Sanırım biraz geç kaldım ama kavlimce ben de biraz bilgi aktarmaya çalışayım.
Dx5 kafa dediğiniz tek bir kafadır ve 8 kanaldan oluşur. ve her bölümünde 180 noozle vardır.
Bu makineler pazarlanırken 8 renk olarak söylenir ama bu bir kelime oyunudur işin gerçeği ( distribütör firma olarak biz buna başvurmuyoruz ) Hayır efendim bu makinelerin tamamı 5 renktir aslında . Yani CMYK+4W veya sizin isteğinize bağlı olarak iki light renk daha eklenir ve beyaz sayısı düşürülür.
Beyaz sayısının düşmesi demek dark zeminlerde makinenizi yoracağınız anlamına gelir , onun için CMYK + 4W ı tavsiye derim size.
Kendi sattığım makine dahil hiç bir Uv makine cam yüzeyde süper bir sonuç vermez, veremez. Primer yapmak gibi bir zorunluluğunuz var herşeyden önce ki boya tutunabilsin. Primer camın saydamlığını etkiler.
Yapacağınız baskıda küçük bir darbeye bağlı olarak ufak bir çentik açıldığında tüm boya o zedeli yerden kalıp gibi atmaya başlar. Bunun için Türkiye de kurumsallığını sağlamış hangi satıcı firmayla görüşürseniz görüşün, cam yüzeye baskıyı nazlanarak yapacaktır ( biz dahil)
Aynı zamanda bir cam yüzeye ha Uv ile baskı yapmışsınız , ha camın arkasıan bir kağıt yapıştırmışsınız . Aynı şey.
Çünkü Uv baskılar kapatıcı olduğundan camın saydam özelliğini yok eder. İlla cam derseniz size Eco Solvent Flatbed leri tavsiye ederim.
Evet Uv ler her zemine baskı yapar, genel anlamda bu doğrudur. Ama ilk önce ne yapacağınıza karar verip makine tercihinizi o yönde kullanmanızı tavsiye ederim. İşin içinde cam ağırlıklıysa Eco Solvent, cam yoksa Uv, sadece plastikse materyalleriniz özel plastik mürekkebi kullanarak bir Eco makineyle uv den daha mukavemetli baskılar yapmanızda mümkündür ( siyah zemien baskı yapamazsınız ve kabartma baskı yapamazsınız )
Özetle bulaşık makinesinde çamaşır, çamaşır makinesinde bulaşık yıkanmaz. İlk önce karar vermek gerekir.
Bir de alacağınız makinenin ülkemizde kurumsal bir temsilcisi yoksa makine elinize ulaştığında kutudan kısa boylu ve çekik gözlü bir adamın çıkıp çıkmadığına dikkat edin, eğer çıkmıyorsa başınıza iş alırsınız..
Saygılar..