Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Teneke ve Ambalaj Tasarımı Yardım

mccabe_fox

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Merhaba;

Bir zeytin firması için teneke, kova, etiket tasarımları yaptım fakat ilk defa ambalaj tasarımı yaptığımdan dolayı süreçte zorlanıyorum. Bu konuyla alakalı çok fazla bilgide bulamadım açıkcası. Aşağıdaki sorularıma yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

1. Teneke tasarımları için bıçakları aldım ve tasarımları tamamladım fakat tasarım aşamasından sonraki süreç nasıl işliyor. Film almam gerektiğini söylediler, bildiğimiz matbada alınan filmmi olacak yoksa farklı bir film çeşidimi var?

2. Müşteriye teneke üzerindeki görünümü nasıl sunmam gerekiyor. Photoshop ile kaplama yaparak mı yoksa teneke üzerine çıktımı almam gerekli?

3. Konuyla alakalı kaynak varmı?

Özetlemem gerekirse tasarım yapıldıktan sonraki teknik süreç ve sunum nasıl oluyor?

Yardımlarınız için teşekkür ederim...

Benzer konular

asat

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.asateneke.com
tasarımı yaptıktan sonra sunumu yapabilmeniz için kromolin kağıt baskı çıktısı almanız gerekir.bu pahalı olabilir fotoğraf kağıdınada çıkartabilirsiniz. yalnız kova ebatı büyük olduğundan bu çok zor olur.
teneke levhaya baskı yapmanız sizin için imkansızdır.
istanbulda oturduğunuza göre topkapıda matbaacılar sitesinin bulunduğu yola berk grafik sanırın teneke ambalaj film çıkışı yapıyor.size dahada yardımcı olabilir.
kolay gelsin

skacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dikkat:
Ambalaj calışmaları müşteri ve grafiker arasında iş özellikleri olarak ne şekilde istendiği önemlidir. Eğer müşteri sizden tasarımı birebir baskı olarak istiyor ve renkleri görme konusunda ısrarlı ise bunun için kağıt çıkış alıp teneke uzerine sıvamak en uygun olan yöntemdir. Muşteri sizin çalışmanızdan emin ise çalışmayı teneke üzerine phoshopta giydirip göstermek gerekir.

Film aşaması ise müşteri işi okeyledikten sonra filme uygun şekliyle orjinal döküman kaçlı baskı yapılacak ise kroslandıktan sonra renk paleti yerleştirilir ve film 125 lpi olarak film dökümü gerçekleştirilir.

Renkler cmyk ve ya spot alınacaksa lütfen renk krosunda bu renkleri spot olarak ayrı renk paletinde veriniz. Filme bu şekilde alınız.

delikarga

🌟Usta Tasarımcı🌟
Zeytinyağı firmaları teneke baskı yapan firmalarla genelde kendileri çalışırlar. Teneke ambalaj üreten firmaların çalıştığı film çıkış firmasına işi göndermeniz yeterlidir. Benim bildiğim istanbulda 2, izmirde 1firma dışında büyük montajların filmini alabilen bir film çıkış atölyesi yok. Extra renkleri belirtmeniz, onaylı kromolin çıkışını göndermeniz gerekir. basılacak işin üzerindeki renklere göre, bazı renkleri ambalaj firması extraya alınmasını isteyebilir. iyi çalışmalar