Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

tablet pc ile ilgili bir sorun

matisse

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar
wacom grafik tabletim var. bir çırpıda yapılmış eskiz havasında çizimleri seviyorum ama bu el göz koordinasyon zorluğu çalışmalarımdaki bu doğallığı öldürüyor. kısacası gördüğüm yere çizmek istiyorum. şimdi herkes wacom cintiq diyecek biliyorum ama şimdilik o kadar bütçem yok bu nedenle bir tablet pc almayı düşünüyorum.
ama şöyle bir problem var: piyasadaki tablet pc ler, penabled teknolojisi yanında aynı zamanda touchscreen. yani kalemlede parmakla da kullanılıyor. şimdiye kadar yalnızca casper tableti tecrübe edebildim. kalemle çizmek için elimi ekrana yasladığım anda imleç oraya gidiyor. kalemi koyduğumda direk elimin oradan kalemin ucuna kadar bir çizgi çiziyor. ve çalışırken kalem ve elim arasında sürekli şaşırıyor ve saçmasapan çizgiler çiziyor. elini yüzeye yaslamadan çizmekte istenilen sonuçları vermiyor.tablet pc'sinde bu durumu yaşayan ve çözümleyen birileri var mı aramızda? eğer varsa tecrübelerini paylaşmalarını isterim.
tablet pc lerin sadece kalemle idare edilenleri var mı?. yada bu touchscreen durumunda kalem ile eli ayrıştırabileceğimiz bir ayar filan var mı?..
yoksa ben katii sürette tablet pc ile çizim yapılabildiğine inanmayacağım yani :D

yardımlarınızı bekliyorum.

matisse

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar
tablet pc kullanan yada bir fikri olan yok mu aramızda?

murattanhu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
blog.murattanhu.com
selamlar, tablet pc ile bir çırpıda yapılmış eskiz havasında resimler çizmeniz mümkün değil aslında. tablet pc ile monitörü daha etkin ve hızlı kullanabilirsiniz. grafik tablet pc değil, tablet pc.
size önerim, ya cintiq yada a4 (1,200 tl civarı) veya a3 (1,600 tl civarı) wacom intuo 4. intuos 4'ün basınç hassasiyeti cintiq'in 2 katı (2048).
kolay gelsin.

killer_rabbit

🌱Yeni Üye🌱
Tablet Pcler Photoshop Ta İşe Yarıyabilir Ancak Çizim Yaparken Pek Mantıklı Bi Seçim Olduğu Söylenemez Sanırım . Bende Düşünmüştüm Bi Tablet Pcyi Lcd Tablet Olarak Kullanmayı Ancak Bileklerinizi Monitöre Dayamasanız Bile Tablet Pclerde Basınç Hassasiyeti Sözkonusu Olmadığı İçin İyi Sonuçlar Elde Edilemiyor.

mash

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yanlış bilgiler, yanlış bilgiler, yanlış bilgiler....

arkadaşım bir tablet pc al.. sorununu çöz...

toshiba m4 kesinlikle tavsiyemdir 2.el al ve sorunların bitsin...

cintiq fikrinide unut gitsin....

15" cintiq im var.. kendi yaptığım cintiq tadında bir ürünümde var ( burada paylaştım )

toshibanın ve gateway in tablet pc lerinde zaten wacom board var... ( diğerlerindede varsa bilemiyorum )

hatta kullanmadığım bir m205 imde var.. dilersen satabilirmde...

sana bu konuda tek tavsiyem olacak: başında uzun saatler geçirecek kadar çok çiziyorsan benim gibi.... herhangi bi tane alırsan, ekranın önündeki kendi koruyucu plastiğini söküp yerine camcıdan 2mm düz cam kestirmendir.. gözlerin için...

15" den büyük bir şeyde alma... kullanışsızdır.

ve sakın cintiq e para verme... beni dinle... hepsini kullanmış biri olarak konuşuyorum ve bu işten anlarım..

cintiq ide unut gitsin.. hem öylebir unutki dünyada hiç varolmadığını düşün yani.. öyle unut... :)

myxg

🌱Yeni Üye🌱
Uygun fiyatlarda kaliteli markarın Tablet PC lerini incelemek ve satın almak için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz: Tabletler burdan girebilirsiniz..Tavsiye ederim arkadaşlar.İndirimli fiyatlarla kaliteli ürünlere sahip olabilirsiniz.Tabletler hakkında incelemeler de yapabilrsiniz.