Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Transparan TIFF Dekube sorun..

BabyStopMe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar şimdi ben Photoshop'da resmi dekube ediyorum.
dekube edince TIF olarak kaydederken Transparan'ı seçiyorum kaydediyorum.
ctrl+e ile sayfaya alıyorum. resmin arkasına kirmizi zemin rengi veriyorum.
dekube resmin kenarlarında beyaz bir stroke oluşuyor yani çizgi..
dekube ederken hiç bir beyaz çizgi olmuyor... Quark sayfasına alınca oluyor.
QuarkXPress 7.3 kullanıyorum...
bunu nasıl düzeltebilirim.. beyaz çizgiler olmasını istemiyorum...

Benzer konular

sev-ya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam. Tif kaydederken transparan kaydetme derim ben, çünkü herzaman değil ama bu baskıda sorun yaratabiliyor. Yaptığın paht alanını save et, clipping paht yap ve save et Quark çek sorunsuz gelir. Eğer tekrar sorun olursa aynı dökümanı yani paht li haliyle (Eps) olarak kaydedip öyle çek bence sorun olmayacak. Kolay gelsin

BabyStopMe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dekube ettiğim resimin kenarına quarka RGB olarak atınca siyah çizgi atıyor, CMYK'da beyaz atıyor. ama bazı resimlerde atmıyor çizgiyi çok ilginç. EPS, TIF, PSD şekillerinde kaydettim. çizgi hala çıkıyor. PNG olarak kaydettim çizgi çıkmıyor ama baskıda rekleri ayırmıyor.. nasıl olacak şaştım :S

BabyStopMe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Birde şunu eklemek istiyorum quark 7.2 kullanıyorum fakat 6.0'a göre çok yavaş hızlandırma yapabilirmiyiz? bu arada 8 sürümüde yavaş ekranda titreme yapıyor rules..

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
Dekube ettiğim resimin kenarına quarka RGB olarak atınca siyah çizgi atıyor, CMYK'da beyaz atıyor. ama bazı resimlerde atmıyor çizgiyi çok ilginç. EPS, TIF, PSD şekillerinde kaydettim. çizgi hala çıkıyor. PNG olarak kaydettim çizgi çıkmıyor ama baskıda rekleri ayırmıyor.. nasıl olacak şaştım :S

arkadasım o yaptığın sorunun quarkla pek alakası yok sanırsam sen photoshopta dekupe yaptığın zaman path yapmadan önce dekupeyi seç sonra select menüsünden modifye gel modify de contract var ona tıkla 1 veya duruma göre 2-3 pixsel değer ver tamam de
sonra resmin pacthini yap tif kaydet ve kuarka çek... sorun kalmayacaktır..

ins anlatabilmisimdir. :)

BabyStopMe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dediklerinizi yaptım ama hala aynı durum var :S
RGB'de siyah stroke CMYK'da beyaz stroke atıyor. :S

Son düzenleme:

grafikeryesim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
photoshopla alakalı yaptığın bencede. dekope yapma aracına seçtiğinde solda yukarda (bende orda gözüküyo) feather ayarı var. onu sıfır yaparsan belki düzelir.ayrıca dekope yaptığın resmi tif kaydetme bence psd formatında kaydet...

BabyStopMe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
PSD TIFF farketmez ikisinde de stroke olayı oluyor. Pen aracı ile kesiyorum ben resimleri. Lasso ile değil. Father vermem gerekiyor çünkü kesme köşelerini yumşatıyor. :)
Ama şu var bazı resimlerde bu dediğim olmuyor. çoğunda oluyor.

grafikeryesim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pen aracıyla kesmeden denesene bi benim için. yine olucakmı merak ettim valla :)

grafikeryesim

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bi de şöyle dene, lasso ile kes father verme. transparan bi layer aç kestiğini ona alıp psd kaydet. ben hep böyle yapıyorum hiç sorun olmuyo quarka alırken

BabyStopMe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bi de şöyle dene, lasso ile kes father verme. transparan bi layer aç kestiğini ona alıp psd kaydet. ben hep böyle yapıyorum hiç sorun olmuyo quarka alırken

Her şekilde oluyor. ama bazı resimlerde olmuyor o çok ilgimi çekti :S
Mask Pro ile kestim yine aynı :D

SOz_K

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,
TIFF formatında kaydetseniz bile quark'ta hatasını göstermez, ancak pdf'e döndürdüğünüzde hataları görünür ve çoğu zaman tiff formatında kaydetmek çözüm gibi görünse de bahsettiğiniz problemin çıkma olasılığı söz konusudur. Benim izlediğim ve bu zamana kadar sorun yaşamadığım iki yöntem var. Sırasıyla...
I. YÖNTEM: (Uzun yöntem)
1. Resmi photoshopta pen aracıyla dekupe edip CTRL + enter ile seçili hale getirmek
2. Dekupe ettiğim resmi layer kısmına gelip çift tıklayarak kilidini kaldırmak (background otomatik olarak layer 1 oluyor zaten)
3. Path kısmına gelip Work Path'e çift tıklayarak Path 1 ismini vermek. (Path kısmında work path'de görünmüyorsa öncesinde make work path yapıyorum)
4. Clipping mask eklemek. (Çıkan pencere de değeri 0,5 ya da 1 olarak giriyorum)
5. Layer' a tekrar gelip CTRL+D ile seçili alanı yok etmek
6. Path'e tekrar gelerek Path üzerindeki resmi CTRL' e basılı olarak tutarak tekrar seçili hale getirmek
7. Yine Path'deyken CTRL+C ile kopyalamak
8. Layer'a gelip CTRL+V ile yapıştırmak (Layer 2 katmanı oluşuyor)
9. Resmin orjinali olan Layer 1 katmanını çöp kutusuna atmak
10. Resmi EPS olarak kaydetmek

II. YÖNTEM ( Daha pratik olanı)
1. Resmi pen aracı ile dekupe edip CTRL+Enter ile seçili hale getirmek
2. Inverse yani CTRL+I ile tersine seçim yapmak
3. DEL tuşuna basarak silmek (Sadece kullanacağımız dekupe edilmiş resim kalıyor)
4. Tekrar Inverse CTRL+I ile ilk pen aracıyla seçtiğimiz alana geri dönmek
5. Path'e gelip Clipping Path eklemek ( yine0,5 ya da 1 değerlerini giriyorum)
6. Resmi EPS olarak kaydetmek...

Quark'ta:
Dekupe ettğimiz ve EPS olarak kaydettiğimiz resmi resim alanı açıp CTRL+E ile çağırdıktan sonra CTRL+T ile item'ini auto item yapmak

Buradaki arkadaşların bilgi seviyelerini bilmediğim için belki ayrıntılı ve uzun, sıkıcı bir yazı olmuş olabilir ama bu tür işlemlerde problem yaşamamak için en garantili yol resmi EPS olarak kaydetmektir...

Son düzenleme:

BabyStopMe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sorun bu

35846807.jpg

eps olarak kaydettiğimde çok bozuk oluyor ve transparan olmuyor.
ctrl+m ile resim özelliklerinde clipping'de Alpha channel'i seçince Strokeyi siliyor ama keskin köşe kalıyor :S

SOz_K

🌱Yeni Üye🌱
EPS olarak kaydettiğinizde resim bozuluyor ise bu resmin çözünürlüğünden kaynaklanır. Quark'ta resmi ne kadar büyüttüğünüze bakabilir misiniz? Büyük ihtimal ben bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Böyle bir durumda photoshop' da resmin boyutunu yeniden düzenlerseniz ve tiff olarak kaydederseniz resmin bozulması ile ilgili problem hallolur. Ama bu arada dikkatimi çeken, zaten resmi dekupe ediyorsunuz transparan tiff olarak kaydetmenize gerek yok ki. Arka planda quark'a çağırdığınızda da resminiz yine dekupe. Kırmızı renk sizi yanıltmasın. Yalnız mutlaka clipping path ekleyip eps olarak kaydettikten sonra quark'ta auto item verirseniz hiç bir problem yaşamayacaksınız, eminim.

ozguryemen

🌱Yeni Üye🌱
grafikeryesim'im söylediği gibi

Photoshop'ta dekupe ettiğin yerleri ayrı bir layer yap PSD olarak kaydet
Resmi Quark'a aldıktan sonra Window menüsünde PSD İmport menüsünü açarak istediğin layer'i iptal ederek dene problem kalmaz.