koltuklar çok güzel olmuş ama dier textures ların biraz kötü sanki kitaplıktaki materyallarin mesela daha yüksek imagesler kullansan daha iyi olurdu sanırım yine poster ve camdan görünen ormanda aynı şekilde kaliteyi etkilemiş
v-ray ı normal program gibi yükleyebilirsiniz. YÜkledikten sonra Render Menüsüne ulaşın, Common panelinin en altındaki Assign Renderer menüsünü açın. Render motoru olarak Vray'ı seçin. Save as defaults butonuna tıkladığınızda render motoru olarak v-ray kullanılacaktır. İnternette tutorial sitelerinde v-ray ile ilgili bölümler bulabilirsiniz. Elimde v-ray ingilizce anlatım videoları var. İsterseniz upload edebilirim...
Allah razı olsun ne diyeyim
teşekkürlersizlere 3d alanında gelişmiş bir kaç site önerebilirim; 3D, 3Dsmax dersleri, 3D studio max, Vray dersleri, Autocad dersleri, Maya 3D, 3dmax, Compositing, Lightwave 3D, XSI, Photoshop, Zbrush 3D dersleri, Dersvar Ucretsiz Ders Portali, Cg-Türk • Anasayfası
önerilerini okudum uygulayacağım saol arkadaşım...vray-ı hemen öğrenmek yerine ilk önce defaul scanline render motorunu ve material yapısını inceleyin derim
çünkü vray hem kendi render motoru hem kendi material yapısı hemde kendi ışıklarını getiriyor. Yani normalde standart olarak kullandığınız çoğu menüyü kullanmıyorsunuz.
basit ve hızlı çözümler için vray tamam.
ama ileriye dönük detaylı calışmalarınız için, ilk önce default render sonra vray render öğrenmelisiniz bence.
teşekkür ederim...arkadaşlar v-ray ı ne kadar biliyom desenizde v-ray deneme yanılma ile anlaşılabilecek bir konudur zaten ayarları 3 aşağı 5 yukarı aynıdır ama v-rayı öğrenmeden önce ısıkları ve cameraları öğrenmeni tavsiye ederim zira bunları bilmeden v-raya geçersen yanılırsın pek istediğine ulaşamazsın v-rayda şu yok bi çalışmada yaptığın ayar diğer çalışmada kötü görükür o yüzden hep farklı şeyleri denemen gerekir
v-rayda yaptığım bi çalışma örneği buda
![]()
Elimde vray material ayarları için 40 sayfalık bir PDF var.
Upload ettim eminim işinize yarayacaktır.
Download
Rapidshare üyeliği olmayan msn'den de ulaşabilir bana dosya boyutu çok değil öyle de gönderebilirim.
iyi geceler.