selamlar,
bu konuya farklı bir bakış getirmek istiyorum...
2 görüşede çok katılmıyorum
sebep:
1- herkes işini yapsın biz makine yapalaım yada satalım sizde imaltlarınızı yapın..
2- ben bu işi yapabilmne kapasitesine sahipken neden sizden alayım ki...
aslen 2 side kendi başına doğru bakış açıları...
ancak burda ülkemizin genel sorunlarından birine değinmek istiyorum..
bir arkadaşımızın bunu yapabilme kapasitesi var. bu değerlendirilmeli..sanırım buna kimse itiraz etmeyecektir.. vesselam herkes cnc yapamıyor...
diğer arkadaş para yatırmış bu işe girmiş etrafta ne kadar az adam olursa onun için o kadarda iyi buda doğru sanırım buna katılmayanda olmayacaktır...
ancak burda 2 önemli husus var...
eğer ülkemizin genel tablosu burdada geçerli ise...
yani;
makine getiren arkadaşta para var demektir..
yapan arkadaştada bilgi vard emektir..
2si bir araya gelsede makineleri yurtdışından getirmesek diyorum bende...3.şahıs fikri olarak..
yok eğer makine satan arkadaş zaten burda üretiyorsa; arkadaşla bir görüşüpte fikirlerinib i dinlesede belki onunla çalışsa.. ama bu konuşmada bir tarafım fikrim çalınırmı korkusu olmasa. çünkü belkide iyi şeyler yapabilecek birisidir.
hoş, belkide boş adamın tekidir. sadece yazıyordur bi şey bilemden.. ama bunu anlamk için ya bekleyip bi malzeme çıkartınca ortaya bakıp karar vermek yada konuşmak gerekir.
bu mutlaka olmayacaktır. çünkü türkler birarada iş yapamaz... bu tartışmalarda bitmez.
oysa ben isterdimki buradaki arkadaşlar bir araya gelse hatta grafikerler.net buna öncülük yapsa. bir cnc imal ettirse yapabilecek olan arkadaşlara ve sonrada bu projeye ortaklık için fiyat belirlese. sonra borsaya açılmış bir şirket gibi herkes bu ücret karşılığında canı istediği kadar kağıt yada hak alsa ve aldığı hak kadar ortak olsa... hem bizler küçük paralarla bir şirkete ortak olmak şansı yakalasak hemde bi şeyler üretmek isteyen arkadaşlar bir şans yakalasa... satılan cnc lerdende herkes aldığı kağıt ortaklığı kadar payını alsa... bir çeşit halka açık satış yöntemi oluşsa.. belkide kimse ilgilenmez ama yinede denemeden bilinmez...
ah ah.. çok ileri gittim yine...
)
hatta bana bile boş konuşuyosun diyen bir sürüde kişi olacaktır.. neyse
teşekkürler...