Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

tasarlanan etiketi filme hazırlama

lmss10

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar merhaba ben yeni katıldım aranıza
grafik tasarım işinde yeniyim ama tasarım konusunda bilgim var
iş yerinde yaptığım etiket tasarımlarını filme gönderme konusunda baya zorlanıyorum ve bayada hatalarım oluyor acaba beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz adım adım neler yapıldığı nasıl hazırlandığı hangi durumlarda ne yapılacağı şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle hoş geldiniz.

* Kullanacağınız kağıt ebadına göre montaj bilginizin olması gerekir.
* Tasarladığınız etiketin nerede kullanılacağına göre montajı ve baskı seçenekleri değişeceğinden dikkat edilmesi gereken en önemli detay budur.

Yani kullanım alanlarını yazmanızda fayda olacaktır.

lmss10

🌱Yeni Üye🌱
genelde kavanozlara etiket çalışıyorum yada çerezlik kasesi etiket boyutu 100x50 mm diyelim böyle bir çalışmayı yaptım filme nasıl gönderebilirim. bıçağım 3'lü
bıçaklar arasında 3 mm pay var
renk geçişleri veya bindirmelerde ne yapacağımı bilmiyorum
yada filme gönderirken extra bir düzenleme veya tasarım üzerinde oynama yapıyormuyuz
yardımcı olursanız sevinirim.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
mevcut bıçak çizimine göre montajı yapmalısınız işinizi görmedim ama zemin varsa işi taşırmayı unutmayın kesim esnasında 1-2 mm kayma olabiliyor böylelikle kenarlarda gözüken beyazlıkları gidermiş oluruz. Kuşe çıkartmalar standart 70 x 100 tabaka halinde satılır diye biliyorum,

Filme Gönderirken montaj yapıyorsun işin durumuna göre kağıdın ebadına göre değişir bu olay iş kaç renkli trigromi mi ? tiremi ? 2 renkmi bilmediğimden dolayı bir şey diyemiyeceğim ama iş 2-3 renk ise renk ayrımı yapmalısınız gerekirse özel pantone renk kodlarını yazmalısınız eğer 4 renk ise renk ayrımına gerek yok çalışmanızda resim varsa bu resmin CMYK modunda ve 300 DPİ olduğuna emin olun işinizde transparan efeck lens. vs. tarzı efeckler varsa bunları bitmap çevirerek RİP esnasında çıkacak bazı hatalardan kurtulmuş olursunuz. Etek tarafına Renk Skalası Koymayı unutmayın ofsetci arkadaş skalaya bakarak renk kontrolu yapabiliyor ayrıca en az 12 mm makas mayı bırakın umarım anlatabilmisimdir.

Anlattıklarımdan bir şey anlamadıysanız bence montajla vakit kaybetmeyin İşini bilen bir reprodiksiyon firmasıyla veya matbaayla temasa geçip onlardan yardım alabilirsiniz.

lmss10

🌱Yeni Üye🌱
bilgileriniz için teşekkürler
açıklaycı ve güzeldi.