canbay
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar sorunlarıma çözüm bulabildiğim ve de sorunu olanlara kolay bir şekilde yardım edebileceğim ve edebildiğim bir site olduğu için bu siteyi seviyorum :iloveyou: ... Gelelim benim sorunuma şimdi mesela freehand de daha önceden Türkçe karakterle yazılmış olan dosyayı açtığım zaman içindeki türkçe karakterleri görüyor fakatt şimdi yazdığım Türkçe karakteri görmüyor bu sorunu ancak şu şekilde giderebiliyorum daha önceden yaılımış olan Türkçe karakter yazıyı kopyalayıp şimdi yazacağım yazıya kopyalıyorum (ÖRNEĞİN DAHA ÖNCEDEN YAZILMIŞ OLAN ŞEYMA KELİMESİNDEKİ "Ş" HARFİNİ KOPYALAYIP ŞİMDİ YAZACAĞIM ŞERİFE KELİMESİNDEKİ "Ş" HARFİNİ BU ŞEKİLDE TEDARİK EDEBİLİYORUM) sadece bu şekilde halloluyor o eski Türkçe karakterle yazılmış dosyaları başka programlarda açmayı denediğimde İllustrator:görmüyor photoshop:görüyor indesign:görmüyor
NOT: 1.) Macbook kullanıyorum bununla alakalı olabilirmi bilmiyorum ama yine de söylim
2.) Arkadaşımın macbook unda aynı fontu gayet düzgün bir şekilde görüyor
3.) Bu sorunu sadece tek bir fontda yapmıyor başka fontlarda da yapıyor hatta aynen bu şekilde kullandığım başka bir fontu macbook kendiliğinden sildi.
Ne gibi bir hatadan yada bildediğim birşeyden dolayı böyle saçma sorunlar yaşıyor olabilirim
NOT: 1.) Macbook kullanıyorum bununla alakalı olabilirmi bilmiyorum ama yine de söylim
2.) Arkadaşımın macbook unda aynı fontu gayet düzgün bir şekilde görüyor
3.) Bu sorunu sadece tek bir fontda yapmıyor başka fontlarda da yapıyor hatta aynen bu şekilde kullandığım başka bir fontu macbook kendiliğinden sildi.
Ne gibi bir hatadan yada bildediğim birşeyden dolayı böyle saçma sorunlar yaşıyor olabilirim
2
3