Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tasarımı kesmek hakkında yardım lütfen

beceriksiz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar diyelim aşağıdaki şablona benzer bi tasarım yaptık bunu nasıl keseceğiz. yani istediğim ordaki herhangi bi kutuya içerik geldikçe aşağı doğru uzayacak diğer kutuları etkilemeyecek. bu resimi kesip verebilirmisiniz incelemem açısından tabiki bunu kullanmayacağım öğrenmek için istiyorum :)

bi scripte nasıl tasarımı keserim onu öğrenmeye çabalıyorum

13644803zs0.jpg

Benzer konular

senkronize

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tasarımını photoshopta yaptıktan sonra slice tool ile parçalara ayırıyorsun,keserken parcaları kulanım amacına göre kesmelisin
,daha sonra file menüsünden save for web olarak C: klasörune kaydet,Deramwear da html dökümanını aç,burada aslında iyi netice almak istıyorsan tablolarını sayfa yapısına göre kendin oluşturmalısın,pratıkleştirir bu durumu,üzerine yazı yazmak istediği bölümleri background olarak çağırmalısın sayfaya,son cümlende ne demek istediğini sanırım anlamadım...biraz örnek incelemeni tavsiye ederim internette bir sürü bedava template var,indir birini incele.

marlowe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşımın düşüncesine katılıyorum ve sadece bir ekleme yapmak isterim. Bu şekilde kestiğin web tasarımının box bölümlerine yazı koyduğunda ve o yazılar arttığında haliyle aşağıya doğru uzadığında tasarımın problem yaratabilir. Eğer sadece normal bir yazı Texti koyacaksan o bölüme Dreamvewer'da koyacağın Lock haldeki bir Text box işini görür. O zaman gelen yazılar o Box boyutunu aşsa bile hemen o bölümde çıkan bir kaydırma çubuğu ile aşağıya doğru ilerler ancak box boyutu değişmez.

Eğer Text box olmaz dersen Flash ile hazırlanmış bir Text Box'ta işini görebilir.

Sevgiler

beceriksiz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tasarımını photoshopta yaptıktan sonra slice tool ile parçalara ayırıyorsun,keserken parcaları kulanım amacına göre kesmelisin
,daha sonra file menüsünden save for web olarak C: klasörune kaydet,Deramwear da html dökümanını aç,burada aslında iyi netice almak istıyorsan tablolarını sayfa yapısına göre kendin oluşturmalısın,pratıkleştirir bu durumu,üzerine yazı yazmak istediği bölümleri background olarak çağırmalısın sayfaya,son cümlende ne demek istediğini sanırım anlamadım...biraz örnek incelemeni tavsiye ederim internette bir sürü bedava template var,indir birini incele.

slice tool ile keserken nasıl keseceğimi bilmiyorum. yani içerik geldikçe sadece o kutu uzasın istiyorum bunu nasıl keseceğimi bilmiyorum. :monkey1:

ender23

🏅Acemi Tasarımcı🏅
önce tasarımı yap ps de yapıyosan slice tool u kullanarak karelere ayır sonrada save for web de ki bu kısmı yukarda da arkadaşlar anlatmış ondan sonra kestiğin kare veya dikdörtgenlerin boyutlarında frontpage veya dw da kareler veya dikgördgenler oluştur ondan sonra o kutunu olamsını istediğin yerdeki resmi background olarak çağır sonrada o kısımdaki kareye tıklayarak text box ekle boyutlandır budur yani kısaca...

KUZ3Y

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.expresserver.com
slice tool ile keserken nasıl keseceğimi bilmiyorum. yani içerik geldikçe sadece o kutu uzasın istiyorum bunu nasıl keseceğimi bilmiyorum. :monkey1:

Kod bilginiz var mı? Bilmiyorum. Fakat; kod bilginiz varsa eğer, kullanmanız gereken resmi örn; 1 px ebatında kesip, css'den (template.css) bu resme istediğiniz kadar (sonsuz) repeat (tekrar) verebilirsiniz..

Kod yazmayıda, bilmiyorum? Derseniz eğer; hali hazırdaki bir temayı alın ve örn (left.bg-right.bg) resimlerini (temada images klasörü) ve kodlarını (temanın index'i ve template.css inceleyin).

İşinize yarayacaktır diye düşünüyorum..

Hiç olmadı; google'a sorun ;) Bunu mu demek istediniz? :p

Kolay gelsin..