zaman açık bir görüşlülükle bakılmadan ceza veriyor bu nedenlede cezayı verende suçlu neden çünkü olaya diğer taraftan bakmıyor yani bi nevi yargısız infaz :S:S bazende olaya fazla diğer taraftan bakıyor ve bu seferte tam tersi suçlu ceza vermiş oluyor ceza verecek olan kişi suçlu duruma düşüyor
yani tekrar bir karışıklık :D:D

Savaş suçlarının anlamı, savaşı bahane edip kişisel egolarıyla hareket ederek o suçu işlemektir. Bilmem anlatabildim mi? :p

Bu gecelik müsadenle ayrılmak istiyorum tartışmadan. Sonra devam ederiz. :D Sağlıcakla kal.

:party:

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
tamam bu gecelik ceza yok sana :)
savaş suçlarını sadece egolarını tatmin ettikleri için değil o anki emirlere uymadıkları için alıyorlar .. ya o anda emirler onlara ulaşmadıysa yinede bir suçmudur :D:D
sağlıcakla mutlulukla kal suçsuz ve cezasız günler dileğiyle :D:D