Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

tasarımcılık üzerine

candle

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar herkese merhaba. küçüklüğümden beri çevremi dizayn etme konusu olsun, hayallerimi çizgilere; çizgilerimide hayata geçirmeyi seven bu eylemden oldukça zevk alan biriyim. gerek aydınlatma sanatı gerekse ortak kullanım alanlarını (mutfak banyo vs) dizayn etme konusuna çok büyük bir ilgim var.

çizimlerim şimdiye kadar klasik çizim diye tabir edilen kalem kağıt üzerineydi. öğrenciyim ve lisans & yüksek lisans tercihlerimi bu alanda değerlendirmek istesem de iç mimarlık bölümünü kazanmama rağmen çevresel faktörlerden dolayı hayalimi yerine getiremedim. şuan uluslararası ticaret ve işletme öğrencisiyim.

ama iç mimarlık okumak hala hayallerimin bir köşesinde ancak bu bölümü okumadan da hayal gücümü kullanarak bir şeyleri başarma peşindeyim. hayal gücümü kullanarak çizimler yapmayı ve bunları da değerlendirmeyi gerçekten kendime amaç edinmiş durumdayım.

özellikle aydınlatma tasarımı, mutfak ve banyo tasarımları yapmayı çok seviyorum. her geçen gün birbirinden bağımsız ve değişik aynı zamanda biraz düşünülüp gerçekten iyi de kullanıldığında fikirler;gerçekten harika görünüşler çıkıyor ortaya. ancak çizimlerimin kağıt kalem üstünde kalmasını istemiyorum.

kendimi bu alanda geliştirebilmek adına neler yapmalıyım. hangi çizim programlarını ne derece kullanmayı bilmeliyim? hangi dipnotlar üzerinde durmalı neyi esas edinmeliyim?

bu konuda bilgisi ve önerisi olan arkadaşların yardım etmesini çok isterim... şimdiden çok teşekkürler:)