Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tasarım bilgisi olan arkadaşlar Yardım istiyorum.

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
Tartışmakta oldugunuz konu her alan için gecerli...Alaylı olmak sart tezini savunan tarafıda savunmamak alaylı olunmadanda olunuyor tezini savunan tarafıda savunmamak elde deil...3.Tekil sahış olarak yani ne alaylı grafiker nede alaysız grafiker olmayarak olaya bakarsam ki öyleyim yaptıgı işi kaliteli yapan kişi benim gözümde o işi iyi yapandır...Benim görüşüm eleştirilecek nokta varsa eleştirip dogruları bulup yol gösterici olalım...

Saygılar

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
kesinlikle katılıyorum Arkadasım.
Eldeki imkanların doğrultusunda! yapılabilcek en iyi yollar sunulmalı gerisi şahsın kendisinde saklı.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
grfbilal85 arkadaşım istediğin grafikerlikse yapmak istedigin sektörün neler yaptıgını , sonuclarını , calışmalarını öncelikle incele , kendin bundan haz alıp yapabilcegini düşünüyorsan hisslerinin arkasından git ve benden önceki saygıdeyer arkadaslarımın önerdikleri her yolu denemeni tavsiye ederim.. Hobi bile olsa yasadıgını hissettirecek birseyler yapmanı tavsiye ederim. araştırmalarına devam et gerekirse özel mesaj at yardımcı olmaya calısırız herzaman burda olmamızın sebebi bu zaten paylaşım aldıgımız kadar vermekte mutluluktur bizim icin kendi capımızda..

simdi sözüm diğer arkaslarıma;

ilkel ve çağdaş yaklaşımlı bir tartışmadır ki
yorumlarınızı arkadasımızın ihtiyacı adına ilgi ile cevaplamanızdan dolayı saygı duyuyorum hoş bir sey kendi yöntemlerinizle yardımcı olmak. Ne bildiğiniz ne göstereceginiz önemli degil , asıl olan yönelmekteki amac ve niyettir. Sonuca gelmeden tüme varımsal yorum tartısmanıza tanık oldum bende yorumlamak isterim ki niyetimiz hersey bilinsin paylaşılsın...
öncelikle 1994 öncesi grafiker yoktur diyebilirmiyiz ? ambalaj tasarımcısı yoktur diyebilirmiyiz ? yetenek okulda kazanılmaz, bilgi okuldan cıkmaz, Sadece kolay ögrenimi hızlandırır..
öyleki insan olmak adına ne ile ilgileniyorsanız ilgilenin kendi benliğinizdeki idealleriniz dogrultusunda yolunuza cıkacak gercek dogru insanların sans eseri yada kader deyin karsınıza cıkıp ufacıkda olsa doğru bir nüans kazandırıyorsa size .. ne mutlu size hayat size gülümsüyor demektir.
Okul denince ben buna parmak basmak icin katıldım. Abim üst düzey mimari,yazılım,donanım,güvenlik yazılımcısı ve 15 inci yılında bu sektörde türkiyede 42 kişiden biri ancak su zamanda "okul!" muhapetinin bir elit katagoriye atanmasından dolayıdır ki imza yetkisini aldılar elinden ( kendisi Maramara üniversitesinin 1993'te türkiyenin ilk açılan 42 kişilik kursun Bil. programlama ögrencisi ) bunun cevredeki bir cok insanın diplomalı ! işsiz olmasınında etkisi var ama üzülerek söylüyorum ki yetenekler bir ironi cemberinde kaybolmaya yüz tutacak. Emeklerinizin karşılığı bir gün sekteye ugramaya baslıcak. sanmayın ki kötü olan siz olucaksınız sadece döngü sizin icinde başlamıstır demektir. Üzgünüm kıvılcımken inandığınız okul sektörü (sadece yetenek bransları icingecerli) hakimiyetini diplomaya bırakıcak , yetenege degil... Aklınıza su yanılgı gelicek tabi iyi olan kalıcı olucak yanılıyorsun diye
evet diplomalı insanların arasındaki iyi ve genc olanı kalıcı olur.Yeni bir alev gelene kadar..
Saygılarımla.....

İnanın neyi anlattığınızı anlayamadım. Arada kullanılmış yanlış kelimeler de işin içine girince anlamak bir o kadarda zorlaşıyor.

Daha önce bu ve bu gibi konularda bir çok defa tartışma yaptık, konu açıldı, mesajlar yazıldı. Fakat benim gibi düşünen arkadaşlarımın da ifade etmek istediği...

"Yeteneğin yoksa zaten diplomanda olmamalı" tezini savunup durduk. Sonra yine sizin gibi birisi geldi her şeyi baştan anlatmaya başladık. Yıldık mı? Hayır! Sıkıldık mı? Hayır!

Hiç okuyan birisiyle okumayan birisi bir olurmu?

Ben alaylıyım. Eğitimim grafik tasarımla ilgili olmayıp başka bir sanat dalı ile ilgilidir. Fakat bunu üstüne basa basa söylüyorum. Okullu bir grafiker, alaylı grafikerden daha çok bilgiye sahiptir. Alaylı grafiker ise tecrübeye sahiptir. Tecrübe ise zamanla edinilebilecek bir kavramdır. Bilgiyi aldığınıza dair size verilen belge ise "diploma" dır. Diyeceksiniz ki "her diplomalı iyi eğitim almışmıdır." Hayır! Fakat bunu burada sormak yerine eğitim sistemlerimizi tartışabileceğiniz sitelerde sormanızın daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.

Durum böyleyken tekrar soruyorum:

Hiç okuyanla okumayan bir olurmu!

el_chancho

♾️Grafik Gurusu♾️
***Ben alaylıyım. Eğitimim grafik tasarımla ilgili olmayıp başka bir sanat dalı ile ilgilidir. Fakat bunu üstüne basa basa söylüyorum. Okullu bir grafiker, alaylı grafikerden daha çok bilgiye sahiptir. Alaylı grafiker ise tecrübeye sahiptir. Tecrübe ise zamanla edinilebilecek bir kavramdır. Bilgiyi aldığınıza dair size verilen belge ise "diploma" dır. Diyeceksiniz ki "her diplomalı iyi eğitim almışmıdır." Hayır! Fakat bunu burada sormak yerine eğitim sistemlerimizi tartışabileceğiniz sitelerde sormanızın daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.

Sayın Volkan TEKİN degindiginiz nokta dogru bu konuyla ilgili bsalıkları arastırdım ve bir arkdasın sözü cok güzeldi baska bir baslıklı konuda:

" ps freehand fırework kullanıyorum diyerek grafikerim demek baska,bunları kullanıp kaliteli işler çıkarıyorum demek baska"...

Saygılar

omerayar

🌟Usta Tasarımcı🌟
tasarım yaparken ilk önce yaratıcı olmaya özen göster bence.bol bol araştırma ve gözlem yap

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Forum konusu alaylı okullu tartışması değildir.
Ben forumu açan arkadaşa tasarım bilgisi için okulu önerdim. Yeniden öneriyorum. Temel Sanat Eğitimi dersi almalısınız.. Yaklaşık haftada üç gün, hafdada 30 saat 1 yıl süre ile...
(Ben grafik eğitimi almadım, süper grafikerim, sende alma süper grafiker olabilirsin öğüdünü yeniden kınıyorum)

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
Neyse arkadaslar sonuc olarak konuyu acan kardesimiz mevzuyu az cok anlamıstır umarım.
herkesin ilgi ve alakasının bir faydası olmustur.
Bence verilen bilgilerde bir okadarda yol gösterici olmustur.
volkan kardeşim sende haklısın yorum getirmiorum polemiklere zamanımız yok ne senin nede benim. Mazur görürsen sevinirim daha cok yazıcaz buralarda.Ne olursan olsun paylaşımınızdan zevk aldıgımı söylemeliyim.herkese iyi çalışmalar.
Hisslerinize ve yeteneginize güvenerek daima ileriye bakmanızı dilerim..

badreal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım benim diyeceğim sade ve öz,
hangi programı öğrenmek istiyorsan ör/photoshop aç photoshopu 1-2 saat heryerini kurcala,aletlerin ne iş yaptığını başkalarından öğrenmek yerine kendin bul...hangi komut nereye etki ediyor...hangi tuş neyi yapıyor,hepsini kendin bul...sonrada internetteki basit photoshop derslerinden bilgilerini pekiştir,zaten hemen olacak şey değil ama pratik yaptıkça öğrenirsin

gr_vldn

🌱Yeni Üye🌱
ben birşeyi merak ediyorum. konuyu açan arkadaş açtığına pişman mı acaba? :)

gr_vldn

🌱Yeni Üye🌱
ne alaka ki şimdi

Herkes olur olmadık birsürü şey söyledi belki de pişman olmuştur diye sordum. Ama Nüket Hotalı ya da katılıyorum. açıklamaları birilerinin bişeyleri anlamasına yardımcı olmuştur herhalde..;)

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
"Birileri bişeleri anlamasına yardımcı olmuştur herhalde...." demişsiniz...

imali bir cümle... umarım o anlatılanlar ve yardımcı olunmalar, içi boş hava dolu bir balon yapımının ötesine gidebilir.