Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tasarimi pdf olarak kayit ederken transparan resimlerin kenarlarinda cizgiler olusuyor

egitim

🌱Yeni Üye🌱
Herkese selam,

Oncelikle tasarim konusunda yeniyim bunu belirtmek isterim, sorunuma gelirsem yapmis oldugum el ilanini Pdf formatinda kayit ederken kayit turunu Pdf X1-a:2001 ve ustunu sectigim zaman resimlerin cevresinde beyaz cizgiler olusmakta.

Fakat Pdf olarak kayit yaparken Illustarator Default secenegini secersem hicbir sorun olmamakta. Bu sorunu nasil asabilirim acaba.

resimlerin arka planini photoshop yardimi ile temizliyorum ve cmyk olarak kayit ediyorum.

Bu Illustarator Default olarak sectigim zamanki hali;

Sorunlu hali;

:(

Benzer konular

mac_temple

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.mozgun.com
Arkadaşım merhaba,

Yine PDF/X-1a:2001'i seç fakat önüne gelen panelde "Compatibility" açılır menüsünden "Acrobat 5 (PDF 1.4)" seçeneğini seç...

"General" sekmesi altındaki "Preserve Illustrator Editing Capabilities" seç... Diyerleri seçili olasın.

Deneyin sıkıntı olmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

egitim

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım merhaba,

Yine PDF/X-1a:2001'i seç fakat önüne gelen panelde "Compatibility" açılır menüsünden "Acrobat 5 (PDF 1.4)" seçeneğini seç...

"General" sekmesi altındaki "Preserve Illustrator Editing Capabilities" seç... Diyerleri seçili olasın.

Deneyin sıkıntı olmaz.

cevabiniz icin tesekkur ederim size ufak bir soru daha sorabilirmiyim acaba baskiya yollayacagim kisi PDF/X-1a:2001 sekilde istiyor sizin dediginiz gibi yaptigim zaman Standard bolumu None olarak degisiyor bu sorun olurmu acaba? tesekkurler..

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
sorun olmaz,
çalışmanızda spot renk varsa PDF/X-3 kullanın