Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tipografi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sima

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben corel kullanırdım sonra beni freehand e zorladılar. bende öğrendim. ama ilk zamanlar sanki özgürlüğüm elimden alınmış gibi hissettim. ama şimdi ikisini de kullanıyorum. freehand de renkler daha iyi ama.
bende freehand kullanmyalı yıl oldu insan corelle tanışınca bırakamıyo be

Smoke6

🌟Usta Tasarımcı🌟
ben corel kullanırdım sonra beni freehand e zorladılar. bende öğrendim. ama ilk zamanlar sanki özgürlüğüm elimden alınmış gibi hissettim. ama şimdi ikisini de kullanıyorum. freehand de renkler daha iyi ama.

Renkler Konusunda "Adobe" Arkadaşımızın Bir Konusu vardı Evet Corel'den Baskıya İş Gönderdimiz Zaman Renklerde Özellikle Çalıştım Firmada Büyük Sorun Yaşıyoruz mesela turuncunun tonları C:0 M:60 Y:100 K:0 Olması Gerekirken Biz C:0 M:45 Y:95 K:0 Olarak Yolluyoruz Eger Direk Orenge vErdimiz Zaman Baskıda Kırmızı Bir Renk Cıkıyor hI birde Zemin Siyah'sa Bordo Çıkıyor Ama Freehand'de Bu Sorun Yok İşte Baskı'a Freehand'de Direk Yollayabilirsiniz Renk'lerde Sorun Cıkmaz Ama Corel Kulanan Bir Kişi Zaten Renk Ayarlarınıda biliyordur Baskıdan Sonra Nasıl Cıkıcanı Önceden Bilenen Kişilerdir..

sima

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet ben önce kendim denememi yapıyorum hp lazer baskımla bi cıktı alıyorum daha sonran baskıya atıyorum ve daha sorun yaşamadım inşallahta yaşamam:)

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
Renkler Konusunda "Adobe" Arkadaşımızın Bir Konusu vardı Evet Corel'den Baskıya İş Gönderdimiz Zaman Renklerde Özellikle Çalıştım Firmada Büyük Sorun Yaşıyoruz mesela turuncunun tonları C:0 M:60 Y:100 K:0 Olması Gerekirken Biz C:0 M:45 Y:95 K:0 Olarak Yolluyoruz Eger Direk Orenge vErdimiz Zaman Baskıda Kırmızı Bir Renk Cıkıyor hI birde Zemin Siyah'sa Bordo Çıkıyor Ama Freehand'de Bu Sorun Yok İşte Baskı'a Freehand'de Direk Yollayabilirsiniz Renk'lerde Sorun Cıkmaz Ama Corel Kulanan Bir Kişi Zaten Renk Ayarlarınıda biliyordur Baskıdan Sonra Nasıl Cıkıcanı Önceden Bilenen Kişilerdir..

corelide ayarlayabilirsin. baskıda görüneceği şekilde yapabilirsin. ama bunun için kalibrasyon ayarlarıyla oynaman lazım. freehandın renkleri bilgisayarda göründüğü gibi çıkar. çünkü bilgisayarın kalibrasyonuna uygundur. bunu en iyi hangi renkte ayarlarsın kırmızıda. yani freehanden bir kırmızı al birde corelden ikisi farklıdır. sonra onları yan yana koy
ve kalibrasyon ayarlarından corelin kırmızısını freehand deki renk tonuna göre ayarla. ondan sonra corelde gördügün renkler baskıdada göreceğin renkler olur. (ama sakın kalibrasyon nasıl ayarlarım diye sorma. çünkü bende bilmiyorum benimkini bir arkadaş yapmıştı corelle çalıştığım zamanlarda.) şimdi ihtiyaç duymuyorum zati çünkü freehand ile çalışıyorum.

Son düzenleme:

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
corelide ayarlayabilirsin. baskıda görüneceği şekilde yapabilirsin. ama bunun için kalografi ayarlarıyla oynaman lazım. freehandın renkleri bilgisayarda göründüğü gibi çıkar. çünkü bilgisayarın kalografisine uygundur. bunu en iyi hangi renkte ayarlarsın kırmızıda. yani freehanden bir kırmızı al birde corelden ikisi farklıdır. sonra onları yan yana koy
ve kalografi ayarlarından corelin kırmızısını freehand deki renk tonuna göre ayarla. ondan sonra corelde gördügün renkler baskıdada göreceğin renkler olur. (ama sakın kalografiyi nasıl ayarlarım diye sorma. çünkü bende bilmiyorum benimkini bir arkadaş yapmıştı corelle çalıştığım zamanlarda.) şimdi ihtiyaç duymuyorum zati çünkü freehand ile çalışıyorum.

kalografiyi dediğin şey sanırım KALİBRASYON olacaktı.

bu konu ile çok ayrıntılı bir yazım var evet okuyabilirsiniz. Grafikerlerin En Büyük Sorunu Kalibrasyon diye aratınız lütfen

sima

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kalografiyi dediğin şey sanırım KALİBRASYON olacaktı.

bu konu ile çok ayrıntılı bir yazım var evet okuyabilirsiniz. Grafikerlerin En Büyük Sorunu Kalibrasyon diye aratınız lütfen
evet karibrasyon :((

keskintepe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazı karakterlerini biraz daha uyumlu kullanabilirsin ve biraz daha dikkat cekici renklerde kullanablirsin

Genel itibari ile güzel bir calısma

High_Fidelity

🌱Yeni Üye🌱
başlığı tipografi olunca insan tipografi konusunda biraz beklenti içerisine girio sanırım tipografi konusunda pek bişi görmedim çalışmada tabi ben kendi gözümle baktım kendi gözümle gördüm bunlarda acizene fikirlerim... tşkler
-çalışma güzel mi?
-e güzel..

sima

🏅Acemi Tasarımcı🏅
başlığı tipografi olunca insan tipografi konusunda biraz beklenti içerisine girio sanırım tipografi konusunda pek bişi görmedim çalışmada tabi ben kendi gözümle baktım kendi gözümle gördüm bunlarda acizene fikirlerim... tşkler
-çalışma güzel mi?
-e güzel..
çalışmamın adı öyle diğildi aslında yönetimdeki arkadaşlardan biri yanlışlıkla sanırım değiştirmiş tipğrafi+tasarım+lekedüzeni yorumun için saol

sima

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tpomc0.jpg

sima

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yukarıda yapmış oldugum sweat shirt çalışmasını küresel ısınmayla ilgili yapmıştım

kıvılcım

🌟Usta Tasarımcı🌟
susmanın ikinci yüzü güzel olmuş diğerlerinde tipografi konusunda pek bişey yok

kıvılcım

🌟Usta Tasarımcı🌟
okumamışsın değil sonradan eklemişsiniz gözden kaçmış desek daha iyi olur ama susmanın ikinci yüzünü beğendim bi kaç şey dışında şimdi bütün susmalarbir o bir'i susmalardan ayırsanız hani daha iyi olucaktır başarılar

sima

🏅Acemi Tasarımcı🏅
okumamışsın değil sonradan eklemişsiniz gözden kaçmış desek daha iyi olur ama susmanın ikinci yüzünü beğendim bi kaç şey dışında şimdi bütün susmalarbir o bir'i susmalardan ayırsanız hani daha iyi olucaktır başarılar
arkadaşım ben bu çalışmaları yüklemeden önce o arkadaşa acıklamayı yapıp şimdiki çalışmamalarımı yükledim üstelik o çalışma emin olun eksiksiz bence sizce eksiği vardır saygı duyarım yorumunuz için saolun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...