Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tipografik komposizyon?

helvetica neue

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu sitede de olmak üzere internette pek çok güzel tipografik çalışmalar görüyorum , bende bu tip bir çalışma yapmak istiyorum, ancak aklıma bir komposizyon gelmiyor.

Aramızda bu konuda tecrübesi olanlar, acaba bu tip çalışmaları yaparken çizimin komposizyonunu nasıl belirliyorlar. Yani bir anlık ilham gelipte, çizmeye mi başlıyorsunuz, yoksa vermek istediğiniz mesaja göremi çalışmayı şekillendiriyorsunuz?

Benzer konular

yoSa

👑Efsanevi Grafiker👑
Bazan bir görselden etkilenir kişi, bazan bir filmden bazan rüyasından...Beste nasıl yapılır diye bir soru sormak gibidir ve bu sorununda cevabı yoktur...Kişi herhangi birşeyden herhangi bir şekilde etkilenir ve sonrasında ortaya bilinçaltını yada duygularını yansıtan bir çalışma çıkar.Tipografiye ilgi duyuyorsanız öncelikle bol bol araştırma yapmalısınız, tipografik düşünceler oluşturup bunları yine tipografik şekilde yorumlamayı öğrenmeliz...Zira tipografi iki çizgi çizmeye benzemez...Sağlam bir altyapıyla desteklenmelidir.
Ne yapsam acaba? diye düşünüp durmak yerine çalışmaya başlayıp kendinizi özgür bırakabilirsiniz.Başlarda yapacaklarınız için beğenilme kaygısı taşımayın.Yaptığınız çalışmalarla iyi çalışmaları karşılaştırın (objektif olarak) eksiğim nerede diye irdelerseniz sonuca ulaşabilirsiniz...Kendi adıma, nezaman ihtiyacınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.İyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:

MiRaY GÜÇLÜ

👑Efsanevi Grafiker👑
Bazan bir görselden etkilenir kişi, bazan bir filmden bazan rüyasından...Beste nasıl yapılır diye bir soru sormak gibidir ve bu sorununda cevabı yoktur...Kişi herhangi birşeyden herhangi bir şekilde etkilenir ve sonrasında ortaya bilinçaltını yada duygularını yansıtan bir çalışma çıkar.Tipografiye ilgi duyuyorsanız öncelikle bol bol araştırma yapmalısınız, tipografik düşünceler oluşturup bunları yine tipografik şekilde yorumlamayı öğrenmeliz...Zira tipografi iki çizgi çizmeye benzemez...Sağlam bir altyapıyla desteklenmelidir.
Ne yapsam acaba? diye düşünüp durmak yerine çalışmaya başlayıp kendinizi özgür bırakabilirsiniz.Başlarda yapacaklarınız için beğenilme kaygısı taşımayın.Yaptığınız çalışmalarla iyi çalışmaları karşılaştırın (objektif olarak) eksiğim nerede diye irdelerseniz sonuca ulaşabilirsiniz...Kendi adıma, nezaman ihtiyacınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.İyi çalışmalar dilerim.

İnana katılıyorum bir nesneden etkilene bilirsin bu elimizin altındaki her şeyden etkilenerek çıka bilir bu sizin hayal gücünüze ve bakış acınızla kaynaklanan bişi.Başta sıkıla bilirsiniz ama nerden ne fikir çıkacagı belli olmuyor....
İyi çalışmalar şimdiden başarılar diyorum....

helvetica neue

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Görüşleriniz faydalı oldu, sizinde tahmin edeceğiniz gibi tipografiye ilgim yeni. :)
Şimdi ilk olarak typographical çalışmaları inceleyeceğim. Ardından alıştırmalar yapacağım. Eğer görmeye değer birşey çıkartabilirsem, hiç zannetmiyorum ama, sizlere gösterir ve eleştirilerinizi almak isterim. İlgiden ötürü teşekkürler.