Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tek bir menu resmi üzerinde birden fazla flash buton yapma sorunu

tugba_ustundag

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Slm arkadaslar
Daha önceden sitemin menu kısmı için hazırladığım elimde bir tane resim var ve tabiki anasayfaya hakkımızda gibi birden fazla linkin bulunduğu hareketli butonlar olcak Benim flashta yapmak istedğim bu bir parca resmi bölmeden tek parca üzerinde birden fazla hareketli buton yapmak.Örneğin mouse ile iletişim kısmına geldğimizde bir tane beyaz resim gözükcek. Mouse hangi butona giderse beyaz resim gözükcek. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Not: Parça parça resimler olduğunda her bir parçaya movie clip yaparak efect vereblirim. Fakat tek parça resmin üstünde birden fazla buton yapmaya caılsınca kafam karıstı .Yardımlarınızı bekliyorum.

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sorununzun ne olduğunu tam anlamadım ama sanırım "bir swf içinde birkaç butonun ayrı ayrı çalışabilmesi" ile ilgili... Bu konu hakkında başka bir başlıkta blueden arkadaşımızın yazdığı yazıyı alıntıladım. sanırım işinizi görecektir. eğer sorduğunuz başka birşey ise daha açıklayıcı yazmanızı rica edeceğim.

Arama yapsaydınız bulurdunuz:)
Bu başlıkta "düğme oluşturma" olarak anlatılmış.

https://www.grafikerler.net/macromedia-flash-8-ders-4-a-t1883.html

Ben de kısa ve basit bir şekilde anlatayım.

Öncelikle oluşturmak istediginiz menüler için butonları oluşturun veya çiziniz...

Flashda ilgili nesne seçili iken F8 tuşu ile Convert Symbol (ya da insert-New sembol...(Ctrl+F8)-> button) seçeneği ile nesnenizi butona dönüştürün...

(Ya da New sembol-Buton yapmadan önce symbol' e dönüştürüp botun timeline kütüphaneden ekleme yapabiliriz)

(Hepsini ayrı ayrı botun yapıyoruz; menu 1-menu 2-menu 3-menu 4 şeklinde)

Up: Butonun normal görünüşü

Over: Fare ile butonun üzerine gelindiginde görünen hali

Down: Fare ile tıklanıldıgında görünen hali.

Hit: Kapsama halidir.

Yukarıda bulunan özelikleri ayarlayarak butonununuz üzerine gelindiginde, tıklanıldıgında, seçildiginde...şekil veya renklerinin değişmesini sağlayabilirsiniz.

Örneğin Over' a gelip rengini kırmızı yaparsanız "siyah" olan butonumuzun üzerine gelindiginde "kırmızı" görünecektir...Up' una animasyon eklersek üzerine geldigim,izde buton hareketli olacaktır.

Flashta botuna link verme:

Butonu sağ tıklayıp Actions (F9) seçiyorsunuz...Açılan panelde kod satırına;

yazarak butonunuza link verebilirsiniz...Butonunuzun timeline' ına çeşitli animasyonlar ekleyerek menülerinizi hareketli hale getirebilirsiniz.

Dip not: Bu anlatım Adobe flash Cs4 de anlatılmıştır...flashın diğer sürümlerinde de aynı şekilde yapılmaktadır.Kodlar flash 8 ve cs3 için geçerlidir.

Basit Örnek bir uygulama:

Üzerine gelindiginde ve tıkladıgımızda hareket eden buton örneği...

Blueden

tugba_ustundag

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim anlatmak istediğim ise photoshopta bi menu resmi hazırladım hatta 878*52 bir boyutu var Resmi flashta açtıktan sonra, resmin üzerinde birden fazla buton özelliği katıp snrda onlara link filan vericem bunu nasıl yapablirim yada böle birsey yapılablirmi (Flashta cs3de)

blueden arkadaşımızın yazdığı yazıda ise birden fazla buton için cizim yapıp onları buton haline getirp link vermiş yada birtane yapar buton onları kopyalayablirde istediği kadar ama benim sorunum tek bir parca resim olması ve birden fazla aynı resme buton yapamamam

darth_cygan

🌟Usta Tasarımcı🌟
1) flash'ta çalıştığınız sayfaya hazırladığınız resmi stage'inize (sahne alanınıza) import edin. sonra "ctrl+B" ile resmi parçalayın. ardından düğme yapmak istediğiniz bölümü seçin ve F8'e (convert to symbol - sembole dönüştür) basarak düğme'yi (buton) seçin. bundan sonrası normal düğme işlemleri gibi.

2) flash'ta çalıştığınız sayfaya hazırladığınız resmi stage'inize (sahne alanınıza) import edin. üstüne bir layer daha açın. Bu layer'da öncelikle düğme alanı çizip, F8'e basarak düğme (buton) sembolünü seçin. Ardından bu düğmeyi tek tıkla seçip, alttaki alpha değerini istediğiniz miktara getirebilirsiniz.

umarım sorunuzun cevabı olur. eğer yanlış anladıysam benzer bir örneği ya da çalışmanızı buraya koyarsanız, görselden anlamam daha kolay olabilir.

iyi çalışmalar