Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Süper Bukalemun

Benzer konular

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu kadar yakından şahit olmak güzeldi ..:)
Renk değiştirmesi merak etiim şimdi nasıl mümkün araştırım hemen tüylerinden falan mı acaba :)
Teşekkürler

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Bukalemun nasıl renk değiştirir:

Bukalemun'un en iyi bilinen özelliği devamlı renk değiştirmesidir. Bu yalnız ona has bir özellik değildir. Balıklarda, amfibyumlarda ve kertenkelelerde de bu kabiliyet vardır. Fakat muhakkak olan bir şey varsa, renk değiştirmek bukalemun'da en üstün derecesini bulmuştur. Bu garip kertenkele aslında, meselâ yeşilken, sarıdan geçmek suretiyle koyu griye dönebilmektedir. Bazen bu renklerin ikisi arası bir tonda görülür. Hiç ışıksız karanlık bir odada bulunduğu zaman sarı olur. Kuvvetli ışık altında koyu renk bir cismin üzerine konulunca, koyu gri olur. Beri yandan gene parlak ışıkta açık renk bir zemin üzerinde rengi sarıya döner.
Bu renk değişmelerini anlamak için bukalemun'un derisine bir göz atmak lâzımdır. Tanelerle örtülü bu derinin içinde, siyah sarı, ve beyaz renkli zerreler vardır. Bu küçük gözelerin yüzeye yakın olanlarının çoğu sarı renktedir. Aradaki gözeler siyah, derinin en dip tabakasndakiler ise beyazımsıdır. Bu beyaz gözeler, tıpkı ayna gibi reflektör vazifesi görürler. Bukalemun bize sarı olarak gözüktüğü zaman, sadece genişlemiş sarı gözeleri görüyoruz demektir. Bunların arasında minik siyah gözeler de vardır, fakat deriyi mikroskop altında incelemedikçe onları görmeyiz.
Sonra siyah gözler genişlemediği zaman, bukalemun'un bize neden yeşil olarak göründüğünü izah edelim. Bukalemun'un derisinin dip tabakasındaki beyaz gözeler mavi bir ışık yansıtırlar. Bu mavi ışık sarı gözelerden geçerken bize yeşil olarak gözükür, sözün kısası, bukalemun bu sırada yeşil renktedir.
Sonra da, üstteki sarı gözelerle dipteki beyaz gözelerin arasındaki siyah gözeler genişlediği zaman olanları görelim. Siyah gözeler bu sırada beyaz tabaka ile sarı tabaka arasındaki boşluğu doldurduklarından, bir ayna önündeki siyah stor gibi, dipteki beyaz hücrelerin yansıttıkları bütün mavi ışığın yolunu keserler. Bunun sonucunda sadece en üst tabakayı görebiliriz. Bu zaman bukalemun sarı renktedir.
Bir de balona benzer küçük siyah gözelerin genişlemeye devam ettiklerini farzedelim. Dış tabakaya saçaklı uzantılar uzatıp sarı gözelerin etrafını çevirmeye başlarlar. Sonunda biz artık sarı gözeleri göremez olur ve hemen hemen yalnız siyah göze görürüz. Bukalemun bu durumda koyu gri veya siyahımsı imiş gibi gözükür

Şimdi merakım gitti işte :)

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Üşenmeyip bizide aydınlattığın için teşekkürler :)
Eğer bulursan bukalemun tüyü yastık, bitenede bana al :p

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Bukalemunda esinlenerek...

Arkadaşlar ürkünç bişeybu! Bukalemundan esinlenerek yaptıklarına bakın!
4363272.jpg

İngiliz ordusu, görünmez tank projesinin test sonuçlarında başarılı oldu. Sadece 5 yıl sonra envanterlerindeki bütün tankların görünmez olabileceği açıklandı.

İngiliz Ordusu, savaş teknolojilerinde devrim niteliği taşıyan çok yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi. Kara savaşlarının vazgeçilmezi bir tankı görünmez kılmak üzere yapılan testlerin başarılı olduğu açıklandı. İngiliz Daily Mail Gazetesi'nde yer alan habere göre çok gizli olarak geçen hafta yapılan test çalışmalarında İngiltere'nin Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry'nin geliştirdiği görünmezlik teknolojisi sayesinde bir tank görünmez kılındı. Askeri uzmanlar, çalışmaların istendiği hızda ve beklendiği gibi sonuçlanması halinde bundan sadece 5 yıl sonra ordu envanterinde tankların "görünmez" olacağını açıkladılar.

"GÖRMESEM İNANMAZDIM"
Testlere tanık olan askerlerden biri gördükleriyle ilgili olarak "Bu inanılmaz. Eğer gerçekten orada olmasam ve görmesem kim ne derse desin bunun gerçek olduğuna inanmazdım. Önümde ağaçlar, çimenler vardı. Ama aslında dev bir tankın arkasında duruyordum" dedi.

4363237.jpg

Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry

ÇOK GİZLİ
Ordu yetkililerinin sır gibi sakladığı ve ayrıntı vermediği bu çalışma daha önce ABD'de 'görünmez pelerin' ile denenen bir yönteme dayanıyor. Bu yöntemde kamera ve projektörlerle ışığın kırılıp cismin görünmez hale getirilmesine dayanıyor.

Çalışmanın bir sonraki aşamasının ise bütün bunlara gerek kalmadan cismin görünmez kılınması olduğunu belirtiliyor.

Kaynak

Bir başka haber;
1.jpg

2.jpg

Kaynak

Son düzenleme:

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Evet bende okumuştum, çok enteresan... Herşey doğada....

eemree

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cok guzeldi, emegine saglik.

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me

Arkadaşlar ürkünç bişeybu! Bukalemundan esinlenerek yaptıklarına bakın!
4363272.jpg

İngiliz ordusu, görünmez tank projesinin test sonuçlarında başarılı oldu. Sadece 5 yıl sonra envanterlerindeki bütün tankların görünmez olabileceği açıklandı.

İngiliz Ordusu, savaş teknolojilerinde devrim niteliği taşıyan çok yeni bir teknolojiyi hayata geçirdi. Kara savaşlarının vazgeçilmezi bir tankı görünmez kılmak üzere yapılan testlerin başarılı olduğu açıklandı. İngiliz Daily Mail Gazetesi'nde yer alan habere göre çok gizli olarak geçen hafta yapılan test çalışmalarında İngiltere'nin Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry'nin geliştirdiği görünmezlik teknolojisi sayesinde bir tank görünmez kılındı. Askeri uzmanlar, çalışmaların istendiği hızda ve beklendiği gibi sonuçlanması halinde bundan sadece 5 yıl sonra ordu envanterinde tankların "görünmez" olacağını açıkladılar.

"GÖRMESEM İNANMAZDIM"
Testlere tanık olan askerlerden biri gördükleriyle ilgili olarak "Bu inanılmaz. Eğer gerçekten orada olmasam ve görmesem kim ne derse desin bunun gerçek olduğuna inanmazdım. Önümde ağaçlar, çimenler vardı. Ama aslında dev bir tankın arkasında duruyordum" dedi.

4363237.jpg

Sir unvanlı fizik profesörü John Pendry

ÇOK GİZLİ
Ordu yetkililerinin sır gibi sakladığı ve ayrıntı vermediği bu çalışma daha önce ABD'de 'görünmez pelerin' ile denenen bir yönteme dayanıyor. Bu yöntemde kamera ve projektörlerle ışığın kırılıp cismin görünmez hale getirilmesine dayanıyor.

Çalışmanın bir sonraki aşamasının ise bütün bunlara gerek kalmadan cismin görünmez kılınması olduğunu belirtiliyor.

Kaynak

Bir başka haber;
1.jpg

2.jpg

Kaynak

Bu haberlere saçmalık diyebilirsiniz ama o sizin görüşünüz normal.
Sadece kaba bir eleştiri yapmışsınız,
bu şekilde eleştiriler insanlarda tepki yaratıyor oda normal.

Bence insan düşündüğü herşeyi yaratabilecek yetenekte ben inanıyorum bunlara.

Hatta okadar ileri gidiyorumki bir insan Kertenkele gibi kopan kolunun yerine yenisini bile getire bilir diyorum belkide benden başka herkeze göre buda saçma.

Biliyormusun bir saçmalık daha var ben inanıyorum tabi
dünya üzerinde hiç yemek yemeyen insanlar yaşıyor
Kod:
[IMG]https://tbn0.google.com/images?q=tbn:QrqQbhUDkXJXpM:https://www.amazingabilities.com/mataji1.jpeg[/IMG][IMG]https://tbn1.google.com/images?q=tbn:V-yd_wclmb1ViM:https://www.torpil.com/torpil/sys/net/on_izleme.aspx%3Fkaynak%3D/atdizdosyadeposu/trpsicerikresdizini/663846dr.jpg%26yukseklik%3D140%26kalite%3D72[/IMG]

8 YILDIR YEMEYEN HİNTLİ İNCELENİYOR !...        
Yazar Özlem Rodoplu     
Çarşamba, 01 Ekim 2003  
NASA, son 8 yıldır güneş ışınları ve sıvıyla yaşadığını iddia eden
64 yaşındaki bir Hintliyi incelemeye aldı. 

30 Haziran 2003 —  NASA tarafından ABD’ye davet edilen makine
mühendisi Hira Ratan Manek, 1992 yılında, yiyecekten hoşlanmamaya
başladığını ve 1995’te Himalayalar’a yaptığı bir geziden döndükten sonra 
yemek yemeyi tamamen kestiğini savunuyor.
Kerala kentinde yaşayan Manek’in eşi Vimla, kocasının her gün
akşama doğru bir saat kadar 
gözünü bile kırpmadan güneşe baktığını ve güneşi ana gıdası olarak aldığını, 
ara sıra da kahve ve çay gibi içecekler aldığını belirtiyor. 

SADECE SU YETİYOR

Amerikalı bilim adamları, Manek’in, en azından130 gün boyunca, sadece suyla
 hayatta kalabildiği tespit etti. Bu olağanüstü durum, Hira Ratan Manek’in
adının baş harflerinden oluşan “HRM olgusu” olarak anılmaya başlandı.
 NASA’nın, ‘HRM olgusu” üzerinde çalışarak, keşifleri sırasında yiyecek 
stoklama ve korumaya ilişkin sorunları çözmeyi umduğu belirtiliyor.

NTVMSNBC - Haber Portalı   ( Haberin Aslı İçin Aşağıdaki Linki Tıklayın. )
https://www.ntvmsnbc.com.tr/news/222395.asp?cp1=1
bu yazı 2003 de yazılmış

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
Teknolojiden, bilimden ve dünyada neler olup bittiğinden az çok haberi olan birisi elbette böyle haberlere biraz kuşkuyla baksa bile saçmalık diye kestirip atmaz.
Sahte haberlere elbette inanmamak gerek ancak çokta ön yargılı olup at gözlükleri ilede dolaşmamak gerek.
Olmaz dediğimiz herşey bir gün geliyor ve oluyor.

N/11

👑Efsanevi Grafiker👑
paylaşım için teşekkürler güzeldi...

Extr

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar Bukalemun renk değiştirmeyi korku heyecan gibi duygusal değişimleri sonucu kendini korumak için yapıyor. Onun için bukalemuna sürekli renk değiştirtmek eziyet olarak nitelendiriyorum... Lâkin güzel videoydu...
Teşekkürler...