Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tamamen Türk Yapımı Ucuz Router

salihliler

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.group3art.com
Merhabalar biz bir Reklam Firmasıyız ve özellikle kendimiz için ve diğer reklam sektöründe hizmet veren firmalara cnc router üretmeyi düşünüyoruz. Şu anda bir 150x200 yapmaktayız henüz tablası bitti tamamen bitince resimleriyle buraya koyacağım.

Benzer konular

Smoke6

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım İyi Güzelde Keşke Resimleri Çıkınca Koysaydın Birde İmza Bölümünde Site Adresi var Forum Kurallarını Okumanı Tavsiye Ederim Bildiğim Kadarı İle Reklam Yasak Msj içerisinde Yada İmza'da :)

salihliler

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.group3art.com
abi forum kuralları çok uzun başlıkla ayrılmamış hepsini okumayada açıkcası üşeniyorum :D

LASER-CNC

🌱Yeni Üye🌱
Her önüne gelen cnc yapmaya başladı...Sizce bu iş öyle kolay ve basitmi?
Bence herkes kendi işini yapmalı malzemeciler de tabela yapsa doğru olurmu ?
Üç kuruş fazla vermeyelim diyerek makine üretmek ne kadar doğru hiç bir alt yapı olmadan
nekadar iyi bir sonuç alnınabilirki?

Erkan DERYA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.istanbulreklam.com
Üç kuruş fazla vermeyelim diyerek makine üretmek ne kadar doğru hiç bir alt yapı olmadan

+1 katılıyorum

tacibana

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.kesitmakine.com
Ağzına sağlık Laser-CNC

selimArslanoğlu

🌟Usta Tasarımcı🌟
mrblar bırakın yapsınlar ne olurki bundan ya ilk denemeyi kim yapacak bu iş nası büyüyecek her zaman biz yabancı firmalaramı mahkum olacağız söylesenize yaparlar tutmaz yaparlar eksiği çok olur yaparlar yedek parçası olmaz ama sonuçta yaparlar bize ya yabancı firmaların kalitesini gösterirler kendi yaptıkları makinelerle, yada şimdiye kadar bu kadar büyük paralar vererek aldığımız makinalar için biz kendimize kızarız
ha bide tabela olayı var
ya bırakın onuda yapsınlar yapsınları fark ortaya çıksın yapsınlarki bi eksikliklerimizi görelim yapsınlarki biz tekelleşmelim yine yapsınlarki biz kendimize kızalım niyemi müşteriyi bi malzemeciye kaptırdık diye acaba istediğimiz para mı çok geldi acaba işimizimi beğenmedi yoksa kalitemizi işte bunlar kendimizi sorgulamamıza yarıyacak diye düşünüyorum tşkler

GrafiMOZ

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.fsmtek.com
Fikir Güzel Desteklemek Lazım. Ama Maliyet + Zaman + HBilgi Gerektirir.

vuralis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.soyofreklam.com
herkes nasibini yer zamanında bazılar 1 e alıp 10 satıyordu şimdi işlerine gelmiyor rekabet olmalı daha kaliteli ve uygun maliyetli iş cıkar ben destekliyorum

birolbirinc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben elektrik elektronik bölümü mezunuyum biz bu aleti yıllar önce okul bitirme ödevinde yapmıştık. ibm proprinterlerden söktüğümüz motorlarla hemde şimdi işimde lazım oldu yapmayayımmı yani

grafi_x

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sanırım Buradaki arkadaşlardan birisi. Türkiye'nin elektromekanik üretimler yapmasından rahatsız olmuşa benziyor. Nedeni nedir acaba ?

adexx

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim bırakın yapsınlar ya. Cnc Bi dünya para. kendim yaptım kimseye de tenezür etmiyorum canavar gibi çalışıyor. Mermer yazıyorum mdf kesiyorum. pleksiglass yazıyoruz çiziyoruz. arkadaşlar korkmayon ya 3 eksenli makineyi herkes yapıyo yapsanıza 5 yada 6 eksenli aynı maaliyeler korkmayın bu kadar. türk insanı aptal değil... yapanları ve uğraşanları destekliyorum...
ali demir

mash

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selamlar,
bu konuya farklı bir bakış getirmek istiyorum...
2 görüşede çok katılmıyorum
sebep:

1- herkes işini yapsın biz makine yapalaım yada satalım sizde imaltlarınızı yapın..
2- ben bu işi yapabilmne kapasitesine sahipken neden sizden alayım ki...

aslen 2 side kendi başına doğru bakış açıları...
ancak burda ülkemizin genel sorunlarından birine değinmek istiyorum..
bir arkadaşımızın bunu yapabilme kapasitesi var. bu değerlendirilmeli..sanırım buna kimse itiraz etmeyecektir.. vesselam herkes cnc yapamıyor...

diğer arkadaş para yatırmış bu işe girmiş etrafta ne kadar az adam olursa onun için o kadarda iyi buda doğru sanırım buna katılmayanda olmayacaktır...

ancak burda 2 önemli husus var...

eğer ülkemizin genel tablosu burdada geçerli ise...

yani;
makine getiren arkadaşta para var demektir..
yapan arkadaştada bilgi vard emektir..

2si bir araya gelsede makineleri yurtdışından getirmesek diyorum bende...3.şahıs fikri olarak..

yok eğer makine satan arkadaş zaten burda üretiyorsa; arkadaşla bir görüşüpte fikirlerinib i dinlesede belki onunla çalışsa.. ama bu konuşmada bir tarafım fikrim çalınırmı korkusu olmasa. çünkü belkide iyi şeyler yapabilecek birisidir.

hoş, belkide boş adamın tekidir. sadece yazıyordur bi şey bilemden.. ama bunu anlamk için ya bekleyip bi malzeme çıkartınca ortaya bakıp karar vermek yada konuşmak gerekir.

bu mutlaka olmayacaktır. çünkü türkler birarada iş yapamaz... bu tartışmalarda bitmez.

oysa ben isterdimki buradaki arkadaşlar bir araya gelse hatta grafikerler.net buna öncülük yapsa. bir cnc imal ettirse yapabilecek olan arkadaşlara ve sonrada bu projeye ortaklık için fiyat belirlese. sonra borsaya açılmış bir şirket gibi herkes bu ücret karşılığında canı istediği kadar kağıt yada hak alsa ve aldığı hak kadar ortak olsa... hem bizler küçük paralarla bir şirkete ortak olmak şansı yakalasak hemde bi şeyler üretmek isteyen arkadaşlar bir şans yakalasa... satılan cnc lerdende herkes aldığı kağıt ortaklığı kadar payını alsa... bir çeşit halka açık satış yöntemi oluşsa.. belkide kimse ilgilenmez ama yinede denemeden bilinmez...

ah ah.. çok ileri gittim yine...:))

hatta bana bile boş konuşuyosun diyen bir sürüde kişi olacaktır.. neyse

teşekkürler...

byyf

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar 3d kesimler için makina, program, çizim ve bunların alt başlıklarında bir çok detay mevcut kendi formatlarınıza uyanları yapmalısınız ...

ben kendi makinamı kendim yaptım çalıştırdım
örnekler yaptım
sitemden bakabilirsiniz

bilgi ve yardım edebilirim

başarılar..

aspirin_00

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.fsahinoglu.com
bazı laflar o kadar boş ki forumda bilgi kirliliğine neden oluyorsunuz çocuk gibisiniz valla.
byyf güzel iş çıkarmışsın adamlar yurt dışından getiriyorlar bazı makinaları neden türkiyede büyük bir firma çıkıpda böyle makina yapmıyor. herkes sallıyor telden telden ama kafa fosil

özgür ajans

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabelacının makina yapması neden zorunuza gittiki???

reklamürünleri ve makina satanlar tabala üretiyor da tabelacı makina üretince neden zorlarına gidiyor anlam veremedim

XPPRO

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrblar bırakın yapsınlar ne olurki bundan ya ilk denemeyi kim yapacak bu iş nası büyüyecek her zaman biz yabancı firmalaramı mahkum olacağız söylesenize yaparlar tutmaz yaparlar eksiği çok olur yaparlar yedek parçası olmaz ama sonuçta yaparlar bize ya yabancı firmaların kalitesini gösterirler kendi yaptıkları makinelerle, yada şimdiye kadar bu kadar büyük paralar vererek aldığımız makinalar için biz kendimize kızarız
ha bide tabela olayı var
ya bırakın onuda yapsınlar yapsınları fark ortaya çıksın yapsınlarki bi eksikliklerimizi görelim yapsınlarki biz tekelleşmelim yine yapsınlarki biz kendimize kızalım niyemi müşteriyi bi malzemeciye kaptırdık diye acaba istediğimiz para mı çok geldi acaba işimizimi beğenmedi yoksa kalitemizi işte bunlar kendimizi sorgulamamıza yarıyacak diye düşünüyorum tşkler

feci halde katılıyorum size..
karşıt görüşlü arkadaşları da anlıyorum fakat bireysel değil; birliğimizi, bütünümüzü / ülkemizi düşünelim. Düne bakalım, bugüne bakalım.. bakalım bakalım dünde mi bugünde mi göreceğiz kendimizi?....

spdoor

🌱Yeni Üye🌱
Bende arkadaşlara katılıyorum . sonuçta cnc imal eden firmalarda bu yoldan geçmedi mi? Ben bir çok firma gördüm ve gurur duydum sürekli yeniliklere açıklar ve başarıyorlarda. elektrik süpürgesinden cnc yi vakumlu tabla haline getirenler bile var ve parçayı milim kımıldatamıyorusunuz. şimdi bazı firma üyeleri ya saçmalama nasıl olurda elektirk süpürgesi vakum motoru kadar parçayı tutar diye soracaklar çünkü bende sormuştum ama özel bir sistem ile çok iyi sonuçlar almışlar. şimdi benim üzerimde çalıştıgım oto temizlemecilerin kullandıgı eski süpürge ile vakumlu membran pres. denemelerimin sonucunda şimdiden başarılı olacagını gösteriyor. onun için biz türkler yeter ki isteyelim herşeyi yaparız hemde piyasada 30 bin lira gibi uçuk rakamlar isteyen firmaların makineleri kadarda güzel ve yarı fiyatına olur. iyi paylaşımlar dilerim...

asongur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
konuyu hortlatayım biraz :) resımler eklnenmemıs 2009 yılından berı bitmedimi bu tezgah:)