Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tasarımcılara Söylenen 10 Yalan

mc_mrt

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.gravideo.org
Çözümü çok kolay. Tabi tüm şifreleri değiştirmediyse. Site ismini browsere yazıp enter e bastığında sitesinde şunu görürse paranı bence derhal öder. "Site yapım aşamasındadır." :D

Ben şunu yapıyorum. Siteyi yapmadan anlaşmayı imzaladıktan sonra ve bir miktar ödeme aldıktan sonra ki konuşmam aynen şudur:

Siteyi yapıyoruz. İş bitince sitenizi hostunuza yükleyip, "site yapım aşamasındadır." yazısını koyuyorum. Bu süreçte site denemesi yapılıyor. Deneme bittiğinde zaten sizde site bedelini ödemiş olursunuz. ;)

Şifreler Bizde Suspend Edemiliyoruz Ancak Etik Olarak Bize Pek Yakışmıyor Bu İşi Genelde Bizi Çok Zorlayanlara Yapıyoruz. Eğer Biraz Daha Zorlarsa O Da Olacak Sanırm Her Gün Tel Görüşmelerinde Bir Saat Veriyor Ancak O Saate Ortalarda Olmuyor :skull: Her Neyse ! ! ! Allah(cc) Kimsenin Başına Böyle Gereksiz Müşteri Vermesin.

nurix

🌱Yeni Üye🌱
çok güzel hepsi doğru... bunun için bizde ne yapmamız gerekir o zaman :)
ben söyleyeyim acımak yok para peşin kırmızı meşin:)
müşterinin işine gelirse yaptıracak ... canı isterse.
ben öyle yapıyom =)

memed

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aklımda bulundurucam bunları sağol

lala

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tşekkür ellerine sağlık

alokatalog

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar deneyimlerimden paylaşmak istiyorum sizinle yazıllanları okuyunca beni kkara kara düşündüren "ne olacak benim halim ", e götürdü. ilk başladığımda aynı problemlerle sık karşılaşıyordum. şuan ise hiç müşterileri ürkütmeden gayet medeni bişekilde avansı alıp soınra paketini teslim ediyorum.

faturalı faturasız çalışmalarda kesinlikle dikkat etmeniz gerekenlerden: fiyat, teklif, avans
1- projeyi teklifi mail atın, fiyat noktasınad sorun yoksa kaşel onay fakslatın.(çok mühim bi aşama, ıskalarsanız %50 ödemeyi geçiktirir. riski çoğaltırsınız.)
2- avans isteyin 100 tl veya 50 tl istemez utanırsanız kesinlikle isteyin. kapayın gözünüzü isteyin. açın gözünüzü istiyeyn, ama kesinlikle isteyin.
3- yaşı küçük biriyle muhatapsanız para ödemez, projenin tamamı 1000 tl gibi genelini belirtin, en az 50 tl avans alıyoruz demelisiniz.
4-müşteriye tek gitmek ödeme almayı zorlaştırır. sokaktan eli yüzü düzgün birine yemek ısmarlama vaadiyle "abi gel be gezelim yemek yiyelim ama önce küçük bi işimiz var" diyerek kurumsal takılabilirsiniz. reklam ajanslarını genelde müşteriler çağırır ayaklarına, sizde "herhangi bi arkadaşınızla " toplantılara katılmanız ciddiyet ifade eder, arkadaşınızın yaşı büyük emekli grubundan olabilir. durmasını gülmesini bilen bir taksici bile görüebilirsiniz.

son iş görüşmesine yolda bana adres soran birini götürmüştüm."merhaba salih bey, nasılsınız iysiniz inş. dedikten sonra murat bey, murat bey salih bey, gayet medeni gülümsemelerden sonra proje bdetayları hakkkında görüşelim diyerek konuya girdik. Murat beyi ara ara sohbet esnasında izleğimde hoş sohbeti dinleyen biri olarak gördüm. "

4- Ödemeye kasarsanız bazen ilişkiye bozabilirsiniz. Tasarımınız kesinlikle satacağına inanıyorsanız bir kaç taslak yapmak ardınan projeyi takip etmekn herzaman satışın sizde kalması anlamına gelecek.

Orta seviye işletmeler, tasarımcı reklam ajansı, matbaa vs. bilmez. büyük markaları büyük reklam ajasları kovalar. onlar kendi aralarında kırışır.

yılda bir kaç defa iş yaptıran firmaların ihtiyacı uzun soluklu olmaz. sonucu maddede y anılıyor olabilirim.

bu ektekiler acizane tesbip ve kanatlarım.
tşekkür ellerine sağlık

djtornado

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bunlarlar hemen hemen hergun karsılayıoruz kardesım :) anlattıgın gıbı .Buyuk aıfs yapıp asmak lazım :D

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Dahası da var:

Müşteri replikleri | Marka Günlüğü

ff43_portfoliopiece.jpg

ff40_cheapstartup.jpg

Freelance Freedom Comic | FreelanceSwitch

cizerim

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar gerçekten birlik olursak kimse parasız kaporasız iş yapmazsa düzene girer mecburlar bize bizim fırıncı amcaya mecbur olduğumuz gibi

vivalavidaa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tasarımcıdan da muhattabına söylenen beyaz bir yalancık: "Hallederiz" :)