Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tezhip Çalışmalarım ...

kdrcnl

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Cok Tesekkur Ederim child_play ... Sagol

Kadir

denizce87

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:alkis:
mükemmel
ellerine emeğine sağlık

Nihat BAYSAL

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
tezhiple alakası yok , berbat bence :S

büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Tezhip sanatı adını kaldırın bir kere bu çalışmalardan. BUbnların hepsi bilgisayarda yapılan islami resim sanatı olarak adlandırılır. Tezhipönce bilgisayarda olmaz yahu. Kolaymı en basiti 2-3 ay süren bir çalışmanın yapılması.

Gerçekten büyük sabır ve özveri işidir tezhip sanatçısı olmak. BUnların hiç birinde böylşe bir sabır yok. Bırakın onun tezhiple alakalı bir şey yok.

Bu çalışmalara tezhip demek yalnış olucaktır.Özgün tasarım olarak adlandırmanın daha doğru olacağı kanısındayım.Çalışmalarınız hangi amaca hizmet ediyor?

tehsibin ne olduğunu önce araştırmalısınız bunların yakından uzaktan tehsiple alakası yok tehsib bilgisayarda yapılcak bişey değildir.

Merhaba kdrcnl.
Öncelikle elinize sağlık verdiğniz emekten dolayı.
Yaptığım yorumda asla yermek aşağılamak yada kırmak maksadı yoktur.
Yapmış olduğunuz çalışmalar başarılı çalışmalar fakat TEZHİP sanatıyla hiç bir ilgisi yok.
Tezhip bilgisayarda yapılırmı evet yapılır.Örneğin tezhip motifleri tekstil alanında kullanılacaksa bilgisayarda yapılır ve çoğaltılır.
başarılarınızın devamını dilerim
Eleştirilere açık olalım ki daha çok öğrenelim.
Eklediğim çalışma Bilgisayarlı desen tasırım dersinde yapmış olduğum bir çalışmadır.

Arkadaşlar birer tezhib çalışması örneği koysanız da aralarındaki farkı biz de görsek.
Yanlış anlamayın,kendi çalışmalarınız değil.Herhangi bir sanatçıya ait çalışmalar da olabilir.

kdrcnl

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kelime-i-tevhid-30.jpg

kelime-i-tevhid-31.jpg

Son düzenleme:

ilkemmm

🌱Yeni Üye🌱
ellerine sağlık mükemmel hepsi tebrik ederim başarılarının devamını diliyorum.

NRKZ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Emeğinize sağlık. Temada güzel tabi beğenmemek mümkün değil.

vagabond

🌱Yeni Üye🌱
cok guzel bir paylasim gercekten ellerinize saqlik

mug76

🌱Yeni Üye🌱
lütfen bu yazdıklarımı sizi daha iyiye yöneltecek eleştiriler olarak kabul edin ve art niyet aramayın.
öncelikle emeğinize sağlık... uğraşmışsınız ve bir şeyler yapmaya çalışmışsınız. ,
ancak bu yaptıklarının geleneksel tezhip sanatıyla maalesef pek bir ilgisi yok. bunu bu konuda eğitim almış birisi olarak yazıyorum...

renk tercihleriniz, motifler gölgelendirmeler... bunların hiçbiri gelenekte yok. bu haliyle kusura bakmayın ama çok ucuz ve "yoz" görünüyor...

madem bu konuda ilginiz var size şöyle yardımım dokunabilir. Şu isimleri internette araştırın ve kitaplarını edinmeye çalışın. Süheyl Ünver, A. İnci Birol, Çiçek Derman...vs... Ayrıca Mimar Sinan çağının mimari eserlerini (özellikle camileri) inceleyin.

Tezhip sanatı grafik yanları olsa da belli başlı kuralları olan bir sanat. bu kuralları öğrenip çalışmalarınıza yansıtırsanız çok daha güzel ve bizden ESER"ler üretebilirsiniz.

başarılar diliyorum.

CİMAYLA

🌱Yeni Üye🌱
Bunlar şaheseer ellerine sağlık
size sormak istediğim bir konum var
kumaş katlarını olusturmayı ve deseni bu katlara göre yarım yarım yerleştirmeyi nasıl yaptınız birdde bunları hangi programda çalıştınız
doğrusu hayran kaldım

SZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Süper çok beğendim başarılar dilerim