Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Albümü

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
20 Ağu 2008
Mesajlar
540
Tepkime puanı
18
Yaş
42
Web sitesi
www.sanatolsun.com
Yaşadığımız ili, gelenek ve göreneklerini kısaca 2 -3 resimle , ilimize ait her şeyi burada paylaşalım arkadaşlar, yaşadığınız şehirin neyi meşhur, (yemek,yer,) vs. o ilin bilinen gezi alanlarını bu konuda resimlerle paylaşalım, kısaca Türkiye albümü olsun !

Not : Yemek tarifi vermeyelim... :)

Ben Başlim İSTANBUL,


GALATA KULESİ...

Kule 1349'da Cenovalılarca Galata'yı çevreleyen surların başkulesi olarak inşa edilmiştir. Yapılışı hakkında çeşitli söylentiler vardır. Başlangıçta isa Kulesi olarak adlandırılan kule, Osmanlılar döneminde zindan ve gözlemevi olarak kullanılmıştır. Yangın ve fırtınalardan sonra sık sık restore edilen bina, son olarak 1964'de onarım görmüş ve 1967'de yeniden kullanıma açımıştır. Galata semti, her gün yeniden keşfedilmeyi, yapraklarının daha sık karıştırılmasını bekleyen bir tarih kitabı gibidir.

Halic’in, tarihi İstanbul’un, Boğaziçi girişinin ve Asya yakasının benzersiz manzarası en muhteşem şekilde Galata Kulesinden görülür. Limanı ve şehri gözetlemek gayesi ile kurulan kule değişik amaçlarda asırlarca kullanıldıktan sonra, günümüzde de orijinaldeki gibi, manzarayı seyretme işi görmektedir. Asansör ile çıkılan kulenin üst iki katı restaurant ve gece kulübü olarak organize edilmiştir.

galatakulesi1dv2.jpg


İstanbul için gelenek ve göreneklerini diğer yerlerin, geçmişlerni, diğer istanbulda yaşayan insanlara bırakıyorum, diğer şehirlerde yaşayan arkadaşlarda kendi yaşadıkları şehirleri bizlere anlatırsa çok iyi olurmu ki ? :)
 

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
20 Ağu 2008
Mesajlar
540
Tepkime puanı
18
Yaş
42
Web sitesi
www.sanatolsun.com
Side-Antalya.jpg

Anlatmaya gerek yok...Antalya

nasıl gerek yok efoje, :) ben o ortadaki kara delik gibi yapının ne olduğunu merak ettim şuan orası nedir, stadyummu, tiyatromu, antalya kemere yakınmı orası, antalyanın neyi meşhur, antalyanın en kalabalık caddesi neresi, :emo1: antalyada bir yerde mağralar vardı , o mağralar hangi ilçede, kuru şelaleler nerede paylaşımın için tşk ederim
 

seytan_crn

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
156
Tepkime puanı
5
gece_gyal__1.png

İzmiR * Göztepe/GüzeLyaLı
Semtin 1950'li yıllarda değişen çehresine inat;1925 yılında bir güneş doğuyor ki hiç sönmüyor.Göztepe,bir futbol takımına isim olunca,ışıltısı ilçe sınırlarını aşıyor.Taraftar tek bir vücut olup,"Göz Göz"diye çağlıyor.1971-72 sezonunda,UEFA'da yarı finale kadar yükselen ilk Türk takımı olunca Göztepe,bu aşk daha da büyüyor.
Caddelerinde,sokaklarında boydan boya "Göztepe"yazılı duvarların geçit oluşturması boşuna değil.Bu aşk çok büyük.
Aynı zamanda Mithatpaşa Caddesinden, Üçkuyular da İnönü Caddesinin birleşimine kadar uzanan bu semtte çeşitli mağazalar yer almakdadır.Yol boyunca cafeleri görmek mümkün. Genci yaşlısı burada çay sefasını çevrenin tüm güzelliğiyle tadıyorlar. Askeriyeye ait Hava hastanesi ve bir çok lojmanda Güzelyalı mevkiinde yer almakdadır.
alıntıdır*
 

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
12 Haz 2008
Mesajlar
1,371
Tepkime puanı
45
kars_kalesi.jpg

Kars Doğu Anadolu da ülkemizin en doğusundaki ve aynı zamanda karasal iklim dolayısıyla da en soğuk illerinden birisidir. Ancak mekanın bu olumsuzluğu ilin sanayii gelişmesinde nispeten olumsuz olmuş olsa da il turizm potansiyeli açısından bölgenin başlıca illerinden birisidir.

İl ülkemizin başlıca kış turizm merkezinden birisidir ve yapılacak yatırımlarla bu alanda daha da gelişebilir.Bunun yanı sıra kültür turizmi açısından da tarihin çok eski devirlerine uzanan antik kalıntıları ve ören yerleri ile önde gelen kültür turizmi açısından da Yontma Taş Çağından itibaren kesintisiz bir yerleşime sahne olan kent önde gelen kültür turizm merkezlerindendir.İlin inanç turizmindeki potensiyeli de dikkat çekicidir.Selçukluların M.S.1064 yılında Anadolu''ya ilk girişlerinde Anı Ören yerinde yaptıkları camiler, erken dönem Hıristiyan kiliseleri bu potansiyelin bir göstergesidir.İl bozulmamış doğasıyla da eko turizm ve spor turizmi açısından kullanılmayı bekleyen önemli bir potansiyele sahiptir.

Kars şehrinin adı bir Türk boyu olan Karsaklar''dan gelmektedir.M.Ö.130-127 yıllarında Kafkasyadan gelerek Kars çevresine yerleşen Karsaklar ilimize bu adı vermişlerdir.Bu durumda Kars en eski Türkçe il adı ünvanını kazanmıştır.Arkeolojik çalışmalarda bölgenin Yontma Taş Devrinden (M.Ö.13000-10000) itibaren kesintisiz iskan gördüğü anlaşılmıştır. Bölgede Hurriler, Urartular, İskitler, Parthlar, Sasaniler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Gürcüler, Akkoyunlular, Karakoyunlular, Osmanlılar hakimiyet kurmuşlardır.Bu medeniyetlerin izlerini günümüzde Kars merkezde Anı Ören yerinde ve ilçelerimizde ayakta kalmış taşınmaz kültür varlıklarında görmekteyiz.
 
Üst