Sayın Volkan düşüncelerine aynen katılmakla beraber; bir eksiğini dile getirmek istiyorum.Yanlış hatırlamıyorsam;Görünüş, tarz,tavır v.b. gibi itibariyle aynı olan tasarımlarda,ne olursa olsun en az 9 fark varsa sana dava açamazlar!!Yani bir şeyi esinlendim bahanesiyle kullanacaksan, onun 9 unsurunu değiştirip kullanabilirsin,ozaman suçlu olmuyorsun yani yargılanamazsın.Ve ne yazıkki günümüzde buna çok sık rastlamaktayız.Deneyin.markete gidin dikkat edin reyonlara,aynı tarz ürünlerde,genelde hep aynı tasarımı,ufak tefek farklarla görürüsünüz.Hatta benim bir arkadaşımın başına geleni anlatayım:
Bir ara 'Eti Browni' paketini gönderen belirli sayıdaki kişilere hediye veriyordu.Benim akıllı arkadaşım bakkaldan dikkat etmeden 'Ülker Browni' alıp bize geldi.Bana beraber gönderelim dedi.Yaşadığımız dumurluğu anlatamam. :rofl: Tasarımlar tamamen aynı olduğu için, "Ülker" markalı paketi "Eti" sanmıştı. :wink:O derece yani.
Büyük firmalar bile bunu yapıyorsa (ki bu bilinç altını etkilemek için yapılan bir ticaret oyunudur.Benden iyi bilirsin) yeni grafikerler yada küçük firmalar nasıl yapmasın.Onlarıda pek yargılamamak gerek.Ama sonuçta böyle olunca senin gibi yetenekli insanların farkı ortaya çıkıyor.Portfolyolarına girip baksın ecemmdenizz,acaba başka yerden alıntı yada kendi içinde bile birbirine benzeyen çalışmalar bulabilecek mi?
Saygılar