Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tipografik Çözümler??

kerimgunduz

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar. Tasarım konusunda biraz acemiyim ve bizim üniversitenin logo yarışması var. yarışma şartları şöyle;
* Yarışmaya katılanlar tasarımlarını amblem ve tipografik çözümlerle birlikte
oluşturarak göndereceklerdir.
* Renkli olarak çalışılacak işler, geniş kenarı 150 mm’den küçük olmayacak şekilde
A4 (210x297 mm) kâğıda yerleştirilecek, altına ise, geniş kenarı 25 mm’den küçük
olmayacak şekilde siyah beyaz örnekleri yer alacaktır. Çalışmalar şeffaf dosya
içerisinde teslim edilecektir. Bu çalışmaların ayrıca CD ortamında 300 dpi
çözünürlükte CMYK renk modunda Tiff formatında kaydedilmiş olarak teslim edilmesi
gerekmektedir.
* Yarışmacılar, ödüllerden birine layık görüldükleri takdirde, tasarımlarının adobe
illustrator, freehand ve corel draw gibi vektörel grafik formatlarında hazırlanmış halini
teslim etmeyi taahhüt ederler.

Ben logoyu illustrator de hazırlıyorum fakat tipografik çözümleri nasıl oluşturacağımı bilmiyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Benzer konular

photomaniacshop

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Anladığım kadarıyla yarışma şartlarında tipografik çözümlerden. Yapmış olduğun logotype'ın vektörel çizimiyle beraber cd ye kaydedecen ve teknik bilgi gibi anlatıma benzer şeyler istiyorlar heralde seçici kurul. Benim anladığım bu. Bu konuda uzman arkadaşların yorumunu bekle bence.Kolay gelsin

kerimgunduz

🌱Yeni Üye🌱
Cevabın için teşekkürler. Zaten yapmış olduğum illustrator çalışması tipografik çözüm olmuyor mu?

photomaniacshop

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cevabın için teşekkürler. Zaten yapmış olduğum illustrator çalışması tipografik çözüm olmuyor mu?

evet oluyor ama bence sen yine logotype ın eni, boyu punto(mm) espas (mm) gibi vs ölçüleri ayrıyeten cd de veya döküman çıkar. Ayrıca bu yarışma şartlarındaki kullanılan bilgiler hiç açıklayıcı yazmazlarki herkes anlasın.

photomaniacshop

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki bunu nerden yapabilirim?

bence sen yarışma yı düzenleyen yerin telefonuda vardır mutlaka ara açıklayıcı bilgi iste. eğer ulaşamazsan. bu konuda tasrımını yaptıktan sonra uzman birinden destek al onuda bulamazsan biz sana yardımcı olmaya çalışırız.sen bir logonu yap.

kerimgunduz

🌱Yeni Üye🌱
yardımın için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda logoyu burda yayınlarım iyi çalışmalar.

ertekin

🌱Yeni Üye🌱
"* Yarışmaya katılanlar tasarımlarını amblem ve tipografik çözümlerle birlikte
oluşturarak göndereceklerdir."

Yapılan çalışma, Amblem (sembol) ve Tipografik çözümlemeden (marka ya da olayın adının tipografik olarak, yazı karakterleri ile düzenlenmesi) oluşacaktır diyor yanılmıyorsam.

kerimgunduz

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bir logo hazırladım. Bu logonun tipografik çözümlemesi nasıl olacak bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar.

my.php
[/URL][/IMG]

bu da adobe illustrator dosyası

RapidShare: Easy Filehosting

xavalon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tipografik uygulama derken büyük ihtimalle logonun, siyah beyaz hali, kartvizit, antetli kağıt ve zarf uygulamalarını düşünmüş olabilirler. Logo 2.5 cm'e ufalınca rahat okunabiliyor mu tarzında doğru bir yaklaşımı şart koymuşlar.

10UR34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tipografik uygulama derken büyük ihtimalle logonun, siyah beyaz hali, kartvizit, antetli kağıt ve zarf uygulamalarını düşünmüş olabilirler. Logo 2.5 cm'e ufalınca rahat okunabiliyor mu tarzında doğru bir yaklaşımı şart koymuşlar.

kurumsal kımlık gıbı mı

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Arkadaşlar bir logo hazırladım. Bu logonun tipografik çözümlemesi nasıl olacak bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar.

my.php
[/URL][/IMG]

bu da adobe illustrator dosyası

RapidShare: Easy Filehosting

Yaptığınız çalışma logodan çıkıp afişe benzemiş. Logo hakkında detaylı bir araştırma yapıp bu şekilde tekrar bir çalışma ile yarışmaya katılın derim ben...

Tipografik uygulama derken büyük ihtimalle logonun, siyah beyaz hali, kartvizit, antetli kağıt ve zarf uygulamalarını düşünmüş olabilirler. Logo 2.5 cm'e ufalınca rahat okunabiliyor mu tarzında doğru bir yaklaşımı şart koymuşlar.

Berk hoca olayı izah etmiş. Tipografik uygulamada ki kasıt logonun siyah ve beyaz (dişi ve erkek) hallerini içinde barındırması ve logo hakkın davereceğiniz bilgiler olmalıdır.

Saygılar.