Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

taş dizimi hakkında

asongur

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben okudum ama yardımcı olamadım o nedenle cevap yazmadım, eğer aşagıdakı resımdekı gıbı bır sey işine yararsa yardımcı olabilirim. saygılar

Uploaded with ImageShack.us

turkhakan

🌱Yeni Üye🌱
asongur yardımcı olamasanda bırılerının benı duydugunu ve yardımcı olmak ıstemesı benı sevındırdı.
Bılıyormusun problem ne. Senın yaptıgın yontemle yapılan tas dızımlerı (yanı duz bır sekılde ) pek goruntu olarak hoş durmuyor. Vıdeoda ıse araya bır kac tas ılave edıldıgı zaman dıger butun tasların yerlerını degıstırerek yerlesım yapılıyor.Bu benım kuyum tasarım ısı ıle ılgılenen bır dostumunda kullanmıs oldugu Rhineceros adlı programın smart 3d adındakı yaması sayesınde oluyor.Benım gıbı tas dızme ısı ıle ılgılenen tum meslekdaslarım asırı derecede ısıne yarıyacak ve ıslerını cok kolaylastıracak bır program.Ancak bız hepımız corel ıle calısmaktayız.Emınımkı boyle bır makro da corel ıcın yazılabılır. Bu konuda ustalardan yorum ve yardım beklemekteyım.

saygılarımla
tum ıslerınız kolaylıkla halolsun

karakayasulo

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım ben şu ana kadar videodaki şekilde taş diziminin Corelde yapılabildiğini görmedim... Yani zannetmiyorum. Eğer yapılır denilirse bende mutlaka nasıl yapıldığını öğrenmek isterim

turkhakan

🌱Yeni Üye🌱
Yapılamaz oldugunu sanmıyorum sadece uzmanların bu konuya ılgı gostermelerını beklıyorum.Corel kapsamlı bır program . Emnımkı bu konuda makro yazılabılır .En azından gelısmıs bır blend aracı olsa .Mesela bılıyorsunuz blend ıle bır cızgıyı takıp eden daıreler bırbırı arkasına dızılebılıyor ve bu daıreler den eksıltme cogaltma yapılabılıyor.İşte aynen blend dekı gıbı kullanıcının belrleyecegı alan uzerınde dızılım yapılabılır dıye dusunuyorum.kenarlarını cızdıgımız desenın ıcını mesela 300 ad tas (daıre) ıle doldurursun. Baktın 300 az geldı gerı alıp CTRL+Z atıyorum 350 daıre ıle doldurursun. Bu konu tas ısı ıle ugrasanların cok ısıne yarar ve herkeste bu makroru 20-30 usd verır alır dıye dusunuyorum.

berrecan

🌱Yeni Üye🌱
corel için yazılmış bir program var

corel için yaılmış bir yama var bu linki araştırın bizde bu işle uğraşıyoruz ve ayhan beyin yazdığı bu programla işimiz kolaylaştı işinize yarayacaktır program 300 tl
Ayhan Grafik ve Yazılım
istanbul avrupa yakasında tel: 0531 202 81 46
siteyi inceleyin belkiişinize yarar

turkhakan

🌱Yeni Üye🌱
corel için yaılmış bir yama var bu linki araştırın bizde bu işle uğraşıyoruz ve ayhan beyin yazdığı bu programla işimiz kolaylaştı işinize yarayacaktır program 300 tl
Ayhan Grafik ve Yazılım
istanbul avrupa yakasında tel: 0531 202 81 46
siteyi inceleyin belkiişinize yarar

Benim bahsettiğim tarzda taş dizimi sitenizdeki sadece kalp deseninde mevcut.Eğer bu tarzda dizim yapabilecek bir program yada corel makrosu var ise elinizde bunun demosunu denemek isterim.Eğer işime yarayacak bir şey ise bahsettiğiniz rakkamı vermeye hazırım Diğer micky mouse örneğindeki tarzda (linear) dizim led tool da da yapılabiliyor.

garipbiri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.hernevidizayn.com
corel'de kaliteli ve hızlı taş dizim yapmak için corel 11 ve x5 i birlikte kullanmalısınız, (corel 11 deki özellik diğer versiyonlardan kaldırılmış) 2 makro ilavesi ile işiniz çok daha hızlanır. 33 yıllık grafikerim 16 yıldırda corel' de taş dizaynı yapıyorum daha sağlıklı bir yöntem bulamadım. ekleyen arkadaşlara yardımcı olabilirim anadolugrafik@windowslive.com