Merhabalar,
TIFF formatında kaydetseniz bile quark'ta hatasını göstermez, ancak pdf'e döndürdüğünüzde hataları görünür ve çoğu zaman tiff formatında kaydetmek çözüm gibi görünse de bahsettiğiniz problemin çıkma olasılığı söz konusudur. Benim izlediğim ve bu zamana kadar sorun yaşamadığım iki yöntem var. Sırasıyla...
I. YÖNTEM: (Uzun yöntem)
1. Resmi photoshopta pen aracıyla dekupe edip CTRL + enter ile seçili hale getirmek
2. Dekupe ettiğim resmi layer kısmına gelip çift tıklayarak kilidini kaldırmak (background otomatik olarak layer 1 oluyor zaten)
3. Path kısmına gelip Work Path'e çift tıklayarak Path 1 ismini vermek. (Path kısmında work path'de görünmüyorsa öncesinde make work path yapıyorum)
4. Clipping mask eklemek. (Çıkan pencere de değeri 0,5 ya da 1 olarak giriyorum)
5. Layer' a tekrar gelip CTRL+D ile seçili alanı yok etmek
6. Path'e tekrar gelerek Path üzerindeki resmi CTRL' e basılı olarak tutarak tekrar seçili hale getirmek
7. Yine Path'deyken CTRL+C ile kopyalamak
8. Layer'a gelip CTRL+V ile yapıştırmak (Layer 2 katmanı oluşuyor)
9. Resmin orjinali olan Layer 1 katmanını çöp kutusuna atmak
10. Resmi EPS olarak kaydetmek
II. YÖNTEM ( Daha pratik olanı)
1. Resmi pen aracı ile dekupe edip CTRL+Enter ile seçili hale getirmek
2. Inverse yani CTRL+I ile tersine seçim yapmak
3. DEL tuşuna basarak silmek (Sadece kullanacağımız dekupe edilmiş resim kalıyor)
4. Tekrar Inverse CTRL+I ile ilk pen aracıyla seçtiğimiz alana geri dönmek
5. Path'e gelip Clipping Path eklemek ( yine0,5 ya da 1 değerlerini giriyorum)
6. Resmi EPS olarak kaydetmek...
Quark'ta:
Dekupe ettğimiz ve EPS olarak kaydettiğimiz resmi resim alanı açıp CTRL+E ile çağırdıktan sonra CTRL+T ile item'ini auto item yapmak
Buradaki arkadaşların bilgi seviyelerini bilmediğim için belki ayrıntılı ve uzun, sıkıcı bir yazı olmuş olabilir ama bu tür işlemlerde problem yaşamamak için en garantili yol resmi EPS olarak kaydetmektir...