Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tiyotro Afiş Denemesi (BUG)

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
86154587.png

Benzer konular

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
arka kısım çok karışık olmuş

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
gene tipografi bence... arka kısım karışıklığını fontların belirginliği biraz örterdi diye düşünüyorum...

lovies

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.ilkeroztuna.com
karışıklık söz konusu :) bıraz daha çalışma gerektırır üzerinde emeğina saglık Dilara :)

Zynopsis

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bormat.net
Ne demek istediğini anlamadım.. :S

şöyle anlatayım zaten pastel tonlarda bi zemin kullanmışsın ve üstüne beyaz yazı bindirmişsin haliyle kaybolmuş hani biraz daha zemini koyulaştırıp yazıları beyazda bırakabilirsin veya yazıyı koyu bi renk yapabilirsin mesala koyu kahve gibi biraz geç oldu bu yorum ama yazayım.. siyah yazılarda ordaki transparan geçişten nasibini almış onlarda kaybolmuş.. Afiş yaparken ben genelde hem okunur hemde görsel anlamda tat bırakacak şeyler tasarlamaya çalışırım.. iyi akşamlar dilara başarılar sana..

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Çalışma ödev gereği dünyaca ünlü grafiker David Carson'un çalışmasından esinlenerek yapılmıştır. Renkler ve tonlar direk onun çalışmasıyla birebirdir. Kendi denediğim bir renk çalışması yoktur. Teşekkürler.

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Çalışmana bakıldığında ilk izlenim karışık olmuş arkadaşların söylediği gibi..
Arka fon David Carson'un çalışmasıysa değiştirme olanağı olmayan
böyle çalışmalarda font değişikliği yada yazıların renklerinde,
görünüşünde efektler kullanarak arka fondan ayırabilirsin
bu şekilde daha anlaşılır ve göz yormayan bir çalışma çıkabilirdi.
Emeğine sağlık.

Son düzenleme:

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Çalışmana bakıldığında ilk izlenim karışık olmuş arkadaşların söylediği gibi..
Arka fon David Carson'un çalışmasıysa değiştirme olanağı olmayan
böyle çalışmalarda font değişikliği yada yazıların renklerinde,
görünüşünde efektler kullanarak arka fondan ayırabilirsin
bu şekilde daha anlaşılır ve göz yormayan bir çalışma çıkabilirdi.
Emeğine sağlık.

Yorumunuz için teşekkür ederim ama renkleri değiştiremiyordum.. ne fontta ne arka planda..

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çalışma ödev gereği dünyaca ünlü grafiker David Carson'un çalışmasından esinlenerek yapılmıştır. Renkler ve tonlar direk onun çalışmasıyla birebirdir. Kendi denediğim bir renk çalışması yoktur. Teşekkürler.

Konunuzu açarken böyle bir açıklama neden yapmadınız?
Ve çok merak ettim David Carson'un esinlendiğiniz çalışmayıda eklermisiniz?

oguzurcan

🌱Yeni Üye🌱
arka plan cok bogulmuş istenilen anlatılamamıs karısık figurler

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net

foxmuld3r

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.epsilos.com
Bence iyi, "anlatılmak istenen" diye bir sonuç zaten beklenmemeli. Somut ifadesi olmayan şeyler. O yüzden "böcek" kavramını karşılayacak kadar dikkat çekici ve itici ifade çıkarılması yeterli.

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Esınlenmek degil taklit desek daha dogru olur ;)

Konunuzu açarken, hiçbir bilgilendirme yapmıyorsunuz ve kendi deyiminizle ortada bir taklit var..

E?

Şuan negibi bir yorum yapılabilirki? Sanırım, aferim güzel taklit etmişsiniz. Derslerinizde başarılar dilemeliyiz sanırım..

Gördüklerinizden taklit edebilir, beğendiniz sanatçıların çalışmalarını baz alarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Ama herşeyden önce ortaya sanatçının çalışmasını taklit ederek asıl sanatçıyı yaşatırsınız. Bunu unutmayın.

Grafik öğrencisi olarak sadece mümkün olduğu kadar fazla araştırma yapın, ve bir çalışmada esinlenme olsa dahi, kendi ruhunuzu da ortaya koyun. Ki adımızın başındaki sıfat (grafiker), operatörlükten tasarımcılığa doğru yeni nesilde de devam etsin..

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Konunuzu açarken, hiçbir bilgilendirme yapmıyorsunuz ve kendi deyiminizle ortada bir taklit var..

E?

Şuan negibi bir yorum yapılabilirki? Sanırım, aferim güzel taklit etmişsiniz. Derslerinizde başarılar dilemeliyiz sanırım..

Gördüklerinizden taklit edebilir, beğendiniz sanatçıların çalışmalarını baz alarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Ama herşeyden önce ortaya sanatçının çalışmasını taklit ederek asıl sanatçıyı yaşatırsınız. Bunu unutmayın.

Grafik öğrencisi olarak sadece mümkün olduğu kadar fazla araştırma yapın, ve bir çalışmada esinlenme olsa dahi, kendi ruhunuzu da ortaya koyun. Ki adımızın başındaki sıfat (grafiker), operatörlükten tasarımcılığa doğru yeni nesilde de devam etsin..

Bu çok degerli yorumunuzu taktir ediyorum ancak.. Yazdıklarımı daha dikkatli okusaydınız.. Verilen konunun David Carson'un bir işini taklit edin aynısını yapmaya çalışın ama kendi konunuza yorumlayın oldugunu.. Ve bu çalışmayı kendi keyfime taklit etmemiş olmadıgımı anlardınız.. Yok daha oncesinde anlamadıysanızda bu şekilde açıklim dedim.. Ayrıca her ne kadar taklit olsada font seçimleri böcek yerleşimleri yazı boyutları bana ait değil mi ? .. Eleştirilerin bu yönde olmasını beklerdim.. Ayrıca herkesin sizin gibi taklitse niye koydunuz demesini istemediğim için bunu burda belirtmedim.. Buna ilave olarakta bir ustanın çalışmasının burda nasıl eleştirileceğini denemek istedim diyebilirim ;)

Ve şunu unutmayın ki biz öğrenciler.. Öğretmenlerimizin Portfolyalarıyız..

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Soyut ya da somut ya da hem soyut hem somut olunca arka plan biraz karışıyor hakaten.
ama çok önemli değildi, yazıları o kadar nizami ve tek düze yazmasaydın. Zeminde biraz beyaz kullanımı, yazılarda espas ve yayılma derecelerini tekrar gözden geçirmek gibi eksiklikleri var çalışmanızın.

ilk gösterim ve yazan yöneten tipi bilgilerin makasa çok yaklaştığını da söylemeliyim.

Kısaca özetlersem, lekesel çalışmalarda boşluk kullanımı oldukça önemli. Senin işinin en temel problemi de bu oluyor.

iyi çalışmalar...

EK: Naçizane bir öneri, Eğer ki bir başka bir tasarımı ya da çalışmayı baz alıyorsanız. İşi anlamak için o çalışmayı Reanime edin. Aynısını yapın. Ancak o zaman ustaların küçük ayrıntıları hakkında fikir edinebilir ve esinlenebilirsiniz. Bu yapılmadığında iş kötü bir taklit olarak kalmaya mahkum malesef.

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
Soyut ya da somut ya da hem soyut hem somut olunca arka plan biraz karışıyor hakaten.
ama çok önemli değildi, yazıları o kadar nizami ve tek düze yazmasaydın. Zeminde biraz beyaz kullanımı, yazılarda espas ve yayılma derecelerini tekrar gözden geçirmek gibi eksiklikleri var çalışmanızın.

ilk gösterim ve yazan yöneten tipi bilgilerin makasa çok yaklaştığını da söylemeliyim.

Kısaca özetlersem, lekesel çalışmalarda boşluk kullanımı oldukça önemli. Senin işinin en temel problemi de bu oluyor.

iyi çalışmalar...

EK: Naçizane bir öneri, Eğer ki bir başka bir tasarımı ya da çalışmayı baz alıyorsanız. İşi anlamak için o çalışmayı Reanime edin. Aynısını yapın. Ancak o zaman ustaların küçük ayrıntıları hakkında fikir edinebilir ve esinlenebilirsiniz. Bu yapılmadığında iş kötü bir taklit olarak kalmaya mahkum malesef.

:) sanırım üsteki yorumu okumadınız .. herneyse yinede teşekkürler :)