Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Taşma PAyı???

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
kitap 16 sayfa, boyutlar:16.5 x 23.5
70x100 kalıba basılacak 2kitap forması olacak
16 sayfa tel dikiş olacak.
Bu bilgiler elimdeyken taşmayı nasl ayarlayacağım? Kaç mm olacak. Acaba soruma cevap verebilecek biri var mı?
Bu taşma olayını bana ayrıntılı anlatırsanız da sevinirim.

Benzer konular

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Merhaba 16 sayfa iş 2 forma yapar. Kağıt 70x100 cm göre 3 mm dört tarafından taşırma payı verebilirsin kağıt kurtarıyor.

bek106

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba 16 sayfa iş 2 forma yapar. Kağıt 70x100 cm göre 3 mm dört tarafından taşırma payı verebilirsin kağıt kurtarıyor.

merak ettiğim için soruyorum

'Kağıt 70x100 cm göre 3 mm dört tarafından taşırma payı verebilirsin kağıt kurtarıyor.' demişsin eğer 5 mm taşma verilirse bu iş 70x100 e sığmaz mı ??

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
merak ettiğim için soruyorum

'Kağıt 70x100 cm göre 3 mm dört tarafından taşırma payı verebilirsin kağıt kurtarıyor.' demişsin eğer 5 mm taşma verilirse bu iş 70x100 e sığmaz mı ??

montaj şekildeki gibi oluyor..

picture2pn4.png

karşılıklı sayfaların yanyana gelmesi nedeniyle araya taşma payı koymaya gerek yok, dış taşma için 5mm verilirse baskının eni 68 cm civarı oluyor ve bu kurtarır.. 23.5 tarafından montajda da araya toplam 5 mm vermek yeterli, dış tarafa yine 5mm verilebilir. Montaj sonu baskı ölçüsü 68 x 49 cm civarı oluyor. Baskı makinesinin özelliğini bilmiyorum ama bu ölçünün kurtarması lazım.

bek106

🌱Yeni Üye🌱
kusura bakmayın ama ama bence bir yerde hata yapıyorsunuz

hatada şu ;
işin basılacağı kağıda işin ebadına göre karar verilir taşma payına göre değil. Bahsi geçen işin sayfalarını tek tek çalışıp 4 tarafından 5 cm taşma payıda verseniz bu iş 70x100 kağıda 1/2 revolta olarak basılabilir.

3 mm yeterliyken ki ortalama verilmesi gereken paydır bu, 5 mm ye hiç gerek yok...

verdiğiniz taşma payının 5mm olması bence en iyisi nedenine gelince bilmişlik taslıyormuş gibi düşünmeyin ama ben şu an ayda yaklaşık 29 milyon forma üretim yapan bir matbaanın baskı öncesi ve ctp bölümünde çalışıyorum (40 a yakın süreli(aylık) yayın,insert,katalog,afiş dosya) anlıyacağınız herşeyi basıyoruz eminolunki 3mm ile 5mm arasındaki 2mm farkı aradığımız çok oluyor vereceğiniz 2mm fazladan taşma çok şeyi değiştirebilir.

Hepinize sorunsuz ve iyi çalışmalar dilerim

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Genelde matbaalar 3 mm den fazla traş payı istemezler. Ama bu matbaaya ve işe göre değişir. Ben işi görmeden en az olması gereken ölçüyü söyledim.

swdsword

🌱Yeni Üye🌱
kusura bakmayın ama ama bence bir yerde hata yapıyorsunuz

hatada şu ;
işin basılacağı kağıda işin ebadına göre karar verilir taşma payına göre değil. Bahsi geçen işin sayfalarını tek tek çalışıp 4 tarafından 5 cm taşma payıda verseniz bu iş 70x100 kağıda 1/2 revolta olarak basılabilir.

verdiğiniz taşma payının 5mm olması bence en iyisi nedenine gelince bilmişlik taslıyormuş gibi düşünmeyin ama ben şu an ayda yaklaşık 29 milyon forma üretim yapan bir matbaanın baskı öncesi ve ctp bölümünde çalışıyorum (40 a yakın süreli(aylık) yayın,insert,katalog,afiş dosya) anlıyacağınız herşeyi basıyoruz eminolunki 3mm ile 5mm arasındaki 2mm farkı aradığımız çok oluyor vereceğiniz 2mm fazladan taşma çok şeyi değiştirebilir.

Hepinize sorunsuz ve iyi çalışmalar dilerim

bencede 5mm 3 mm den her zaman iyidir

"ÖzLeM"

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar taşma payı her işte garanti olsun diye 5 mm verilse sorun çıkarmı?

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Umarım Görsellerin Bir nebzede olsa faydası olur.

Diğer arkadaşlarında belirttiği üzere 16 sayfayı 2 formada montajlarsınız.
Forma 1
68140785.jpg

Forma 2
81794516.jpg

Taşma paylarını en az 3 mm olarak veriniz ama kağıt ebatınız elinizdeki işin ölçüleri için müsaitse 5 mm olarak verebilirsiniz.Cross'ların taşırmanın altında olmasına ve renginin C:100,M:100,Y:100,K:100 şeklinde bir siyah olarak belirlerseniz renk ayırımında her bir rengin filminde görebilirsiniz.Yukarıdaki forma poza revolta basılacağından her iki formanında kağıt üzerinde sağ ve soldan ortalanması gerekir.
89693754.jpg

Ayrıca yatay ve dikey kırım boşlukları en az 4 mm olamakla beraber standart 1 cm dir ama bu ölçüleri katlama yapacak olan mücellithane ile ortak belirleyebilirsiniz.
Yukardaki çalışmanın tel veya dikiş olacağı düşünülerek yanyana gelen sayfalar arasına mesafe verilmemiştir.
Amerikan ciltlerde olay değişecektir.

Son düzenleme:

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar taşma payı her işte garanti olsun diye 5 mm verilse sorun çıkarmı?

Hiç sorun olmaz zaten baskıda kesilecek orası yeter ki işin iç kısmındakı yazılar resim vs. kenara çok yakın olmasın onlarıda iç kısım ile kenar arasında 5 mm pay verebilirsin.

reborn

🏆Pro Tasarımcı🏆
gereken cevap alınmış sanırsam :)