Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

uv flatbed baski makinasi

mansurer

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar mobilya ve cam icin uv makina almak istiyorum tabi fiyatindan oturu cinden alacagim. cinde adamimizda var sorun yok. makina firmasiyla da gorustuk butun ozelliklerini konustuk benim kafama takilan tek sorun, turkiyede arastirdigim butun makinalar 4-6-8-10-12 kafa diye yaziyor benim konustugum firmadaki makina 2 kafa bunun artisi eksisi nedir ? birde gene turkiyedeki makinalar cmyk lm ly ve white (bazilarinda x2 ) yaziyor benim makinada sadece cmyk white bunlari bana yorumlayabilirmisiniz? bunun harici 1440 dpi epson dx5 kafa.

janjan41

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.olbiaprinter.com
sevgili mansurer yazdıklarından makine konusunda bir bilgiye sahip olmadığın belli şimdi gelelim sorularına
1- türkiyede araştırdığım dediğin 4/6/8/10/12 kafa uv makinelerin çogu KONİCA MİNOLTA 14yada6pl kafadır her renk için 1 kafa kullanılır örneğin cmyk+lc+lm+white 7 kafalı bir makinedir.
2- Senin alacağım dediğin çin malı makine ise 2 kafa epson dx5 kafadır her kafa 8 kanaldır ve her renk için 2 kanal kullanılır (beyaz için 8 kanal) burada 1. kafa cmyk 2. kafa ise beyaz çalışır bu makinelerde şimdilik lc-lm ve vernik kullanılmıyor.
3- İkisininde birbirine göre üstünlükleri vardır epson kafalı makineler konicalara göre daha uygun fiyatlıdır ancak nevarki epson uv makine türkiyede yok denecek kadar az olduğu için boya sıkıntısı bulunmaktadır.

Bu kadar bilgiye nerden sahipsin diosan bende kocaelide epson uv kullanan bir kullanıcı ve satıcıyım şuana kadar 4 makine sattık

uv türkiye için yeni bir teknoloji bu yüzden iyi araştırmanı tavsiye ederim alıcan makinenin türkiyede disribitörü olmasına dikkat et

Ayrıca cama ve parlak mobilyalara uv boya tutmuyo bunun için önceden primer atman gerekiyor

Yeni makinen şimdiden hayırlı olsun dileğiyle bol kazanclar

tekniker22

🌱Yeni Üye🌱
Ayrıca cama ve parlak mobilyalara uv boya tutmuyo bunun için önceden primer atman gerekiyor
janjan 41 uv boya tutmuyor derken?
bizim vutek çok güzel baskı kalitesi çıkarıyor.cama,tahtaya her türlü sert zemine çokta güzel baskı yapıyor.kalibrasyonuda gayet güzel.sert zeminle işi olacak arkadaşlar bana ulaşabilirler.yardımcı oluruz ;)

janjan41

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.olbiaprinter.com
30 gün önce çindeydim ve fuarda gezdiğim bütün uv makineler cama baskı yapıyordu çokta süper tutuyordu ancak sorduğumda cama primer uygulandığını söylediler

bende de epson dx5 uv var fakat primer atmadan cama malesef tutmuyor.Ancak silikonlu cam dedikleri bir çeşit var anladığım kdarı ile cam yüzeyinde silikonumsu bir kaplama mevcut ona çok güzel tutuyor kazımayla bile çıkmıyor.

Vutek - Drust - Agfa ... vb makineler için bi şey diyemem bunlar bu sektörün babaları dolayısıyla çoğu şeyi aşmışlardır. Dolayısıyla bu cam işinide aşmış olabilirler.

mehmetcenk

🌱Yeni Üye🌱
istanbul içi pvc ye uv baskı

istanbul içinde pvc zemıne uv baskı yaptırmak ıstıyoruz.

baskı yapılıcak malzeme 30cm x 60 cm ebadında ve 2 cm yukseklıgındedır

brotherjet

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.brotherjetturkey.com
Sanırım biraz geç kaldım ama kavlimce ben de biraz bilgi aktarmaya çalışayım.

Dx5 kafa dediğiniz tek bir kafadır ve 8 kanaldan oluşur. ve her bölümünde 180 noozle vardır.
Bu makineler pazarlanırken 8 renk olarak söylenir ama bu bir kelime oyunudur işin gerçeği ( distribütör firma olarak biz buna başvurmuyoruz ) Hayır efendim bu makinelerin tamamı 5 renktir aslında . Yani CMYK+4W veya sizin isteğinize bağlı olarak iki light renk daha eklenir ve beyaz sayısı düşürülür.
Beyaz sayısının düşmesi demek dark zeminlerde makinenizi yoracağınız anlamına gelir , onun için CMYK + 4W ı tavsiye derim size.

Kendi sattığım makine dahil hiç bir Uv makine cam yüzeyde süper bir sonuç vermez, veremez. Primer yapmak gibi bir zorunluluğunuz var herşeyden önce ki boya tutunabilsin. Primer camın saydamlığını etkiler.
Yapacağınız baskıda küçük bir darbeye bağlı olarak ufak bir çentik açıldığında tüm boya o zedeli yerden kalıp gibi atmaya başlar. Bunun için Türkiye de kurumsallığını sağlamış hangi satıcı firmayla görüşürseniz görüşün, cam yüzeye baskıyı nazlanarak yapacaktır ( biz dahil)
Aynı zamanda bir cam yüzeye ha Uv ile baskı yapmışsınız , ha camın arkasıan bir kağıt yapıştırmışsınız . Aynı şey.
Çünkü Uv baskılar kapatıcı olduğundan camın saydam özelliğini yok eder. İlla cam derseniz size Eco Solvent Flatbed leri tavsiye ederim.

Evet Uv ler her zemine baskı yapar, genel anlamda bu doğrudur. Ama ilk önce ne yapacağınıza karar verip makine tercihinizi o yönde kullanmanızı tavsiye ederim. İşin içinde cam ağırlıklıysa Eco Solvent, cam yoksa Uv, sadece plastikse materyalleriniz özel plastik mürekkebi kullanarak bir Eco makineyle uv den daha mukavemetli baskılar yapmanızda mümkündür ( siyah zemien baskı yapamazsınız ve kabartma baskı yapamazsınız )

Özetle bulaşık makinesinde çamaşır, çamaşır makinesinde bulaşık yıkanmaz. İlk önce karar vermek gerekir.

Bir de alacağınız makinenin ülkemizde kurumsal bir temsilcisi yoksa makine elinize ulaştığında kutudan kısa boylu ve çekik gözlü bir adamın çıkıp çıkmadığına dikkat edin, eğer çıkmıyorsa başınıza iş alırsınız..

Saygılar..