Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Tramlı Klişe Tekniği ACİL !!!

onr777

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle herkese kolay gelsin

grafikerliğini yaptığım reklam promosyon şirketinde tek renk baskı işlerinde tampon baskı için söylüyorum aldığımız filmleri ( çoğunlukla geniş alanlı logolarda ) klişeyi çektiğimizde baskıda görünmemekte ustanın bunu nasıl yapacağı hakkında bir bilgisi yok dışarıya yaptırıyolar bu da çok maliyetli tramlı klişe nasıl çekebiliriz bunla ilgili bilgisi olan biri varsa yardımlarını bekliyorum iyi çalışmalar teşekkürler

Grafik34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yani kısaca işi beleşe getirmek istiyorsunuz. her sanattın bir ücreti olmalı

onr777

🌱Yeni Üye🌱
yani kısaca işi beleşe getirmek istiyorsunuz. her sanattın bir ücreti olmalı

kardes isi belese getirmekle alakasi yok bende bunu yapabilecek makina ve usta varken bunu yapmamak salaklık olur ticari dusunun biraz freelance calismiyoruz burda (kdv)

Biyolog86

🌱Yeni Üye🌱
anladığım kadarıyla poşet baskıları üzerinde faaliyet veriyorsunuz.
tek renk ve iki renk çalışmalar daha çok poşet baskılarda yapılıyor.
Yeni makinalarda 6 renk baskı yapabiliyorsunuz. Onda bile ara renkleri vermek için tram kullanılıyor...

Bir logonuz var ve bu logonun rengi, renk ayrımında fazla oyalanmamak için %100 magenta, cyan, sarı, lacivert veya siyah renkler verilir.
Bu renklere tram vermek kolay %100 olan değerleri %80-60 veya 30lara çekersiniz, iş tamamdır.

Fıstık yeşili gibi ara renklerle çalışıyorsanız; bu rengin cmyk kodu 50;0;90;0 olsun, oranla yüzdesel düşürmek yeterli olacak. %50 tram için40;0;45;0... gibi...
Daha basit bir yöntem; lens kullanılarak çalışma hazırlanabilir.
Bu arada corel mi kullanıyorsunuz?

onr777

🌱Yeni Üye🌱
anladığım kadarıyla poşet baskıları üzerinde faaliyet veriyorsunuz.
tek renk ve iki renk çalışmalar daha çok poşet baskılarda yapılıyor.
Yeni makinalarda 6 renk baskı yapabiliyorsunuz. Onda bile ara renkleri vermek için tram kullanılıyor...

Bir logonuz var ve bu logonun rengi, renk ayrımında fazla oyalanmamak için %100 magenta, cyan, sarı, lacivert veya siyah renkler verilir.
Bu renklere tram vermek kolay %100 olan değerleri %80-60 veya 30lara çekersiniz, iş tamamdır.

Fıstık yeşili gibi ara renklerle çalışıyorsanız; bu rengin cmyk kodu 50;0;90;0 olsun, oranla yüzdesel düşürmek yeterli olacak. %50 tram için40;0;45;0... gibi...
Daha basit bir yöntem; lens kullanılarak çalışma hazırlanabilir.
Bu arada corel mi kullanıyorsunuz?

yorumunuz için teşekkürler evet corel fakat ai de vs yapıyorum ordan makinada kullanılmak üzere corel e ceviyorum buarada ben tramlı klişeden bahsetmiştim yanlışlık olmuş galiba

bildigimiz filmle cektigimiz klişeyi lazer makinada yapmak istiyorum metal lazerde ayarlarını nasıl yapmam gerekir

_SessizGemi_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Normal ofset tramı klişede çıkmaz tabi. Freehand çalışanlar için Object + pattern yaparaz tramları nokta şeklinde veririz. Tabi ki klişedeki tram offet kadar güzel olmayacaktır.
Yani klişe için tramlar nokta şeklinde olmalı. Sorunuzu doğru anladım umarım. İyi çalışmalar