Sevgili hemşehrim Onur Karadağlı,
sorularını oldukça" geç farkettim ama yine de yazayım.
ilk itirazın sanırım maclerdeki klavye ve mouse fiyatları ile ilgili, açıkçası kalite açısından mac klavyesine eş değer bir klavye nerdeyse aynı fiyatta olacaktır. yine de eğer ben bi klavyeye 110 lira vermek istemiyorum diyorsan, herhangi bir usb klavyeyi macosX kullanan herhangi bir mac'e takabilirsin, Bağlantı tamamlandığında bir arayüz çıkar ve mac gibi mi kullanacaksın pc gibi mi diye sorar? mac dersen alt tuşunu elma olarak farzeder... ayrıca 60 lira civarında macle 1e1 uyumlu , ve aynı dizilem sahip, imitasyon klavye ve mouse setleri bilkomlarda satılmaktadır. Ayrıca yeni çıkan "multitouch mouse" fiyatının çok üzerinde bir teknoloji sunmakta...
sonra gelelim zaman aşımı olayına, bu gün istanbulda adı az da olsa duyulmuş hangi reklam ajansına girersen gir, G4 lerin tasarımcılar tarafından harıl harıl kullanıldığını görebilirsin. Hürriyet binasında sayfa sekreterlerinin G3 ler ile gazete dizdiklerine de şahit olabilirsin... burada sana 6 yıldan değil en aşağı 10 yıldan bahsediyorum
evet elbette o makinalar render yapamaz fifa oynatamaz, ama ilan, gazete, bir çok PS uygulaması vb. masaüstü yayıncılık ile ilgili işleri kendinden 3-4 yaş büyük pc lerden çok daha stabil ve hızlı yapmaktadırlar...
zaten 3D işler yapacaksan, alacağın mac 12000 lira civarına geliyor, 8 çekirdek, özel ekran kartı falan filan... pixarda falan kullanılan en standart makina... başka bir klasman yani
umarım aydınlatıcı olmuştur.