Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Vector Çizim - Hatlar ve Renklendirme.

Eraser

🌱Yeni Üye🌱
Biraz uzun süren bir işlemdir! Umarım Sabırlı bir kişiliğe sahipsinizdir Wink

ADIM - 1 İlk önce firçamızın ayarı ile işe başlıyalım.Aşağıdaki resimdede gördünüz gibi
kullanıcağımız fırçamızı secip gerekli ayarl değerlerini fırcamıza uyguluyoruz.

- Brush Tip Shape Ayarları

Diameter :5 Px " Fırca Boyutumuz
Angle :-128 Derece
Rcundness:10%
Hardness :100%
Spacing :1%

45526289ad8.jpg

ADIM - 2 Shape Dynamics Ayarları

Aşağıdaki resimde gördüğünüz ayar değerlerini giriniz.

DİKKAT: Control : Kısmında ılk olarak verdiğpimiz ayar degerı " Fade - 250 " dir bu ayar degerını verdıkden sonra akabınde
Control Kısmında bulunan acılır menuden bu sefer " Pen Pressure " ayarını verıp fırça ayar işlemlerini yapmış oluyor.

Neden basta FADE -250 degerı ve sonrasında Pen Pressure ayarını gırdık.Fade secenedınde fırcamıs Koyucan Saydama dogru gıcedek ve resmımızde belırleyecegımız
hatlarda ıse guzel bır goruntu elde edemıyecektık Pen Pressure sayesınde fırcamızın belırlıyecegımız hatların bası ve sonu dogrultusunda saydam bır sevıyeye gelecek ve guzel hat cızgılerı
cızmıs olacagız Wink

24034552fy2.jpg

ADIM - 3 Çizmek ıstedıgımız resımımızı acıp ardından ıkı tane Yenı LAYER acıyoruz resımınızın hem ustunde bulunacak Layer bır renk verıyoruz genelde beyaz en guzelıdır.Fırcamısın rengı " sıyah olacagı ıcın"
Dıgerıne ıse hatlarımızı cızecegımız ıcın "Hatlar " ısmında bı layer halıen getırıyoruz.

98000739tl2.jpg

ADIM - 4 Hatlarımızı cızmek ıcın " Peen Tol " kullanıyoruz.

35793955xs4.jpg

ADIM - 5 Belirlediğimiz hat kısmını cızdıkden sonra Mouse Sağ tusunu tıklıyor ve karsımıza gelen menuden " Stoke Path..." Secenegını tıklıyoruz.

11469377zn7.jpg

ADIM - 6 Stroke Path Secenegı tıkladıgımızda karsımıza araclar menusu gelecektır. Tool : acılır penceresınden "Bursh " Ayarlamıs oldugumuz fırcamızı secıyoruz ve "Simulate Pressure" Secenegını ısaretlı hale getırıp "OK" dıyoruz

52054659tg5.jpg

ADIM - 7 Asagıdakı resımdede gordugunuz gıbı belırledıgımız hatları cızıp gereklı ayarları yaptıgımızda hatlarımızın cızgısı olusmus hale gelıyor.
Hatırlarsanız ılk basta fırcamısın Genıslık degerını " 5 PX " olarak vermıstık bu degerı resmınıze gore sız ıstedıgını olculerı gırebılırsınız.

28789153ym5.gif

ADIM - 8 Yenı bır Layer Acıp Resmımızde bulunan Kısı/Kısıler Saclarını cızmeye baslıyoruz. Bunun ıcın yıne Peen Tol aracılı kullanıp sac kısmını komple cızılı hale getırıyoruz.
Başlangıc ve Bitiş noktalarımızı bırlestırden sonra " CTRL+ENTER" tuslarına bastıgımızda sacımız secılı hale gelecek ve bu sayede sacımızın rengını kolayca verebılecegız.Sac Rengını vermek ıcınde
ALT+DELETE tuslarını kullanmanız yeterlı olacaktır

98436523qz9.jpg

ADIM - 9 Resımde gozuktugu gıbı 8 nci adımda yaptıgımız ıslemlerın ardından sacımızın durumu

68205661tj1.gif

ADIM - 10 Resımımızın hatlarını ve Sacını ayarladıkdan sonra " Ten " rengıne geldı sıra...
Ten rengını gırmeden onca yenı bır Layer acıyoruz.Ve layer ımızı Arka plan olarak kullanıcagımız layer ın ustunde tutuyoruz
Fırcamızı secıp ayar degerını " 5 den daha yuksek bır deger gırıp " Ten rengımızıde " #FFC78C " değerlerini giriyor ve fırcamısla ten kısımlarını boyuyoruz.Bunu fırca degılde Peen Tols aracı ılede yapabılırsınız
Ama bu ıslem bıraz uzun surecektır sızın ıcın...

10kt5.jpg

ADIM - 11 Ten rengımızı belırledıkden sonra ıse YÜZ kısmına geldık.Yenı bır Layer acıp Yüz kısmında KAŞ ve Kirpiklerin ciziminde Penn Tol aracı ıle Secılı hale getırıp Sac ıslemınde yaptıklarımızı yapıyoruz.
Goz altı ve Burun hatlarında ıse Fırcamızın Pixell ayarını "3 PX " yapıp Peen Tol ıle hattı belırleyıp ADIM 5 ve 6 da yaptıgımız ıslemlerı uyguluyoruz.

11gz7.jpg

ADIM - 12 Göz işleminde göz bebegımızın dıs kısmında bulunan yerlerı beyaz olarak belırleyıp yıne Fırcamız ıle beyaz renge boyuyoruz. Dikkat edın Goz beyaz olarak actıgım layer " Yuz" hatlarını belırledıgımız layer ın altında olmasına Wink

12co2.jpg

ADIM - 13 Göz hatlarımızı belırledıkden sonra yenı bır Layer acıp bu Seferde Göz bebegımızı cızıyoruz. Actıgımız layer ıda Beyaz olarak belırledıgımzı layer ın ustune acıyoruz." Elliptical Marquess Tool " Aracını kullanıp Goz bebeklerımızı cızıyoruz.

14vc7.gif

ADIM - 14 Yüz hattını cızdıgımız gıbı resımde bulunan karekterımızın dudak hattını cızmek ıcın yenı bır layer acıp Peen Tol aracı ıle dudak hatlarını belırlıyor akabınde yenı bır layer acıp fırcamıs ıle dudak rengımızı ayarlayıp " ruj diyim " boyuyoruz.

14rj7.jpg

SONUÇ

15gq9.jpg

Ve Resım ıslemımız bıtmıs oluyor. Hatlarınızı ne kadar dıkkatlı cızer ısenız okadar ıyı bır sonuc elde edebılırsınız. Bu resmın daha detaylı bır sekılde anlatmak ısterdım arkadaslar ama kaba taslak anlatmayı sectım ınce ıslemlere gecersem anlatımım uzun surecek
ve bırakın resmı cızmeyı sanırım bır cogunuz anlatımı gorunce sıkılıcaksınız...

Resım golgelendırme ve Goz bebegının gercekcılıgı sızlere kalmıs bırseydır. Göz cızımı konusunda acıkcası ıyı oldugumu soyleyemıcem... Of yaa

Elımden geldıgınce sızlere bunu anlatmaya calıstım her ne kadarda anlatımımda ve uslubumda bır hata var ıse sımdıden affola kusura bakmayın.
Tıkandıgınız bır yer oldugunda bu baslık altından yardım ısteye bılır elımden geldıgınde sızlere yardım etmeye calısıcagımı soyleyebılırım

Sizlere sımdıden kolay gelsın... Wink

poetmen

🌟Usta Tasarımcı🌟
yüregine sağlık başka bişe demiyorum denmez çünki ben okurken daraldım. birde anlasam cok iyi olacak. bu resimdeki yeşil desenleri vektörel yapmak istiyorum anlatırsan cok sevinirim şimdiden tşk ler

Eraser

🌱Yeni Üye🌱
yüregine sağlık başka bişe demiyorum denmez çünki ben okurken daraldım. birde anlasam cok iyi olacak. bu resimdeki yeşil desenleri vektörel yapmak istiyorum anlatırsan cok sevinirim şimdiden tşk ler

Resimdeki Yeşil Desenler Derken. Yeşil Desen içeren Resim Göremiyorum ?

dorule

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok teşekkürler emeğne sağlık

burak1709

🌱Yeni Üye🌱
anlatım için sağol denedim hemen,birazcık kötü gibi ama ilk daha olsun :)
işte sonuç:

Son düzenleme:

ponti

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
pontinintakilari.blogspot.com
Emeğinize sağlık..Bende hemen hemen aynı şekilde yapıyorum fakat hat olayını yapmıyorum bir an önce deneyeceğim.Ben bu tip çalışmalara çok meraklıyım,o yüzden daha detaylı ve uzun bir ders hazırlarsanız sıkılmadan takip ederim.Benim gibi bir çok arkadaş olduğuna da inanıyorum..Sonuçta sabır etmeden hiç bir şey olmuyor değil mi?..
Şimdiden emeğiniz için teşekkürler..

tsira_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben de deniycem. hep yapmak istediğim bişeydi.:) teşekkürler

Eraser

🌱Yeni Üye🌱
Emeğinize sağlık..Bende hemen hemen aynı şekilde yapıyorum fakat hat olayını yapmıyorum bir an önce deneyeceğim.Ben bu tip çalışmalara çok meraklıyım,o yüzden daha detaylı ve uzun bir ders hazırlarsanız sıkılmadan takip ederim.Benim gibi bir çok arkadaş olduğuna da inanıyorum..Sonuçta sabır etmeden hiç bir şey olmuyor değil mi?..
Şimdiden emeğiniz için teşekkürler..

https://www.grafikerler.net/photoshopta-vector-cizim-golge-gecisleri-t49255.html

Demmy*

🌱Yeni Üye🌱
yaa arkadaşlar burda Cs3'te fırçaların böyle bi özelliği var mı yaa? yani ilk adımda yapamadım daha :( fırçanın böyle özelliklerini ayarlayamıyorum.. yardım ederseniz sevinirim

gul11

🌱Yeni Üye🌱
yardm

super olmus citten guzel yapmmsn ammma 1 sey sorcam diyorsnki ilk once iki layer aciyorz 1 ciyi beyaza boyuyucaz lutfen nasil boyuyucami anlatrmsn lutfennn 1 az yeniym bu iste onu nasil boyucagma takldm resimli anlatrsan minnatar kalcam

KeCeLi

🌱Yeni Üye🌱
kardeş hattı çizdikten sonra sağ tıkladıgımda stroke path aktif değil nasıl aktif edebilirim bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Çok zor bir ders bu; mause ile aramızın çok iyi olması lazım :S
Ama yinede çok teşekkürler

KeCeLi

🌱Yeni Üye🌱
heh buldum eraser arkadaşın göstermiş oldugu yoldan ögrendim Allah razı olsun

gul11

🌱Yeni Üye🌱
lutfen birnizde bana yardm edin ne olur aranzda 1 bayan benm 1 yardm istedm cvb yazmadnz:sadsmile::crying:

Eraser

🌱Yeni Üye🌱
super olmus citten guzel yapmmsn ammma 1 sey sorcam diyorsnki ilk once iki layer aciyorz 1 ciyi beyaza boyuyucaz lutfen nasil boyuyucami anlatrmsn lutfennn 1 az yeniym bu iste onu nasil boyucagma takldm resimli anlatrsan minnatar kalcam

Color Seceneklerını ilk Once SIFIRLAMAK ıcın " CTRL+D" Tuşlarına basınız. Beyaza Boyamak istediğiniz yer içinde "CTRL+DELETE" tuşlarına basmanız yeterlidir. Alanı veya Seçmiş oldugunuz kısmı komple Beyaz veya ıstemıs oldugunuz rengı yapacaktır.