Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

v-ray

djibril14

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar max kullanıyorum fakat v-ray yğkleyemedm nasıl yapabilirim

Benzer konular

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
her max sürümü için farklı vray sürümleri vardır. yani bir sürümde çalışan, diğer sürümde çalışmayabilir. yüklediğiniz vray sürümü max sürümü ile uyumlu mu?

djibril14

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benimki max 2009 vrayi yüklettim şimdide ayarları lazım render setup ayarları çok uğraştımama gerçek görüntü alamıyorum

orhanyılmaz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bunu hazır ayarlarla yapmak imkanız! ne çiziyorsan ona göre internet ortamından derslere bakmalısın, örnek olarak dış mekan renderı almak istiyorsan: dış mekan dersleri takip etmelisin, iç mekanda ayni mantıkla hareket etmen gerekli.. vray ayarları şu veya bu demek yanlış olur,koca bir pluginden bahsediliyor!!

djibril14

🏅Acemi Tasarımcı🏅
FvmeR.png

ben max e daha yeni başladım bu da vrayle aldığım ilk render nasıl daha iyi sonuç ve gerçekçi bi görünüm elde ederim yardımcı olurmusunz

djibril14

🏅Acemi Tasarımcı🏅
?

aldığım ilk render nasıl gerçekci görüntü elde edrim yardımcı olurmusunz

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
orhan arkadaş gerekli cevabı vermiş zaten ama tekrar söyleyeyim ben de; vray render ayarları her ortam, her saat, her hava durumu için değişebilir. yani fotoğraf gibi düşünün, akşam saat 20'de oturma odasında çektiğiniz bir foto ile, gündüz saat 12'de güneş altında deniz kenarında çektiğiniz foto aynı mı?

ya da stüdyoda iki-üç paraflaşın önünde çektiğiniz domates fotoğrafları ile, sabah gün doğarken tarlada çektiğiniz domates fotoğrafları aynı mı?

bunların her biri farklı ışık koşullarında çekilmiş fotoğraflardır ve elbette ki fotoğraf makinenizin değişik ayarlarıyla çekilmiştir. işte vray'in çalışma koşulları da buna benzer.

ayrıca bir başka mesajda da belirtmiştim, vray render motoru ışık ile yakın ilişki içindedir. dolayısı ile vray kullanımından önce sahnenize ışık eklemeyi öğrenmeli, hangi ışığın ne tür etkiler yarattığını bilmelisiniz.

gerçekçi render almanın yolu oturup vray'i adamakıllı öğrenmekten geçer. internetteki tutorialleri incelemenizi tavsiye ederim. mesela iç mekan aydınlatması ve render işlemleri için google'da "vray interior settings" veya "vray interior render" gibi sözcüklerle arama yapın.

sorix

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.bilbortcu.net
intenetde çokça eğitim videosu var bazı arkadaşların türkçe eğitim cdleri çıkarttığını biliyorum belli bi ücret karşılığı temin edebilirsin içeriği güzel bitirdiğinde az çok nerden ne yapıldığını çözersin işin mantığını anlamadan gerçekçi görüntü elde edemezsin en az 2 - 3 yılını verceksin bu programa o zaman güzel şeyler çıkarabilirsin

djibril14

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar fotoğraf yüklenmemiş sanırsam herhangi bir obje yapıyorum fakat v-ray de materyal yapıp objeye attığım zaman çok gerçekci bi görüntü olmyo render alınca bana rebnder ayarları lazımdı önerdiğiniz şeylere bakacam saoln

orhanyılmaz

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
googlede arama yap,bir sürü ders var, vray la ilgili,bol,bol 3d max sitelerini gez,ilk başlarda karmaşık çalışmalarla uğraşmayıp basit bir iki modelden rende alırsanız daha çabuk kavrarsınız diye düşünüyorum...

djibril14

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vrayde aldğım bi render objeler düz değilde kenarları tırtıklı geldi nedeni ne acaba yardmcı olablrmsn

djibril14

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vray de aldğım render da objeler tırtıklı çıkyo düz görnmüyo nedeni ne olabilr yardımcı olabilrmsn

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
t.me
Merhaba arkadaşım aşağıdaki linkler kendi sitemiz grafikerler.net ten alınmıştır
çok uzaklara gitmeden bu tür derslere buradan da ulaşabilirsin...

97620659333625425097.jpg

https://www.grafikerler.net/3ds-max-vray-gorsel-egitim-seti-1-5-gb-t81172.html

https://www.grafikerler.net/vray-temel-egitim-seti-ucretsiz-indir-turkce-t121382.html

https://www.grafikerler.net/arama/sonuc/7456384

daha tonlarca ders var...

Önemli olan indirmek değil indirdiğini uygulayarak beyninden geçirmen,
yoksa kenarda köşede sürünen bir arşivin olur ama cahil kalırsın.

İyi çalışmalar dostum.