Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

UVEY'S 2000 İSTANBUL logo

ecemmdenizz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar UVEY'S 2000 İSTANBUL gömlek firması için yaptığım logo çalışmaları
yorumlarınıza sunuyorum

logoalimalaris.jpg

logoalimalari2.jpg

Benzer konular

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑
bence font seçimlerinize dikkat etmelisiniz ayrıca bu kadar ayrıntıya gerek yok diye düşünüyorum daha akılda kalıcı ve göz doyuran sade çalışmalar çıkarırsanız daha iyi sonuç elde edebilirisiniz...

aynur.ry

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
9. güzel olmuş emeğine sağlık..

ecemmdenizz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim lakin ben bir çalışmada okeylerim diye baktım lakin müşteri zorluk çıkardı osmanlı motifi dedi aslana kaplana hayvan figurlerine getirdi bir müşterimiz var xxxx firması onun logosunda hayvan figurnu beğenmesi üzerine bu kadar logo ortaya cıktı

viranem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tura-media.com
Benim hosuma giden 15 numara oldu.
Aslanli logolar filan bana genellikle Almanya'da kullanilan logolari hatirlatti.
Istanbul olunca biraz da oryantal, biraz daha klasik olabilir.
Ayrica font seciminde biraz daha sade olani secilebilirdi.
Hele ki logo bazi yerlerde cok ufak bir sekilde kullanildigi icin, daha net olmasi lazim.

Yine de güzel calismalar. Tebrikler.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ben 9. diyorum.
Emeğine sağlık
saygılar

ecemmdenizz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yorumlarınız için sağolun arkadaşlar
müşteri 13. logoyu secti

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
ben birşeyi çok merak ettim.
17 alternatifin hepsinizde müşteriye sundunuz mu?

ecemmdenizz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet sundum aslında ben 12 tane yapmıştım müşteri ne istediğini bilmiyor sonra
bizim bi müşterinin logosunu görmüş hayvan figurlu onun için bu kadar alternatif ortaya cıktı

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Kullanmış olduğunuz "hayvan figürleri" size mi ait? Yoksa başka bir yerden alınarak mı kullanıldı?

ecemmdenizz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bana ait değil
başka yerden alıp kullandım neden srodunuz

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet sundum aslında ben 12 tane yapmıştım müşteri ne istediğini bilmiyor sonra
bizim bi müşterinin logosunu görmüş hayvan figurlu onun için bu kadar alternatif ortaya cıktı

bana ait değil

vallaha ne diyeyim size. 2 sorunun cevabında kısacası siz 17 değil 117 logoda yapsanız aynı yerinizde ne yazıkki sayıcaksınız...
Gerçekten prof. grafikerlik kriterlerini öğrenmelisiniz.
Bol şanslar

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
bana ait değil

Peki kurumsal olan "logo" kriterleri nelerdir biliyormusunuz? Şu anda bu o figürleri eğer ben çizmiş olsaydım hem siz hem de firma mahkemeliktik. Çünkü benim olan bir şeyi başkası bedelini ödemeden kullanamaz. Sizin olan bir şey için de aynı durum söz konusudur.

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sayın Volkan düşüncelerine aynen katılmakla beraber; bir eksiğini dile getirmek istiyorum.Yanlış hatırlamıyorsam;Görünüş, tarz,tavır v.b. gibi itibariyle aynı olan tasarımlarda,ne olursa olsun en az 9 fark varsa sana dava açamazlar!!Yani bir şeyi esinlendim bahanesiyle kullanacaksan, onun 9 unsurunu değiştirip kullanabilirsin,ozaman suçlu olmuyorsun yani yargılanamazsın.Ve ne yazıkki günümüzde buna çok sık rastlamaktayız.Deneyin.markete gidin dikkat edin reyonlara,aynı tarz ürünlerde,genelde hep aynı tasarımı,ufak tefek farklarla görürüsünüz.Hatta benim bir arkadaşımın başına geleni anlatayım:
Bir ara 'Eti Browni' paketini gönderen belirli sayıdaki kişilere hediye veriyordu.Benim akıllı arkadaşım bakkaldan dikkat etmeden 'Ülker Browni' alıp bize geldi.Bana beraber gönderelim dedi.Yaşadığımız dumurluğu anlatamam. :rofl: Tasarımlar tamamen aynı olduğu için, "Ülker" markalı paketi "Eti" sanmıştı. :wink:O derece yani.
Büyük firmalar bile bunu yapıyorsa (ki bu bilinç altını etkilemek için yapılan bir ticaret oyunudur.Benden iyi bilirsin) yeni grafikerler yada küçük firmalar nasıl yapmasın.Onlarıda pek yargılamamak gerek.Ama sonuçta böyle olunca senin gibi yetenekli insanların farkı ortaya çıkıyor.Portfolyolarına girip baksın ecemmdenizz,acaba başka yerden alıntı yada kendi içinde bile birbirine benzeyen çalışmalar bulabilecek mi?
Saygılar

sercansarigul

🌟Usta Tasarımcı🌟
Logoların renkleri çok cansız içimi bayılttı.ama sercan arkadaşım peki içlerinden hangısı guzel dersen 6 derım başka birşey demem ''V'' halfıne benzettiğin karakter gömlek biçimine benzemiş yazı karakteri içinde sert kesitli karakter kullan renklerinlede oyna :D Kolay Gelsin!..

ecemmdenizz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba arkadaşlar
yorumlarızını
okudum lakin bende biliyorum lbir tasarımcının tasarımı kullanılmaz suçtur ve mahkemelik bile olunduğunu lakin logoyu yani tasarımı birebir kullanmadım bide bu sözleriniz üzerine toplam 15 fork uyguladım nerdeyse
g-ecgklr arkadaşıma katılıyorum her tasarımcı yani %60lık bir oranla birşeylerden görerek değiştirrek kullanıyor
birde bunu bu figuru kullanmam tamamem müşteinin isteği lakin değişiklik yapılmıştır birebir değildir

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
8 ve 9. çalışmalar güzel ama yazı fontları olmamış:S

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet esinlenme vardır. Lakin esinlenmeyi farklı algılıyorsunuz. Bu dediğiniz gibi 9 fark / 3 benzerlik bunlar biraz işin kılıfı.

Şimdi bir durun düşünün. Adınızın hırsızlık bile yapmadığınız halde gazetelerde görünmesi hoşunuza gider mi?

Açıkçası benim gitmez.

Hangi tasarımcı kendine ait olmayan bir şeyle gurur duyabilir? Özgün tasarımlar çıkartamayan insanlar elbette bunları bilemezler.

Ben haz alıyorum. Sizler alıyormusunuz? Eğer 9 fark kuralına dikkat ederek aldığınız hazzı benimkisi ile karşılaştırıyorsanız bir olmadığını bilmenizi isterim.

Gurur duyabileceğiniz tasarımlar üretmeniz dileği ile.

İyi "tasarımlar" dilerim.

Saygılarımla.

Bu arada bir ek yapayım. O dediğiniz bir bulmaca türüdür. Aradaki 9 farkı bulun buzdolabını kapın... :D

mavisular

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba
İsmim Zuhal size ulaşamıyorum özelden de mesaj gönderemiyorum yanıtlarsanız sevnirim