Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tavsiyeleriniz...

hsafaa

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bir meraktır bir sevdadır gidiyor..Tasarım konusunda birşeyler yapmak..Halbuki maden müh. okuyorum ve işimle bir alakası yok...çok defa başladım ancak devamını getirmedim..Fakat boyle olmuyor bu merak bitmicek :)oyuzden kendi çapımca tasarım öğrenmeye gerekirse kursa gitmeye karar verim..Ancak nereden başlamam gerek bilmiyorum...Bu işi gerçek anlamda kavramak istiyorum..Niyetim bir logo yapıp aa bende grafikerim demek değil.Bir kaç gündür iş ilanlarına bakıyorum ve gerçekten şaşırdım..3-4 Program sıralamışlar altına html,css.... de bilip 2-3 yıl tecrübeli elaman aranıyor yazmışlar..Bu sektör gerçekten bukadar zormu?Sonuçta ben üniversitenin grafik bölümünden mezun birisi olmucam bu işi kavrasam bu sadece hobi olarakmı kalır?yoksa birşyleri yapmam mümkünmü?elimde photshop ve 3d studio max üzerine gorsel eğitim setleri mevcut nereden başlamalıyım..Yardımlarınız için şimdiden teşkkür ederim...

brk40

🌱Yeni Üye🌱
zamanla..

bende bir sevda ve merak ile başladım. 15 yaşındayken fireworks programını kurdum. Sonra photoshopa geçtim corel ve illustrator.. Şimdi 18 yaşındayım ve o günlere dönmek istemiyorum açıkçası =)) şöyle söyleyim eğitim setleri ile öğrenme süreci çok yavaş ilerliyor. Tabi yapamayacağınız anlamına gelmez bu. Öğrenmeniz konusunda merak çok önemli bir etken gerçekten. Gerekli olan şeyler belli ; Azim Merak İstikrar. Mesela ben şimdi bile bir çalışma gördüğümde nasıl yaparım hangi menüleri hangi renkleri kullanırım opacity değerlerini böyle ayarlarım diye düşünüyorum. Dediğim gibi sadece bilgisayar başında değil gezerken bile eğitim olur. (bence tabi)

3D Max

3d maxi staj yaptığım grafiker abi ile tanıdım. Öğrenmeye çalışmadım çünkü inanılmaz derecesine fazla menü materyal vs vs şeyleri var. Karışık geldi biraz bana ama ufak tefek yapıyorum tabi.

Gelelim tavsiyeye..

Bence photoshopu kurun herhangi bir resim açın üzerinde seçimler yapın menülerden yararlanın. Yazı ve nesnelere efektler verin.. bu gittikçe uzar gider... Yazımın başında dediğim gibi ben inanılmaz zorluklar çektim.. Bir kere keyif almak gerek.. çok basit şeyleri yaptığınızda bile mutlu oluyorsanız devam edin. çünkü daha başlardasınız... Umarım yardımcı olmuşumdur. İyi Günler...

hsafaa

🌱Yeni Üye🌱
Yorumların için teşekkür ederim:)Zor bir sektör(bölüm)old. farkındayım ancak bu istek ve heves ile sonunu getirebilirim diye düşünüyorum..Fakat bunun sadece hobi olarak kalmasını istemiyorum bu alanda birşeyler yapabilmek istiyorum işte aklımı karıştıran tek nokta bu...Bu bölümün lisesinden-üniverstesinden bile mezun olanlar iş bulmakta birşeyler yapmada bukadar zorlanırker dışarıdan dahil olan biri olarak neler yapabilirim bilmiyorumm..Tabiki bu işi para için değil sevdiğim için yapıyorum daha doğrusu yapmaya başlıcam..Ancak başlamadan kafamda soru işareti kalmasını istemiyorum:)tekrardan yorumların için teşkkür ederim:)

Son düzenleme:

ponti

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
pontinintakilari.blogspot.com
Merhabalar,bu konuda yani mezun olmadan bir şeyler başarma konusunda size şöyle bir kaç şey söylemek istiyorum..Benim amcam yılların aranan bir grafikeridir,fakat lise mezunu..Güzel sanatlar mezunu insanlar bile ondan bir şeyler öğrenebilmek için çabalıyorlar.Yani demem o ki kendini geliştirmek çok önemli,her şey diploma değil..Fakat sektörün zorluklarını da grafiker arkadaşlar anlatıyorlar..İki logo yapan ben grafikerim diyor.O yüzden diploma desteği olmadan kendinizi kanıtlamanız ve onların arasından sıyrılmanız emek gerektirir fakat kararınızı verdiyseniz de neden olmasın,mutlaka başarırsınız.Bu yolda bol şanslar..