Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

T-Shirt Tasarımı Sonrası?

• Konbuyu başlatan yasindemirkale
  • Başlangıç tarihi
Y

yasindemirkale

Guest
Merhaba benden T-Shirt tasarımları istendi. Yaklaşık 25 adet tasarım yaptım ancak 25 tasarım arasından birkaç tasarım seçilecek ve onlar baskıya yollanacak. Ben bu t-shirt tasarımlarını hangi formatlarda hangi boyutlarda vereceğim konusunda hiçbir bilgim yok.. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
ücretini almadan değil dosya selam bile verme :D sonra hangi programda çizdiysen o formatda gönderebilirsin baskıcıların elinde bütün programlar vardır zaten yok illa birini tercih edicem diyorsan pdf olarak kaydet hepsinde açılır zaten sen her ihtimale karşı hem pdf hemde ilk çizdiğin formatda gönder sıkıntı doğmasın...

Y

yasindemirkale

Guest
ücretini almadan değil dosya selam bile verme :D sonra hangi programda çizdiysen o formatda gönderebilirsin baskıcıların elinde bütün programlar vardır zaten yok illa birini tercih edicem diyorsan pdf olarak kaydet hepsinde açılır zaten sen her ihtimale karşı hem pdf hemde ilk çizdiğin formatda gönder sıkıntı doğmasın...

anladım.. ama benim demek istediğim aslında yani aşağıda resimde gösterdiğim gibi versem olur mu?

22.jpg

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
hee bu basılırsa zaten ilk önce bana bir tane xl beden göndericeksin o kesin :D jpg formatında olmaz psd - ai - cdr - pdf - vb formatlarda göndermen gerek onun için çalıştığın programda gönder demiştim :) ve sadece basılacak olan kısımı göndericeksin sonra tshirt üzerine bunu basarlar alimallah :):):)

bygrafikir

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
olmaz... eğer sadece logo basılacakasa boyutlarını T-Shirt'e göre ayarlayıp göndermen gerekir.... yani T-Shirt'ü göndermene gerek yok... sadece iş kısmını ölçülerini ayarlayıp (kesim ve dikim) göndermen yeterli...

Y

yasindemirkale

Guest
hee bu basılırsa zaten ilk önce bana bir tane xl beden göndericeksin o kesin :D jpg formatında olmaz psd - ai - cdr - pdf - vb formatlarda göndermen gerek onun için çalıştığın programda gönder demiştim :) ve sadece basılacak olan kısımı göndericeksin sonra tshirt üzerine bunu basarlar alimallah :):):)
vallahi t-shirt'ü ben bastırmayacağım :) ben tasarımını yapıyorum da o yüzden sorayım dedim nasıl olduğunu bilelim :) ama anladım. teşekkürler..

olmaz... eğer sadece logo basılacakasa boyutlarını T-Shirt'e göre ayarlayıp göndermen gerekir.... yani T-Shirt'ü göndermene gerek yok... sadece iş kısmını ölçülerini ayarlayıp (kesim ve dikim) göndermen yeterli...
tamamdır sorularım yanıt buldu teşekkürler...

jachn_07

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.yasinnur.com
Dostum tasarım yaparken şunları uygula;
* Yaptığın her işlemi grup ve layer olarak ayır, noktayı dahi bu şekilde yap layerle,
* 72 ya da 300 dpi kullan (72 yeterlidir),
* Piksel olarak ortalama 1400*2000 civarı kullan,
* Çalışman tamamlanınca önce Psd olarak kaydet,
* Sonra Jpeg olarak en kaliteli şekliyle kaydet,
* Daha sonra da Background kullandıysan onu gizleyip Png olarak kaydet.

Sözleşme yapmadan asla tasarım yollama, adam kullanır hak iddia edemezsin.
Ve tasarımın o halini isterlerse Psd olarak değil Png olarak gönder.
Zaten Png hali tasarımın sadece tasarımın olduğu yeri alır, arkası renksiz olduğu için her t-shirte her renge basarlar.

Benim diyeceklerim budur :)
4 yıldır bu işin içindeyim. Ayrıca geliştirmek istersen bu işi PS, Aİ, Freehand, Corel Draw programlarını ileri seviyelere çek. Tablet tasarım aletini de kullan, çok işe yarıyor :)

Y

yasindemirkale

Guest
* Yaptığın her işlemi grup ve layer olarak ayır, noktayı dahi bu şekilde yap layerle,

Zaten Png hali tasarımın sadece tasarımın olduğu yeri alır, arkası renksiz olduğu için her t-shirte her renge basarlar.

4 yıldır bu işin içindeyim. Ayrıca geliştirmek istersen bu işi PS, Aİ, Freehand, Corel Draw programlarını ileri seviyelere çek. Tablet tasarım aletini de kullan, çok işe yarıyor :)

çok çok açıklayıcı müthiş bi yazı olmuş gerçekten çok teşekkürler beni çok aydınlattınız

onur1971

🌱Yeni Üye🌱
Teksitl ürünleri tasarımı......

Jachn-07 ...Bilgilerde Denizli' de olman ilgimi çekti dostum...
Ben de Denizli liyim ...
12 yıldır Istanbul'da firmalara örme grubu ağırlıklı olmak üzere
T-shirt, SW Shirt , gömlek , pantalon gruplarında kolleksiyon
ve bazı müşterilere de sadece baskı - nakış desenleri hazırlayan
bir tasarım ofisi işletiyorum
2 grafiker 1 stilist arkadaş var ekibimde...
Tanışmak isterim

jachn_07

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.yasinnur.com
Jachn-07 ...Bilgilerde Denizli' de olman ilgimi çekti dostum...
Ben de Denizli liyim ...
12 yıldır Istanbul'da firmalara örme grubu ağırlıklı olmak üzere
T-shirt, SW Shirt , gömlek , pantalon gruplarında kolleksiyon
ve bazı müşterilere de sadece baskı - nakış desenleri hazırlayan
bir tasarım ofisi işletiyorum
2 grafiker 1 stilist arkadaş var ekibimde...
Tanışmak isterim
Tabii ki hocam tanışalım. Ancak ben bağımlı çalışmıyorum, yani bulunduğum yerden online freelancer olarak çalışıyorum. Tecrübe ve birikim konusunda yardım edebilirim.