Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tabelacılar Grafiker Değildir

mavi_genc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.webtasarimofisim.com
Her tabelacıda çalışan harf kesen kişi grafikerim diye ortaya çıkıyor. Reklam sektöründe hiç işin asından b sine kadar bilgisi olmayan insanlar, renk nedir bilmeyen, tasarımdan anlamayan insanlar asgari ücretin üstende para alıp işini kaliteli yapan grafikerlerin sonunu getiriyor.

Bu konumu tabela işinde çalışıp ben grafikerim deyipte oratalıkta gezen düz yazı kırmızı zemin üzerine yazıp ortalık grafikerim diye dolaşan tüm meslektaşlarıma diyorum. meslektaşlarımda değilde onlar öyle diyor.

Tabelacıdan grafiker olmaz. grafikerim demeyin.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kim olur dedi ki? ...

cadolosun

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Niçin grafiker değildir? Elbette o da grafikerdir fakat "tasarım grafikeri" değildir. Grafiker olmak sektörün her alanını bilmenizi gerektirmektedir. Sektörün her alanında çalışan ve alannda uzman olan arkadaşlarımızın adı tabii ki de grafiker olarak geçecektir. Grafik tasarım uzmanı, basılı işler uzmanı ayrı ve açık hava reklamcılığı grafikeri ayrıdır. Sektör bunu kendi içinde zaten ayırmıştır.

Fakat sizin "tabelacı da çalışan grafikerim diye ortada gezmesin" sözünüz oldukça kırıcı ve bilgisizliğinizi ortaya koyan bir itahmdır. Sektörde 15 yıl geçirdiğini söyleyen birinin bunun ayrımını hala yapamıyor olması daha da üzücüdür.

Saygılarımla.

mavi_genc

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.webtasarimofisim.com
ben bu sözü işi bilmeyipte ortalıkta grafikerim deyip birkaç ay çalışıp sağda solda grafikerim diye dolaşan iş bilmezlere demiştim..

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben de tabelacıyım, tartışma çıkmasın diye başta bir şey demedim ama hala O'na dedim bunu kastettim diye konu uzuyor. Tabelacıların içinde grafiker olan da var olmayan da var, grafikerler tabelacılık yapamaz diye bir şey yok, tabelacılardan grafiker olmaz diye bir şey de yok, ayrıca sizin demenizle grafiker olunur-olunmaz diye bir durum da söz konusu değil...
Siz kendinizi "grafiker" olarak addetmişsiniz ama grafiker olsanız ne olur olmasanız ne?
"İlim deryasından ilim ettim talep, dediler ilim en sondadır önce edep, önce edep" ...

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben 6 yıldır bu işe meraklıyım, 1.5 yıldırda bu işten para kazanıyorum. Tasarımlarımı çok beğenende oluyor ancak ben hala kendime grafikerim diyemiyorum. Grafiker olmak için çizim bilmek şart bana göre, hem çizeceksiniz hemde çok yaratıcı şeyler çıkartacaksınız. Bunların yanında tipografi bilginizde çok sağlam olacak. Kişi kendine istediği kadar grafiker desin, aslolan başkalarının, yani bu işin içindekilerin ona grafiker demesidir.

Ben grafikerim deyipte tabelaya bi kaç yazı dizmekten öteye geçememiş birine susup geçmekten başka bir şey yapmamak lazım. O öyle mutluysa yoluna devam etsin :)

Ben hem offset hemde dijital baskılar için tasarım yapıyorum, bir gün dijital baskıcı arkadaş "sen broşürleri kendin mi tasarlıyosun, çizimlerini kendinmi yapıyosun, bizede yapar mısın? " dedi :D Demekki orda çalışanların hiçbiri broşür yapacak bilgiye bile sahip değil. Ama yinede onlara göre tabelaya veya pankarta bi kaç cümle dizen grafiker. Grafikerliği bu zannediyorlar çünkü.. Metin dizmek :)

Son düzenleme: