Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türk Bayrağı Tasarımı Yapalım

mash

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Slm lar,
Arkadaşlar nette flag diye bir arama yaptım geçen gün.
Sadece can sıkıntısından yapılmış yeni bir airbrush çalışması için aklıma bi şeyler gelsin diye....

Ancak gördümki;
Özellikle amerikalılar, ,ingilizler ve avrupadan bir sürü grafiker kendi bayrakları ile ilgili inanılmaz eserler ortaya koymuşlar....

Bizim bayrağımızla ilgili bir kaç acemi kişinin yaptığı 2-3 resmi biraraya getirmek dışında şöyle "evet abi" diyebileceğim bir çalışmaya ben rastlamadım ( belki paylaşılmamıştır bilemiyorum ).

Ben kendi hesabıma derimki; bir yarışmada bu konuda yapılmalı.

Hatta bu başlık altında eserlerimizi paylaşabilirzde....

Teşekkürler...

Benzer konular

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
Türk bayrağını şekilden şekilemi sokmamızı istiyorsunuz anlamadım ben ?

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Hayır crazy arkadaşın anlattığı aslında baya mantıklı ama kendini ifade edememiş :)
Anlatmaya çalıştığı bayrağımızı şekilden şekle sokmak değil; bayrağımızdan kolaj yapmak...
Aslında olabilir gibi ama şunu unutmamak lazım; bizim kadar vatanına, bayrağına saygılı millet bulmak zordur.
Amerika ' da farkındaysanız; kendi bayraklarını heryerde çekinmeden kullanır.Bikinilerde bile... :S
Ama bizde kesinlikle yasaktır vede olması gerekende budur bence...
Yani biraz tehlikeli bir konu olduğu ve bayrağımızın kutsallığından dolayı kimse kolay kolay cesaret edipte bir şeyler yapamamış olabilir...
Ama belirli kurallar çerçevesinde; denenebilir...
Saygılar

insidethefire

🌟Usta Tasarımcı🌟
Hayır crazy arkadaşın anlattığı aslında baya mantıklı ama kendini ifade edememiş :)
Anlatmaya çalıştığı bayrağımızı şekilden şekle sokmak değil; bayrağımızdan kolaj yapmak...
Aslında olabilir gibi ama şunu unutmamak lazım; bizim kadar vatanına, bayrağına saygılı millet bulmak zordur.
Amerika ' da farkındaysanız; kendi bayraklarını heryerde çekinmeden kullanır.Bikinilerde bile... :S
Yani biraz tehlikeli bir konu olduğu ve bayrağımızın kutsallığından dolayı kimse kolay kolay cesaret edipte bir şeyler yapamamış olabilir...
Saygılar

bu açıklamandan dolayı kutlarım, :smile: evt dediğin gibi kurallar çerçevesinde yapılabilir

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
turk_bayraklari_10_tekstilportal.com.jpg

Bi çok güzel duvar kağıtları yaparız bayrağımızdan

MstDrsn

🌱Yeni Üye🌱
Saygılar

Hukuka ilgili biri olarak bir açıklama yapayım dedim TCK'na göre bayrak

Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.

Hiçbir siyasi parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.

Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.

Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.

Bunlar zaten bizim örf adetlerimze,düşünce bayrak kutsallığı ve yüceliği anlayışımız dahilinde konulmuş kurallardır.Yani bunlara uymamız durumunda çalışmalar ve kolajlar yapılabilir. :angel: :wink: