Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türk Bayraklı Kartvizit

almilareklam

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar kırmızı zeminli ve üstünde ay yıldız olan bir kartvizit yapacam ama ilk defa olacak. Ölçüler nelerdir ? resmi ne diye kaydediyoruz ? bilgi verirmisiniz

bhfo38

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sanırsam yaptıraağınız yere göe değşiyor ölçüler .ben genelde bir yerde bastıyorum kartvizitleri oranına ölçüsü 5,1x8,4... .corelde yapıyorsanız çalışmayı orel oarakta atbilirsiniz ,jpeg,tiff,psd bunlar uyar

hsyngl

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tiff olarak 300 dpi 8.4 x 5.2 kaydetmeni tavsiye ederim ve ben olsam bayrağımızı kartvizitte kullanmazdım adamlar alıp nerelerine koyacaklar o kartviziti kim bilir

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
tiff olarak 300 dpi 8.4 x 5.2 kaydetmeni tavsiye ederim ve ben olsam bayrağımızı kartvizitte kullanmazdım adamlar alıp nerelerine koyacaklar o kartviziti kim bilir

Ben olsam tiff olarak göndermezdim. tiff bir resim formatıdır ve resimlerde pixellerden oluşur, tiff olarak kaydedip baskı aldığınızda baskıda kırılmalar olacaktır.
Heleki kartvizit gibi küçük işlerde bu kırılma daha belirgin olur, o yüzden ben vektörel formatlarda gönderiyorum, pdf gibi.

hsyngl

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben olsam tiff olarak göndermezdim. tiff bir resim formatıdır ve resimlerde pixellerden oluşur, tiff olarak kaydedip baskı aldığınızda baskıda kırılmalar olacaktır.
Heleki kartvizit gibi küçük işlerde bu kırılma daha belirgin olur, o yüzden ben vektörel formatlarda gönderiyorum, pdf gibi.

haklısın eğer kendi bünyenizde işi basacaksanız en iyisi tabiki vektöreldir
ama genelde kartvizitleri türmatsana verdiğimiz için çok sıkıntıyla karşılaşıyoruz bu sebeple tiff olarak gönderiyorum ve vektörelden tiffe 300 dpi olarak kaydedince netliğinde şuana kadar bir sorun ile karşılaşmadım

Hugareva

♾️Grafik Gurusu♾️
haklısın eğer kendi bünyenizde işi basacaksanız en iyisi tabiki vektöreldir
ama genelde kartvizitleri türmatsana verdiğimiz için çok sıkıntıyla karşılaşıyoruz bu sebeple tiff olarak gönderiyorum ve vektörelden tiffe 300 dpi olarak kaydedince netliğinde şuana kadar bir sorun ile karşılaşmadım

Şimdi anlıyorum ben pdf olarak gönderdikçe matbaacımın neden ısrarla tiff istediğini . Ama ben ısrarla pdf olarak bastırtıyorum :smile:

Bende ilk başlarda farketmiyordum ancak sonradan farketmeye başladım ve tonerli siyah beyaz yazıcıda bile tiff ile pdf arasında çok fark var, pdf de yazılar çok keskin olur, çünkü çizgidir.

hsyngl

🏅Acemi Tasarımcı🏅
zaten baskıyı noktalar oluşturduğu için sorun teşkil etmez dilim çok yandı pdf veya fh ai olarak iş göndermekten türmatsana o yüzden tiff de ısrarcıyım ama ctp ye iş attığımda tabiki vektörel yollarım
birde katalog dergi hazırladığımda ilk önce photoshopta gelen fotoların aktüel pikseline bakarım (cmd 1) orada görünen netlik baskıda çıkacak olan netlik olduğu için içim rahat işi yollayabiliyorum