grfbilal85 arkadaşım istediğin grafikerlikse yapmak istedigin sektörün neler yaptıgını , sonuclarını , calışmalarını öncelikle incele , kendin bundan haz alıp yapabilcegini düşünüyorsan hisslerinin arkasından git ve benden önceki saygıdeyer arkadaslarımın önerdikleri her yolu denemeni tavsiye ederim.. Hobi bile olsa yasadıgını hissettirecek birseyler yapmanı tavsiye ederim. araştırmalarına devam et gerekirse özel mesaj at yardımcı olmaya calısırız herzaman burda olmamızın sebebi bu zaten paylaşım aldıgımız kadar vermekte mutluluktur bizim icin kendi capımızda..
simdi sözüm diğer arkaslarıma;
ilkel ve çağdaş yaklaşımlı bir tartışmadır ki
yorumlarınızı arkadasımızın ihtiyacı adına ilgi ile cevaplamanızdan dolayı saygı duyuyorum hoş bir sey kendi yöntemlerinizle yardımcı olmak. Ne bildiğiniz ne göstereceginiz önemli degil , asıl olan yönelmekteki amac ve niyettir. Sonuca gelmeden tüme varımsal yorum tartısmanıza tanık oldum bende yorumlamak isterim ki niyetimiz hersey bilinsin paylaşılsın...
öncelikle 1994 öncesi grafiker yoktur diyebilirmiyiz ? ambalaj tasarımcısı yoktur diyebilirmiyiz ? yetenek okulda kazanılmaz, bilgi okuldan cıkmaz, Sadece kolay ögrenimi hızlandırır..
öyleki insan olmak adına ne ile ilgileniyorsanız ilgilenin kendi benliğinizdeki idealleriniz dogrultusunda yolunuza cıkacak gercek dogru insanların sans eseri yada kader deyin karsınıza cıkıp ufacıkda olsa doğru bir nüans kazandırıyorsa size .. ne mutlu size hayat size gülümsüyor demektir.
Okul denince ben buna parmak basmak icin katıldım. Abim üst düzey mimari,yazılım,donanım,güvenlik yazılımcısı ve 15 inci yılında bu sektörde türkiyede 42 kişiden biri ancak su zamanda "okul!" muhapetinin bir elit katagoriye atanmasından dolayıdır ki imza yetkisini aldılar elinden ( kendisi Maramara üniversitesinin 1993'te türkiyenin ilk açılan 42 kişilik kursun Bil. programlama ögrencisi ) bunun cevredeki bir cok insanın diplomalı ! işsiz olmasınında etkisi var ama üzülerek söylüyorum ki yetenekler bir ironi cemberinde kaybolmaya yüz tutacak. Emeklerinizin karşılığı bir gün sekteye ugramaya baslıcak. sanmayın ki kötü olan siz olucaksınız sadece döngü sizin icinde başlamıstır demektir. Üzgünüm kıvılcımken inandığınız okul sektörü (sadece yetenek bransları icingecerli) hakimiyetini diplomaya bırakıcak , yetenege degil... Aklınıza su yanılgı gelicek tabi iyi olan kalıcı olucak yanılıyorsun diye
evet diplomalı insanların arasındaki iyi ve genc olanı kalıcı olur.Yeni bir alev gelene kadar..
Saygılarımla.....